Po bodu to naskakuje pomalu, ví Kesner. Ocenil bojovnost týmu

Vrátil se do základní sestavy, navlékl si kapitánskou pásku, posunul se do zálohy a hned zkraje zápasu měl na noze první trefu. Ondřej Kesner však trefil pouze tyčku a poté musel celý zápas se svými spoluhráči stahovat těsné manko. Chrudim vyrovnala, bod ale je za současné situace v tabulce málo.

Ondro, jakou váhu má tento bod?
Jsme zklamaní, že jsme nevyhráli, protože jsme cítili, že to už potřebujeme. Na druhou stranu, vyrovnali jsme v 90. minutě a remízu tak musí brát. Za stavu 0:1 měl Prostějov několik brejků, kterými mohl utkání zlomit.

Byla první branka klíčová?
Bylo to rozhodně o prvním gólu. My jsme měli čtyři nebo pět vyložených šancí, které jsme ale neproměnili, trefili jsme dvě tyče, nedali penaltu, prostě se to od nás odvracelo. Bojovností a chtíčem jsme to dokázali zlomit alespoň do remízy. Jsme za ni rádi, ale vnímáme, že vzhledem k postavení v tabulce to chtělo body tři.

Právě ty jsi měl ve druhé minutě obrovskou šanci a míč jsi poslal do tyče. Šlo to vlastně trefit lépe?
Jasně, šlo (směje se). Měl jsme dát gól.Honza Záviška mi to tam krásně prostrčil, dal jsem si to na nohu a dával golmanovi mezi nohy. Viděl jsem, jak míč letí do brány a bohužel skončil na tyči. Hodně mě to mrzí. První gól by dal jednoznačný ráz utkání, ale dal ho Prostějov a o to složitější jsme to pak ve výsledku měli my.

Je pozitivní, že se vám podařilo vytvořit mnoho zajímavých příležitostí směrem dopředu? Přece jen v předchozích zápasech jara to nebylo vždy pravidlem...
Aspoň tak. Sice jsme si vypracovali nějaké šance, ale zase dali jenom jeden gól. Pořád je to málo, po bodu to naskakuje pomalu.

Trenér tě dnes posunul do zálohy, kde jsi měl ofenzivnější úkoly. Sed ti to více?
Celý život jsem hrál v záloze, takže asi jo. Ale nevybírám si, dokážu hrát i beka.

Bude nyní důležité prodloužit bodovou sérii i v Líšni?
Líšeň je v popředí tabulky a je to nepříjemný a soubojový soupeř. Musíme se snažit něco přivést, na jaře jsme ještě neprohráli, ale zato získali jen čtyři body. Musíme bojovat dál.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.