Mládežnický zpravodaj č. 100

Co přinesl uplynulý týden?

U19

13. kolo: MFK Chrudim : FK Meteor Praha 3 : 2 (3 : 1)

Branky: 3‘ Novák, 8‘ Skohoutil, 41‘ Vondrouš

Sestava: Tlustý J., Novák, Kosina, Vondrouš, Hromek, Gerhart (81‘ Wirkner), Holub (77‘ Tlustý T.), Pešek, Dalecký (67‘ Mec), Skohoutil, Straka (77‘ Smutný)

Hodnocení: S Meteorem jsme sehráli další těžké utkání ve velmi vyrovnané 2. lize dorostu. V zápase se oba týmy prezentovali kombinační hrou, která se musela přítomným divákům líbit. Nám vyšel skvěle vstup do utkání, kdy jsme po 8' vedli o 2 branky. Ve 31' jsme nepohlídali průnikovou přihrávku a soupeř snížil. Těsně před poločasem jsme přidali třetí branku Vondroušem. Po změně stran byli lepší hosté a hra šla za nimi. Přečkali jsme pokutový kop, ale v 84' Meteor zaslouženě vstřelil druhou branku. Závěr utkání jsme si pohlídali a připsali jsme si skvělé 3 body.

Allstars: Novák Daniel


U18

13. kolo: FK Viktorka Žižkov : MFK Chrudim 0 : 0 (0 : 0)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Špánik, Kosina, Lang, Fojtů, Dalecký, Tlustý T., Pešek, Mec (72‘ Kobera), Čada, Smutný (62‘ Holý), Wirkner (82‘ Tůma)

Hodnocení: Odehráli jsme spíše bojovný a vyrovnaný zápas, kluci bojovali, ale nevytvořili jsme si moc šancí, spíš náznaky. Naopak domácí šance měli, takže musíme být s výsledkem spokojeni.

Allstars: Tlustý Tomáš

Foto z utkání zde: https://klang.rajce.idnes.cz/FK_Viktoria_Zizkov_MFK_Chrudim_U18_29_10_2022/?


U17

13. kolo: MFK Chrudim : FK Meteor Praha 0 : 1 (0 : 1)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Zářecký, Bleha, Kaválek, Macháček, Meduna (75‘ Růžička), Boguaj (70‘ Novotný), Bíško, Rešetár (75‘ Olšán), Mošner, Gocman (60‘ Bauer), Drobný

Hodnocení: Začátek utkání nám vyšel, dokázali jsme být nebezpeční, dobře jsme bránili, ale branku jsme nevstřelili ani z pokutového kopu Boguajem. Naopak hosté se prosadili po chybě Meduny z první vážně akce a do poločasu nastřelili i tyč a Zářecký tým také podržel. Po pauze měli hosté hned další velkou šanci, ale nemířili přesně a my jsme se vrátili ke hře a tlaku z počátku utkání, ale opět bez výsledku v síti velmi důrazných hostí i jejich hry. Poslední minuty se již více nehrálo, než hrálo (i gólman hostí měl křeče 😊) a přes výrazné nastavení jsme již nedokázali s konečným výsledkem nic udělat. Hráno na UMT.

Allstars: Bíško Vojtěch


U16

13. kolo: FK Viktorka Žižkov : MFK Chrudim 2 : 5 (2 : 1)

Branky: 25‘ Tůma, 48‘ Růžička, 63‘ Komárek, 68‘ Spálenský, 70‘ Spálenský

Sestava: Podaný, Komárek, Tůma, Andrejs (71‘ Schejbal F.), Látal (69‘ Schejbal D.), Koutský, Horký (69‘ Mrázek), Zahradník (60‘ Zářecký), Bažout (60‘ Dvořák), Spálenský, Růžička

Hodnocení: Utkání zhodnotil zástupce kapitána Matěj Koutský: V sobotu 29.10. jsme odehráli mistrovské utkání s Viktorií Žižkov. Už na zápas jsme jeli s tím, že to bude těžké a vyrovnané utkání. Tím, že před námi sehráli zápas také hráči z U18 tak hřiště mělo těžký terén a bylo zřejmé, že nebude možné předvést pěkný kombinační fotbal. Do zápasu jsme naskočili s vysokým tempem a soupeře jsme přehrávali. Měli jsme spoustu až tutových šancí, ale ty se nám nepodařilo proměnit. Ve 25. minutě nám konečně popřálo štěstí a dostal nás do vedení náš kapitán Filip Tůma. O deset minut později po nešťastné chybě došlo k vyrovnání a pro náš tým začalo posledních deset minut hrůzy, kdy jsme se totálně sesypali a ve 44. minutě jsme inkasovali druhý gól. Do druhého poločasu jsme nastoupili s tím, že vyhrajeme a hned na začátku druhého poločasu po únikovce Adama Růžičky jsme srovnali stav na 2:2 a od té doby jsme se dostali zpátky do hry. V 63. minutě po vydařeném přímém kopu dorážel na 3:2 Adam Komárek, hned na to završil zápas Michal Spálenský svými dvěma góly a definitivně rozhodl zápas. Za výkon a bojovnost, kterou jsme všichni předvedli bych nás chtěl pochválit a doufám, že jsme jako tým namotivovaní na další zápasy.

