Mládežnický zpravodaj č. 97

Co přinesl uplynulý týden?

U19

10. kolo: FC Viktorka Žižkov : MFK Chrudim 1 : 4 (1 : 0)

Branky: 47‘ Straka (pk), 56‘ Straka, 70‘ Vondrouš, 90+2‘ Skohoutil (pk)

Sestava: Tlustý J., Novák, Hromek, Vondrouš, Fojtů (46‘ Lang), Holý (81‘ Mec), Holub (75‘ Pilař), Gerhart, Pešek, Skohoutil, Straka (79‘ Tlustý T.)

Hodnocení: S domácími jsme měli obrovské problémy zejména v prvním poločase. Vůbec jsme nezachytili tempo utkání. Žižkov byl běhavější, vyhrával osobní souboje, tlačil se do zakončení a děj utkání se tak většinou odehrával na naší polovině. První poločas jsme přežili jen s jednou inkasovanou brankou.

Do druhého poločasu již nastoupila úplně jiná Chrudim. Začali jsme fungovat jako jeden tým a šli jsme utkání otočit na svou stranu. První branku jsme vstřelili ve 47´, kdy jsme po faulu na Skohoutila zahrávali pokutový kop a Straka se nemýlil. O 15´ později začala úřadovat levá noha Gerharta. Nejprve posadil míč na hlavu Strakovi a po chvilce také Vondroušovi, 1:3 pro nás. Konec utkání jsme si již pohlídali a ještě jsme vstřelili čtvrtou branku Skohoutilem.

Allstars: Vondrouš Jan


U18

10. kolo: MFK Chrudim : TJ Sokol Třebeš 3 : 1 (2 : 1)

Branky: 8‘ Mec, 15‘ Mec, 90+3‘ Hromek

Sestava: Kobera, Kosina (46‘ Hromek), Čejka, Lang, Fojtů, Wirkner (22‘ Šebek, 70‘ Novotný V.), Tlustý T., Vavřín, Pilař, Čada, Mec (61‘ Holý)

Hodnocení: V posledních dvou zápasech jsme prohráli a hlavně v Kolíně jsme podali hodně špatný výkon, tak jsme se chtěli zvednout a prvních cca 20 minut se nám to dařilo, vstřelili jsme po pěkných akcích dva góly, ale pak jsme hodně polevili, soupeř snížil a my jsme i se štěstím drželi vedení. Zlepšili jsme se až posledních asi 20 minut, kdy jsme dohrávali i se zraněným Radkem Čejkou, výsledek jsme pojistili až v poslední minutě Lukášem Hromkem. Musíme uznat, že jsme vyhráli se štěstím, spíš jsme vítězství utrpěli. Navíc máme celkem úzký kádr a k tomu se teď přidala zranění a nemoci, takže někteří nastoupili skoro bez tréninku, což se taky projevilo. Kluky chválíme za prvních a posledních 20 minut.

Allstars: Lang Matyáš


U17

10. kolo: FC Viktorka Žižkov : MFK Chrudim 3 : 1 (2 : 0)

Branky: 79‘ Holeka

Sestava: Kolbaba, Bleha, Kaválek, Holeka, Macháček (65‘ Meduna), Rešetár (46‘ Bauer), Bíško, Tichý (65‘ Olšán), Mošner (65‘ Gocman ), Drobný, Boguaj

Hodnocení: V utkání jsme se v prvním poločase nedokázali dostat do hry ani do tempa, náš projev byl nepřesný a velmi bázlivý. Výsledkem byly dvě branky v naší síti, na druhé straně jsme si připravili pouze jednu šanci, kterou ale Mošner pohrdl. Poločasová změna v sestavě, i ty následné po hodině hry, situaci na hrací ploše příliš nezlepšily, takže domácí přidali i třetí branku a naše snížení Holekou přišlo příliš pozdě a navíc nadšeně bojující domácí nerozhodilo. Toto utkání se nám nevydařilo především přístupem všech hráčů k utkání, to si budeme muset rozebrat a poučit se z toho směrem k dalším utkáním do budoucna. Hráno na přírodní trávě.

Allstars: Nikdo


U16

10. kolo: MFK Chrudim : TJ Sokol Třebeš 3 : 0 (2 : 0)

Branky: 30‘ Andrejs, 42‘ Tůma, 90+2‘ Růžička

Sestava: Zavřel, Horký, Komárek, Tůma, Andrejs (62‘ Schejbal F.), Zahradník (54‘ Koutský), Mrázek (54‘ Bažout), Látal, Uhlíř (65‘ Zářecký), Henderson, Novák (62‘ Růžička)

Hodnocení: V prvním poločase jsme se báli hrát fotbal, veškeré naše snahy vedly pouze přes dlouhé míče, mnohdy zbytečně jsme zbrkle vyhazovali míče a spíše jsme se soustředili na defenzivu. Soupeř byl aktivní. My však z minima dokázali vytěžit maximum, a tak i přes ne příliš líbivý výkon jsme šli do šatny za stavu 2:0, kdy jsme dokázali hlavně díky důrazu vstřelit 2 branky.

O přestávce jsme si důkladně vysvětlili další způsob zakládání a přechodu do ofenzivy, který chceme v návaznosti na starší ročníky a koncepci mládeže klubu praktikovat. Druhý poločas pak na hřiště vyběhl zcela jiný tým, který se snažil přesně plnit zadané pokyny. Naše hra už snesla přísnější kritéria, i když k ideálu je to pořád daleko. Postupně se tak snažíme odbourávat negativní prvky naší hry, ze všeho nejvíce však musíme odstranit strach ze hry, je potřeba být více odvážní a nebát se jít do kombinace.

První branku v dorostenecké kategorii vstřelil Adam Růžička, který se před týdnem posunul z U15.

Allstars: Látal Jakub


U15

8. kolo: FK Dukla Jižní Město : MFK Chrudim 2 : 1 (1 : 1)

Branky: 23‘ Souček

Sestava: Ondrůšek, Daniel (41‘ Tlapák), Hilbert, Juriček (53‘ Sadílek), