Neztratili jsme se, chválí Teplý. Kvituje spolupráci s A-týmem

Premiérová sezona MFK Chrudim B v Divizi C je ve své polovině. „Umístění na jedenácté příčce není až tak podstatné, protože tabulka je směrem nahoru i dolů velmi vyrovnaná a třeba na šesté místo máme ztrátu tří bodů. Spokojenost tedy panuje s bodovým ziskem i když při vší skromnosti a pokoře mohl být vyšší," komentoval průběh podzimu trenér B-týmu Miroslav Teplý.

Pane trenére, jak jste spokojen s 11. příčkou po podzimní části?
Umístění na jedenácté příčce není až tak podstatné, protože tabulka je směrem nahoru i dolů velmi vyrovnaná a třeba na šesté místo máme ztrátu tří bodů. Spokojenost tedy panuje s bodovým ziskem i když při vší skromnosti a pokoře mohl být vyšší.

Jak proběhla aklimatizace na vyšší soutěž? Mužstvo příliš změn nedoznalo, takže se hráči ve vyšší soutěži neztratili?
Na aklimatizaci nebyl čas. Letní pauza je krátká a do vyšší soutěže jsme šli s kádrem, který byl k dispozici. Museli jsme si v krátké době poradit s obsazením některých postů a vlastně jsme se snažili vše ladit, jak se říká, za pochodu. V celkovém kontextu se dá říci, že se kluci ve vyšší soutěži neztratili. Někdo výrazněji, někdo méně, ale určitě se můžeme a hlavně chceme výkonnostně posouvat dál.

Jaký zápas považujete za nejvydařenější a naopak nejméně vydařený a proč?
Sehráli jsme dost vydařených střetnutí, které vedli k zisku bodů i těch kdy to bohužel bodově nevyšlo, ale asi bych vyzdvihl to v Novém Bydžově kde jsme v nastaveném čase rozhodli o naší výhře a také domácí duel s Turnovem, kde jsme otočili po přestávce výsledek. Na druhou stranu mrzí všechna utkání, kde jsme odešli poraženi třeba o branku a nebo o výhru přišli, protože většinou jsme doplatili na nedisciplinovanost jednotlivců.

Jak jste z pozice trenéra nesl velké množství červených karet? Je to věc, na které se musí nejvíce zapracovat?
Na takové situace jsme popravdě nebyli příliš zvyklí a v předchozí otázce je částečná odpověď. Byl to jeden z výrazných faktorů bodových ztrát ať už to bylo utkání v Čáslavi, Hlinsku nebo v Benátkách. Pracovat na tomto nešvaru jsme začali vlastně okamžitě a doufám, že je to za námi i když i červené karty k fotbalu patří, ale hrát dle součtu minut téměř dvě utkání v deseti není ani trochu optimální.

V několika zápasech jste byli posílení i o hráče A-týmu, jak jste spokojen se spoluprací s trenérem Radkem Kronďákem?
To je pro nás klíčová záležitost. Jsme mladý tým, schází zkušenost a na některých postech zatím i určitá kvalita a doplnění z A týmu nás samozřejmě výkonnostně posouvá. Spolupráce je výborná a těším se na další v jarní části. Hráči chodí od Radka Kronďáka skvěle připraveni i nastaveni a pro nás jsou výraznou posilou.

Jaké jsou vlastně rozdíly mezi krajským přeborem a divizí? Je tam velký skok?
Markantní. Nedá se to porovnávat a skok je to veliký zvláště pro naše mladé kluky, kteří mají jen minimální a nebo vůbec žádnou zkušenost s dospělým fotbalem. V krajském přeboru mají týmy sem tam hŕáče, kteří prošli něčím vyšším, ale v divizi je to téměř pravidlo a mužstva se jen hemží jmény, která mají fotbalový rodokmen ve velkých klubech.

Jaké jsou tedy vaše plány do jarní části?
Minimálně zopakovat bodový počin z podzimu, předvádět kvalitní výkony, posouvat hráče a nadále se zlepšovat. Hlavním cílem je samozřejmě záchrana v soutěži i když jaro bude nesmírně těžké, ale zimní pauza je přece jen delší a na vše bude více času.

Co příprava? Kdy startuje, na co se zaměříte?
Odstartovali jsme 3. ledna a příprava bude probíhat především na naší nové umělé trávě. Do kádru se vrací někteří hráči z hostování a zapojí se dorostenci ročníku 2004. Spolu s kolegy jsme si vytvořili plán se zaměřením na činnosti na kterých chceme pracovat a i na základě podzimní analýzy se budeme snažit odstraňovat negativa kde nás jak se říká tlačila bota.

Je tu rok 2023 a tak mi dovolte do něho Vám všem popřát jen to nejlepší jak po osobní, tak sportovní stránce a hlavně pevné zdraví.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.