Recept? Týmové pojetí. Táhneme za jeden provaz, hlásí Kesner

Již v sobotu na chrudimský stadion zavítá Sigma Olomouc B a půjde vůbec o první střetnutí těchto dvou celků. Na otázky ohledně porovnání různých sezón v chrudimském dresu nebo co může být rozhodující faktor sobotního duelu nám odpověděla legenda chrudimského fotbalu Ondřej Kesner.

Aktuálně vedete skvělou sérii výher, tak jak bys porovnal to loňské skvělé jaro s letošním podzimem? V čem je největší rozdíl?
Určitě jsme za to rádi, že se nám v posledních zápasech takto daří. Trošku to připomíná loňské jaro, kdy jsme také dokázali vyhrát pár zápasů za sebou, dostat se na vlnu, a tak se hraje vždycky lépe. Neřekl bych ale, že se oproti jaru něco výrazně změnilo. Obměnilo se sice pár hráčů, ale jinak se snažíme hrát a trénovat pořád stejně.

Sezón v chrudimském dresu pamatuješ již mnoho. Jak vidíš letošní tým v porovnání s ostatními druholigovými sezónami?
Máte pravdu, pár sezon jsem už zažil. Myslím, že se pokaždé podaří v Chrudimi sestavit kvalitní kádr, který táhne za jeden provaz. Samozřejmě, někdy si to sedne lépe, jindy zase hůře. Vždy ale spoléháme na týmové pojetí. Za dobu působení ve druhé lize se zde vystřídala celá řada opravdu dobrých fotbalistů. Někteří už dokonce nastupují v první lize. I letos máme v kádru spoustu mladých, talentovaných kluků, kteří si určitě první ligu také jednou zahrají.

V předchozím zápase jste vyhráli na půdě Slavie B. Jaký ten zápas byl a co nakonec rozhodlo ve váš prospěch?
Zápas to byl velmi náročný. Slavia potvrdila velkou kvalitu. První poločas se jim dařilo držet míč a vytvořit si pár šancí. Jirka Floder nás však podržel. I my jsme ale měli dost šancí a ve druhém poločase se nám podařilo zužitkovat jednu situaci ze standardky. V závěru jsme si již vedení pohlídali a připsali si cenné tři body.

Oproti vám má váš další soupeř Olomouc B proměnlivou sérii výsledků a v posledním zápase schytali pět gólů od Vlašimi. Myslíš si, že tento výsledek může nějak ovlivnit vaše vzájemné střetnutí?
Těžko říct, to asi ukáže až samotný zápas. Stejně jako Slavie, tak i Olomouc má velmi mladý tým, takže to kluci v hlavách mít můžou. Ve druhé lize je ale každý zápas jiný. Osobně se tedy přikláním k názoru, že předchozí výsledek nebude mít na naše vzájemné střetnutí žádný vliv.

Co se týče vzájemných zápasů, tak jde o první vzájemný duel. Jak si myslíš že zápas bude probíhat a co může být ten rozhodující faktor?
Je pravda, že osobní zkušenost nemáme. K soupeři ale chováme velký respekt. Víme, že nás znovu čeká těžké utkání s hodně běhavým a technicky velmi dobře vybaveným týmem. Věřím ale, že navážeme na poslední zápasy a že body zůstanou doma.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 23 34:21 38
4. SK Sigma Olomouc B 23 32:34 36
5. MFK Chrudim 23 38:35 34
6. SK Líšeň 2019 23 28:27 33
7. AC Sparta Praha B 23 42:38 32
8. FK Příbram 23 24:30 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.