Mládežnický zpravodaj č. 101

Co přinesl uplynulý týden?

U19

14. kolo: CU Bohemians Praha : MFK Chrudim 0 : 0 (0 : 0)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Tlustý J., Novák, Kosina, Vondrouš, Hromek (78‘ Tlustý T.), Bauer, Gerhart, Holub, Skohoutil (72‘ Pilař), Dalecký (61‘ Moc), Straka

Hodnocení: V předposledním podzimním mistrovském utkání jsme zajížděli do Uhříněvsi, kde svá domácí utkání hrají klokani z Bohemky. Rozhodně jsme nechtěli zopakovat náš minulý výjezd do Teplic, kde jsme dostali přes prsty, a tak jsme hráli bezpečněji, soustředili se více na defenzívu a chtěli hrát rychle směrem dopředu. Domácí se postupným útokem do nás moc nedostávali, a tak největší jejich nebezpečí hrozilo ze standardních situací, kde jsme kolikrát měli co dělat, abychom vše uskákali. Šance byly na obou stranách, ale v celkovém pohledu si myslím, že je remíza spravedlivá pro obě strany.

Allstars: Vondrouš Jan


U18

14. kolo: MFK Chrudim : CU Bohemians Praha 2 : 0 (1 : 0)

Branky: 32‘ Pilař, 86‘ vlastní

Sestava: Špánik, Holý, Holubec, Lang, Hromek, Pešek, Tlustý T., Wirkner (61‘ Smutný), Pilař, Mec (79‘ Růžička), Čada (68‘ Novotný)

Hodnocení: Proti hodně kvalitnímu soupeři jsme podali jeden z nejlepších výkonů, Bohemka byla nebezpečná hlavně v nábězích za obranu kam posílali kvalitní přihrávky, ale naši defenzivní hráči si vždy poradili a nepustili jsme soupeře do žádné velké šance. Naopak my jsme si vytvořili asi tři velké šance, bohužel jsme v nich netrefili bránu. Na začátku druhé půle jsme se ujali vedení, když se Šimon Pilař trefil krásně z přímého kopu, kluci se ještě víc semkli a rvali se o dobrý výsledek, defenziva nám fungovala velice dobře, soupeři jsme dovolili jen jednu velkou šanci a my jsme se snažili o brejky, které jsme bohužel většinou pokazili špatnou přihrávkou, ale naštěstí jsme aspoň jeden dotáhli až dokonce a donutili si hosty vstřelit vlastní gól a tím zápas rozhodnout v náš prospěch. Do Allstars by si zasloužili navrhnout všichni hráči, ale když musíme vybrat jednoho tak Šimon Pilař

Allstars: Pilař Šimon

Foto: https://klang.rajce.idnes.cz/MFK_Chrudim_U18_Bohemians_Praha_1905/?


U17

14. kolo: CU Bohemians Praha : MFK Chrudim3 : 1 (1 : 0)

Branky: 50‘ Boguaj

Sestava: Kolbaba, Bleha (46‘ Meduna), Kaválek, Holeka (46‘ Gocman), Macháček, Boguaj (65‘ Bauer), Bíško, Rešetár, Tichý (75‘ Olšán), Mošner, Drobný (46‘ Valenta)

Hodnocení: Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání, ale nedokázali jsme z něj vytěžit mimo několika standardních situací nic, naopak první velkou šancí hostí jsme ještě přežili, ale z druhé, která přišla opět z naší pravé strany, již bohužel nikoli – 1 : 0. Byli jsme domácím rovnocenným soupeřem, ale v prvním poločase se nám skórovat nepodařilo. Po pauze a po změnách, které jsme provedli i v rozestavení jsme to dokázali, Valenta vysunul Boguaje a bylo vyrovnáno – 1 : 1. Jenže přišla 60. minuta a vyloučení Valenty po druhé žluté kartě. Domácí převahu bleskově využili krásnou střelou do šibenice – 2 : 1 a po chvilce skóre ještě navýšili z brejku – 3 : 1. Pak jsme hru opět vyrovnali, měli jsme i možnosti (Bauer, Gocman), ale branku jsme oět nedokázali vstřelit a domácí tak dovedli utkání do vítězného konce. Hráno na UMT.

