Po úvodní brance v chrudimském dresu se mi vlila do žil úleva, popisuje Harušťák

Minulou sobotu sehráli chrudimští fotbalisté poslední zápas podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a podařilo se jim obrat lídra tabulky Příbram. O zápasové taktice nebo o prvním gólu v chrudimském dresu se nám rozpovídal Jaroslav Harušťák.

V pátek jste sehráli duel proti Příbrami, která je aktuálně na první pozici. Jak jste do zápasu šli a jaká byla taktika?
Na zápas jsme se nepřipravovali nějak výjimečně. Tabulka je vyrovnaná, rozdíly jsou minimální. Výhodou bylo, že jsme s Příbramí hráli už podruhé v této sezóně, věděli jsme, co od nich čekat. Taktika se nijak výjimečně neměnila, až na pár detailů jsme hráli to, co celý podzim. Ze zabezpečené obrany jsme chtěli chodit do rychlých brejků.

Hned v patnácté minutě jste vstřelili úvodní gól zápasu, tak jak moc ovlivnila tahle branka zápas?
Gól vytvořil tlak na Příbram, museli se začít ještě více tlačit dopředu. Na naší hře v zásadě nezměnil nic. Poctivě jsme bránili a čekali na protiútok. Příbram hru trochu zjednodušila, protože se jí postupný útok tolik nedařil. Nedostávali vůbec do hry Wágnera a nám se dařilo nepouštět je na dostřel naší branky.

Myslíš si, že ovlivnilo zápas to, že se jedná o poslední zápas podzimní části?
To, že se jednalo o poslední podzimní zápas nemělo vliv podle mě na nic. Konkrétně já hrál po dlouhé době, takže o motivaci jsem nouzi neměl. Soutěž je extrémně bodově vyrovnaná a je těžké aktuálně hledat favorita na postup nebo kandidáta na sestup, každý jeden bod může na konci rozhodovat. My chceme vyhrát každý zápas.

Vstřelil jsi svůj premiérový gól v dresu Chrudimi. Jaké to bylo a jaké jsi měl pocity?
Úleva. Tenhle půlrok nebyl v mém jak fotbalovém, tak osobním životě nejjednodušší a potom co jsem vystřelil a věděl jsem, že to bude gól, tak se mi do žil vlila úleva. Za gól jsem šťastný, jak za sebe, tak za všechny lidi, kteří mi ho přáli a kterým jsem udělal radost. Ještě jsem přispěl k bodovému zisku a tím se snad odvděčil klukům za to, jak mě mezi sebe přijali a jak hezky se ke mně chovají. Ukázalo mi to, že tvrdá práce se vždycky vrátí.

Byl jsi zařazen jakožto náhradník k přípravným zápasům repre U20. Co to pro tebe znamená?
V reprezentačních výběrech se objevuji od 16-ti let a každé nominace si vážím. Věřím, že když na sobě budu pracovat pořád stejně, tak jak to dělám celý život a začnu hrát pravidelně, tak přijde nominace do hlavního týmu.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.