Mládežnický zpravodaj č. 99

Co přinesl uplynulý týden?

U19

12. kolo: FK Teplice : MFK Chrudim 5 : 0 (2 : 0)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Tlustý J., Novák, Kosina (74‘ Lang), Vondrouš, Holý (46‘ Pilař), Pešek (74‘ Fojtů), Holub, Gerhart, Hromek (64‘ Tlustý T.), Skohoutil, Straka

Hodnocení: První poločas snesl z naší strany ještě měřítko, ale k úplné spokojenosti nám chyběla lepší přechodová fáze, kde jsme byli opět nepřesní. Tím pádem jsme se ani nedostávali do vyložených brankových příležitostí. Za zmínku stojí pěkná střela Gerharta z přímého kopu a možnost Lukáše Hromka. Teplice hráli, jednoduše, účinně a hlavně efektivně. Naše chyby nemilosrdně ztrestali a do kabin šli domácí s vedením o dvě branky. V poločase jsme se snažili něco změnit, ale bohužel náš výkon nahoru nešel. Naopak. Neměli jsme už vůbec nic. Až ke konci zápasu jsme dostali možnost zahrávat pokutový kop, ale neproměnili. O chvilku později jsme byli sami před brankářem, ale ani tuto příležitost jsme nezužitkovali. V celkovém kontextu je domácí vítězství naprosto zasloužené.

Allstars: Za 5 obdržených branek opravdu nikdo


U18

12. kolo: MFK Chrudim : FK Brandýs – Boleslav 5 : 2 (2 : 0)

Branky: 16‘ Mec, 41‘ Smutný, 60‘ Pilař, 62‘ Wirkner, 71‘ Čada

Sestava: Špánik, Tlustý T., Lang, Fojtů, Wirkner (81‘ Kobera), Mec (71‘ Šebek), Dalecký, Pilař (66‘ Skohoutil), Holý (46‘ Zahradník), Čada, Smutný (66‘ Hromek)

Hodnocení: Do zápasu jsme vstoupili výborně, vytvořili jsme si minimálně 4 gólové šance, které snad ani nešly neproměnit, ale my jsme to dokázali a tak nás mohli potrestat hosté, kteří svou velkou šanci neproměnili. Naštěstí jsme do poločasu vstřelili dvě branky. Ve druhém poločase jsme přidali další tři branky, ale co jsme předváděli posledních patnáct minut si neumím vysvětlit, úplně jsme přestali hrát a dovolili hostům vstřelit dvě branky a další dvě šance hosté neproměnili. Závěr zápasu si musíme na tréninku probrat, tohle se nemůže stávat.

Allstars: Wirkner Dominik


U17

12. kolo: FK Teplice : MFK Chrudim 4 : 2 (1 : 1)

Branky: 19‘ Rešetár, 60‘ Rešetár

Sestava: Zářecký, Mošner, Kaválek, Macháček, Meduna, Gocman (55‘ Hromek), Bíško, Rešetár, Boguaj (70‘ Růžička), Bauer (55‘ Kohout, 80‘ Kolbaba), Drobný (80‘ Novotný)

Hodnocení: Sestava pro toto utkání se rodila vlivem absencí těžce, domácí zpočátku drželi míč na kopačkách více, ale první velkou šanci měl po rohu náš kapitán – hlavou ale trefil golmana. Šli jsme do vedení po zisku při rozehrávce domácích – Rešetár proměnil samostatný nájezd – 0 : 1. Domácí samozřejmě přidali a po naší zbytečné ztrátě na jejich polovině přišel brejk a vyrovnání. Pak si domácí možná dali vlastní branku, ale rozhodčí rozhodl, že míč ještě nepřešel brankovou čáru. Na konci poločasu nařídil rozhodčí pokutový kop proti nám, ale Zářecký ho bravurně kryl. Ve druhém poločase jsme šli do vedení opět my, akci Kohouta dohrál do finále opět Rešetár a bylo 1 : 2. Hned vzápětí mohl Kohout zvýšit na 1 : 3, ale byl z toho pouze rohový kop. Domácí pak zvrátili stav ve svůj prospěch jednou rychlou akcí a následně ze skrumáže po centru. V závěru utkání jsme sahali po vyrovnání, ale vychytal nás domácí brankář nebo střely zastavila těla (?) domácích hráčů. Druhý pokutový kop, nařízený rozhodčím v nastaveném čase proti nám, pak utkání ukončil. Hráno na UMT.

Allstars: Rešetár Dominik


U16

12. kolo: MFK Chrudim : FK Brandýs – Boleslav 9 : 0 (2 : 0)

Branky: 4‘ Novák, 33‘ Koutský, 53‘ Novák, 56‘ Bažout, 58‘ Bažout, 70‘ Novák, 74‘ Henderson, 80‘ Henderson, 86‘ Spálenský

Sestava: Podaný, Horký (65‘ Látal), Tůma, Komárek (71‘ Andrejs), Schejbal F. (46‘ Dvořák), Koutský, Henderson, Zářecký, Schejbal D. (65‘ Uhlíř), Bažout, Novák (71‘ Spálenský)

Hodnocení: Do utkání jsme chtěli vstoupit aktivně a zodpovědně jako v minulém utkání a snažit se soupeři vnutit naši hru a být na hřišti vidět. Od začátku jsme hráli ve vysokém tempu. Dařilo se nám plnit pokyny a hrát hru, kterou si představujeme, avšak jsme v prvním poločase bojovali s vysoko postavenou obranou hostujících hráčů.

Do druhého poločasu jsme si vysvětlili, jak takto postavenou obranu efektivně překonávat a spustili jsme tak gólostroj. Za naši aktivitu a chuť jsme si zasloužili dát tolik branek.

Hráčům patří pochvala za plnění pokynů a snahu aplikovat prvky naší hry do zápasu, ikdyž nám to soupeř ulehčil, nesnižuje to náš výkon. Hattrickem se blýskl Novák, několik hráčů vyniklo svým výkonem. Do Allstars jsme tentokrát vybrali Matěje Koutského, který maximálně zúročil celotýdenní snažení v tréninkovém procesu a přidal k tomu ještě krásnou branku.

Allstars: Koutský Matěj


U15

10. kolo: FK Slavoj Vyšehrad : MFK Chrudim 2 : 1 (2 : 1)

Branky: 27‘ Souček

Sestava: Ondrůšek, Juriček (41‘ Daniel), Hilbert, Vaško, Kumpošt, Valeš (67‘ Krbálek), Kusý, Souček, Holeka (41‘ Brychnáč), Zvěřina, Sadílek (41‘ Tesař)

Hodnocení: Další venkovní utkání tentokrát na Vyšehradě a opět ho nezvládáme. První poločas hrajeme bázlivě, ztrácíme lacině míče a prohráváme spoustu osobních soubojů a ke všemu nedodržujeme taktické pokyny, které nás stojí obě hodně lacině obdržené branky.

Druhý poločas bušíme do domácích, co to jen jde, ale naše nekvalita se projevuje už v předfinání fázi a ve finální nejsme dostatečně důrazní, abychom střelili aspoň vyrovnávající branku. A jelikož domácí od 30´ dělají vše pro to, aby to tak skončilo, tak nám nezbývá, než jim pogratulovat k zisku všech bodů. My se z toho můžeme leda ponaučit a také můžeme takto na dálku pozdravit naše zraněné hráče a popřát jim brzké uzdravení. Do AllStars „volím“ rozhodčího utkání.

Allstars: Nikdo


U14

10. kolo: FK Slavoj Vyšehrad : MFK Chrudim 1 : 7 (0 : 5)

Branky: 10‘ Novák, 18‘ Semerád, 27‘ Holešínský, 34‘ Novák, 35‘ Novák, 71‘ Vencl, 75‘ Vágner

Sestava: Smrček, Kaška, Čapka, Polák, Holešínský (48‘ Dvořák), Kurštejn (48‘ Vencl), Lorenc (53‘ Mazal), Novák, Semerád (48‘ Dušek), Vágner, Strnad

Hodnocení: Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a celý první poločas jsme zcela kontrolovali hru. Soupeře jsme do žádné větší šance nepustili. Druhý poločas byl z naší strany v menší intenzitě, ale stále jsme se dokázali dostávat do slibných šancí, bohužel opět nás zradila koncovka a někdy špatné řešení situace.