Allstars: Macháček Adam


U16

14. kolo: MFK Chrudim : CU Bohemians Praha 0 : 2 (0 : 1)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Zavřel, Dvořák, Komárek, Tůma, Andrejs (68‘ Papoušek), Koutský, Mrázek (46‘ Horký), Látal (46‘ Bažout), Zářecký (63‘ Schejbal D.), Zahradník, Růžička (68‘ Popílek)

Hodnocení: Utkání zhodnotil hráč Šimon Horký: Do zápasu jsme nastoupili dost dobře, většinu věcí se nám dařilo dělat. Náš největší problém byly časté výpadky středu a přechodová část, při které jsme často ztráceli balón. V první polovině jsme se dostali pouze do jedné střely na bránu. Do druhé poloviny jsme 2x vystřídaly, dařilo se vyhrávat i dost soubojů, ale časté individuální chyby vedly ke ztrátám z čehož soupeř těžil. V 75. min. jsme se po zisku míče dostali do vyložené šance, kterou jsme, ale neproměnili, a tak bylo skóre 0:2 konečným výsledkem.

Komentář trenéra: Cíl utkání byl jasný - zapomenout co se stalo v létě na Bohemce a zároveň si dokázat, jaký kus cesty jsme od té doby urazili. Hosté byli v utkání víc na míči, my však svým organizovaným a zodpovědným přístupem soupeře moc do šancí nepouštěli, když už se soupeř do gólovky dostal, ve většině případů Zavřel odmítal kapitulovat. Do druhého poločasu jsme chtěli být aktivnější směrem dopředu, nebát se, avšak osmělili jsme se až v posledních 20 minutách, kdy jsme si také vytvořili nějaké šance. Do allstars jsme vybrali podruhé Mikuláše Zavřela, který podal sebevědomý výkon podtržený několika skvělými zákroky.

Allstars: Zavřel Mikuláš

Foto: https://eu.zonerama.com/Bazi-foto/Album/9107052?fb...


U15

12. kolo: FC Slavia Hradec Králové : MFK Chrudim 3 : 1 (1 : 0)

Branky: 78‘ Holeka

Sestava: Paták (41‘ Ondrůšek), Daniel (53‘ Tlapák), Hilbert (41‘ Juriček), Vaško, Kumpošt (53‘ Holeka), Sadílek, Krbálek (41‘ Růžička J.), Kusý (41‘ Valeš), Brychnáč, Zvěřina, Branda (63‘ Tesař)

Hodnocení: Celé utkání se snažíme hrát na míči, s konstruktivní rozehrávkou a nátlakovou hrou. Bohužel jsme opět nebyli dost konstruktivní a hlavně v ofenzívní části ve hře jeden na jednoho jsme nedokázali předvést naše přednosti. Domácí po celé utkání pozorně bránili a využívali okénka v naší obraně. Všechny tři branky jsme obdrželi po individuální chybě jednoho hráče, dvakrát k tomu přispělo podklouznutí stopera a jedna ztráta na půli hřiště. Po fotbalové stránce to vypadalo tak, že my jsme hráli a domácí stříleli branky…

Klukům nemohu nic vyčítat, snaha byla, ale bez užitku. Poslední dobou nám chybí vyšší kreativita, více náběhů, prolínání všech řad, ale i drzost, emoce a zápal s urputnou obranou prostě něco udělat. Rozhodně nevěšíme hlavu, jdeme dál, příští zápas to dáme!!

Allstars: Sadílek Dominik


U14

12. kolo: FC Slavia Hradec Králové : MFK Chrudim 1 : 4 (0 : 2)

Branky: 36‘ Čapka, 38‘ Lorenc, 47‘ Vencl, 70‘ Novák

Sestava: Smrček (62‘ Paták), Kaška, Čapka, Polák, Holešínský (37‘ Semerád), Novák, Lorenc, Dvořák, Vencl (66‘ Strnad), Dušek (62‘ Mazal), Kurštejn

Hodnocení: Do utkání jsme vstoupili vcelku dobře, soupeř se prezentoval jednoduchým způsobem hry, se kterým jsme si dokázali poradit. Nám však do útočné fáze chyběl pohyb a větší kreativita. Druhý poločas nabídl podobný obrázek hry, ale nám se podařilo dostat klid na kopačky a zlepšení pohybu, kombinace a soubojového chování. Díky tomu jsme přidali další góly a připravili si zajímavé brankové příležitosti. Dostávali jsme se často do zakončení, bohužel někdy bylo zbytečně unáhlené.