Komentář trenéra: Vzhledem k podmínkám jsem naši hru vystavěli na zcela jiných principech, než jsme zvyklí a hráčům patří prim za to, jak to zvládli. Až na posledních 10 minut prvního poločasu jsme byli zcela koncentrovaní a motivovaní toto utkání zvládnout. Hráči na hřišti sršeli sebevědomím, dokázali efektivně vyhrávat osobní souboje i s mnohdy vyššími hráči, konečně jsme také mohli vidět na hřišti z naší strany emoce, příkladem může být radost hráčů po úspěšném skluzu, nemluvě o gólech. V poločase jsme si vyjasnili jak pracovat na hřišti dál a snažili jsme se hráče dál motivovat. Jak říká jeden náš kolega: všichni jsme dělníci fotbalu a co mu dáme, to nám vrátí.

Allstars: Spálenský Michal


U15

11. kolo: MFK Chrudim : FK Čáslav 0 : 1 (0 : 0)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Paták (62‘ Smrček) – Tlapák (41‘ Daniel), Vaško, Hilbert, Tesař (41‘ Juriček), Valeš (62‘ Nejedlý), Kusý (51‘ Sadílek), Brychnáč, Průša (51‘ Krbálek), Branda (18‘ Kumpošt), Zvěřina

Hodnocení: Domácí utkání na umělce nabídlo celkem vyrovnaný boj, soupeř se prezentoval dobře, byl možná častěji na míči, ale bez vážného ohrožení. Naše útoky jsme nedokázali dotáhnout do úspěšného konce, vždy chyběl nějaký drobný krůček, přesnější nahrávka nebo trefený protihráč. A i proto jsme za celý zápas nedokázali pořádně zakončit. Utkání rozhodli hosté v 56´po naší chybě v rozehrávce. Zklamání z prohry je u mě velké, ale hlavně kluci si musí uvědomit a začít každý u sebe, jestli pro úspěch dělají svoje maximum… Do AllStars chci zvolit oba gólmany z mladšího ročníku – Petr Paták a Daniel Smrček, kteří nám pomohli při absenci našeho brankáře.

Allstars: Paták Petr, Smrček Daniel


U14

11. kolo: MFK Chrudim : FK Čáslav 5 : 1 (1 : 1)

Branky: 34‘ Vencl, 45‘ Čapka, 60‘ Novák, 68‘ Lorenc, 71‘ Čapka

Sestava: Paták (61‘ Gabriel), Kaška, Čapka, Polák, Holešínský, Dvořák (41‘ Novák), Mazal (41‘ Kurštejn), Lorenc, Vencl (61‘ Bodnár), Strnad (41‘ Semerád), Dušek

Hodnocení: V prvním poločase jsme dokázali zahodit mnoho vyložených šancí, které by nám dodaly větší klid. Naopak soupeř z minima vytěžil maximum a dokázal z ojedinělé šance skórovat. V druhém poločase se efektivita zlepšila, ale stále nás trápilo zakončení.

Allstars: Čapka Patrik


U13

11. kolo: MFK Chrudim : Football Talent Academy 1 : 7

Branky: 84‘ Ficek

Sestava: Chaloupka, Ficek, Koblížek, Čapka, Dibelka, Kučera, Suk, Pištora, Zlesák, Sokol, Letocha

Hodnocení: V sobotu jsme sehráli utkání s prvním z tabulky, trochu netradičně místo v neděli, tak v sobotu. Sestava po delší době byla osekaná, aby kluci byli více zapojeni do hry. Od začátku jsme věděli, že soupeř bude velice dobrý a to se ukázalo v celém zápase. Nejen v držení míče ale i aktivitě. Kvalitu dokázal využít ve svůj prospěch, a tak zápas skončil 1:7. Kdybychom využili i ty šance, které jsme měli, tak by výsledek byl lepší. Velké díky patří i našemu gólmanovi, který kluky podržel několika dobrými zákroky a držel konto tak, jak je. Víme, na čem máme pracovat, stále platí být více drzejší a řešit situace fotbalově, nenechat se zastrašit soupeřem, ale bavit se fotbalem, tak jako tomu je v tréninku.

Allstars: Pištora Jiří


U12

11. kolo: MFK Chrudim : Football Talent Academy 2 : 22

Branky: 24‘ Rykýř, 29‘ Teplý

Sestava: Šupík, Vancl, Staněk, Říha, Rykýř, Podlucký, Pilař, Fianda, Adam, Teplý, Nekvinda, Meinhold, Kvoch

Hodnocení: V tomto utkání z naší strany nebylo nic co bychom po hráčích chtěli, aby ukázali na hřišti. Od kvalitní rozehry brankáře, přes první dotek a součinnost řad a hráčů. Když už toto chybělo, tak očekáváte, že bude mužstvo bojovat jeden za jednoho. I to na hřišti nebylo vidět. Hráči si musí uvědomit, že s takto předvedenou hrou z jejich strany nás přehraje každý.

Allstars: Teplý Patrik

Tabulka ligy

5. SK Líšeň 2019 20 22:22 28
6. FC Zbrojovka Brno 19 26:23 27
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 19 24:21 27
8. MFK Chrudim 19 31:30 27
9. FC Vysočina Jihlava 19 29:26 26
10. SK Sigma Olomouc B 19 24:30 26
11. SFC Opava 19 20:21 25

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.