Allstars: Vágner Vojtěch


U13

10. kolo: MFK Chrudim : FC Hradec Králové 3 : 12

Branky: 33‘ Voňka, 39‘ Koblížek, 45‘ Koblížek

Sestava: Chaloupka, Ficek, Koblížek, Wenzl, Čapka, Dibelka, Kučera, Suk, Zlesák, Pištora, Barvík, Voňka, Zlesák, Sokol, Letocha

Hodnocení: V neděli jsme sehráli další MU na naší UMT. Kluci byli natěšeni, že si opět změří síly se soupeřem z vyšší části tabulky a ukáže se, jak na tom jsme. Hradec přijel zdravě nabuzený. Do První třetiny jsme vstoupili s tím, že chceme hrát fotbal, a to se nám i dařilo, kluci plnili, co jsme si řekli, soupeř na nás vlétl a chtěl nás zatlačit před naši branku, ale díky bojovnosti a chuti hrát fotbal, velmi rychle zjistil, že umíme hrát fotbal, a to bude naše doména. Kluci se z několika těžkých situací dostali velmi rychle a zatlačili soupeře na jeho polovinu, bohužel ale, bez gólového úspěchu, a to využil soupeř. Když nachytal našeho gólmana nepřipraveného a z dálky vstřelil první gól 0:1. Nic se nedělo, dál jsme hráli svou hru. Kombinačně od gólmana stavěním hry, tak aby to měl soupeř těžké. Bohužel přišla další rána a slabší chvilka v obraně a bráně. A soupeř krátce po sobě využil dvou chyb a stanovil výsledek první třetiny 0:3.

Do druhé třetiny kluci v létli s tím, dodržet až do konce vše, co jsme si řekli, a to byl lék který fungoval. Soupeře jsme zatlačili před jeho branku a začali těžit z důslednosti a hry jako tým. Kluci se do soupeře zakousli a nepustili ho nikam, vzadu velmi dobře hrající Dan Dibelka s Markem Chaloupkou zatápěli tak, že soupeř neměl jinou šanci než faulovat a z druhé strany Tadeáš Voňka důrazem před brankou snížil na 1:3. a začal kolotoč, který Hradec nečekal. Tento gól ukázal, že na soupeře máme, a tak jsme hráli dál a za nedlouho se po našich několika šancích prosadil Adam Koblížek 2:3 a pak po úniku a zakončením mezi nohy srovnal stav na 3:3. Od té chvíle se hra přelévala, tam a zpět, bohužel i zde jsme se nevyvarovali tomu, že když nedáš gól, tak ho dostaneš. A to se i stalo, několik našich šancí se nepodařilo proměnit a pak po individuální chybě v obraně a v brance soupeř zakončil třetinu 3:4.

Třetí třetina byla jak zlý sen. Nic, co jsme si řekli, kluci neplnili. Najednou opadla aktivita a bylo vidět, že došli síly a navíc se do všeho pustila i hlava. Která kluky dostala na dno a soupeř ukázal, jak to vypadá, když máte dostatek sil. Vysokou hrou dokázal stopery přinutit k chybám, k tomu se přidalo několik individuálních chyb a bylo hotovo. Ani ze střídačky nepřišlo oživení a dva hráči, to bohužel vše neuhrají. Proto i třetí třetina skončila s celkovým výsledkem 3:12.

Kluci si i tak zaslouží velkou pochvalu za dvě třetiny a za hru, kterou v nich předváděli, kombinace od gólmana, hra na riziko a chuť hrát fotbal a né žádnou nakopávanou, jak občas zaznělo z ochozů „Nakopni to.“, „Zakopni to, atd…“ Z toho pramení i ten výsledek, kde se musíme ponaučit z toho, jak se vyvarovat chybám a chtít dál hrát fotbal. To je to, co nás bude posouvat a zdobit v budoucnu.

Allstars: Chaloupka Marek


U12

10. kolo: MFK Chrudim : FC Hradec Králové 2 : 19

Branky: 79‘ Teplý, 88‘ Teplý (pk)

Sestava: Šupík, Vancl, Staněk, Říha, Rykýř, Podlucký, Pilař, Fianda, Dubina, Adam, Vacek, Nejtek, Teplý

Hodnocení: Utkání bylo v režii soupeře. Jak pohyb s míčem, tak bez něj, měl soupeř lepší. Hráči mají motivaci se k tomuto tempu hry přiblížit prací v tréninkovém procesu. Byly momenty v zápase, kdy jsme i naší hrou soupeře přehráli a na těch musíme dál stavět.

Allstars: Vancl Adam

Tabulka ligy

5. SK Líšeň 2019 20 22:22 28
6. FC Zbrojovka Brno 19 26:23 27
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 19 24:21 27
8. MFK Chrudim 19 31:30 27
9. FC Vysočina Jihlava 19 29:26 26
10. SK Sigma Olomouc B 19 24:30 26
11. SFC Opava 19 20:21 25

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.