Allstars: Kurštejn Dominik


U13

12. kolo: MFK Chrudim : FK Orlicko 6 : 3

Branky: 5‘ Ficek, 6‘ Koblížek, 56‘ Wenzl, 66‘ Wenzl, 68‘ Wenzl, 89‘ Suk

Sestava: Chaloupka, Ficek, Koblížek, Wenzl, Čapka, Dibelka, Kučera, Suk, Zlesák, Pištora, Barvík, Voňka, Zlesák, Letocha, Uhlíř

Hodnocení: V Neděli jsme sehráli poslední podzimní zápas doma s FK Orlicko. Do zápasu jsme šli s tím, že chceme zvítězit. A to se nám dařilo hned od začátku a po zodpovědné práci vzadu a stavění hry, se v útoku v 5 minutě prosadil utaženou střelou Šimon Ficek 1:0. To kluky nabudilo a tlačili se stále do zakončení. Díky tomu i rychle navýšil vedení Adam Koblížek po pěkné střele z vápna 2:0. Naše bolest, se ale ukázala i v tomto zápase, a to nevyužití a pálení šancí.A jak to bývá, se i tak stalo, soupeř nás potrestal po individuální chybě a stanovil výsledek první třetiny 2:1.

V druhé třetině jsme přistoupili, jak vyměnění, najednou se všeho báli a dávali šance soupeři. Který procházel obranou jak máslem. Díky golmanovi se však dlouho stav neměnil, ale bylo jasné, že to tak nebude dlouho. V obranné činnosti si dobře vedl pouze Dan Dibelka, u kterého bylo vidět, jak se má bojovat při ztrátě míče. Soupeř dál tlačil a dokázal to využít po strachu z rozehrávky rychlými góly 2:3. Na to jsme museli reagovat a prostřídali tak, aby se nám podařilo z kluků sundat deku a ukázat jim, že se není čeho bát a že fotbal umí. A To byl lék, který pomohl a prosadil se Matouš Wenzl a stanovil tak výsledek druhé třetiny na 3:3.

Do poslední třetiny se šlo s tím, že kluci dostali jasné pokyny, tak jak mají hrát a že se nebude opakovat druhá třetina. Chceme hrát fotbal, stavět hru, být první u míče, zlepšit první dotek, a to se i povedlo, až na pár propadů se klukům podařilo zatlačit soupeře před jeho branku a vytěžit z toho maximum. Po šesti minutách se prosadil Matouš Wenzl 4:3 a to kluky nabudilo, takže za minutu na to, dorazil do sítě z krásné fotbalové akce znovu Matouš Wenzl 5:3. Poté jsme opět končili na velmi dobře chytající gólmance, která spoustu šancí chytla. V poslední minutě se do akce do té doby velmi dobře hrající Pavel Suk, který chytrou kombinací a tvrdou střelou z vápna stanovil konečný stav zápasu 6:3.

Zápas nám ukázal sílu týmu, kluci chtějí hrát fotbal, mají chuť do fotbalu, a to je dobře. Jen občas prostě potřebují sundat deku, která na ně padne z ničeho nic.

Allstars: Dibelka Daniel


U12

12. kolo: MFK Chrudim : FK Orlicko 4 : 5

Branky: 11‘ Teplý, 67‘ Teplý, 70‘ Nejtek, 90‘ Pilař

Sestava: Šupík, Vancl, Staněk, Říha, Rykýř, Podlucký, Pilař, Fianda, Adam, Teplý, Nekvinda, Kvoch, Nejtek, Gellér

Hodnocení: V tomto utkání rozhodovaly hrubé chyby. Bohužel jsme jich udělali více než soupeř. Doufáme, že se z toho hráči poučí a budou řešit situace jinak.

Allstars: Pilař Radek

Tabulka ligy

5. SK Líšeň 2019 20 22:22 28
6. FC Zbrojovka Brno 19 26:23 27
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 19 24:21 27
8. MFK Chrudim 19 31:30 27
9. FC Vysočina Jihlava 19 29:26 26
10. SK Sigma Olomouc B 19 24:30 26
11. SFC Opava 19 20:21 25

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.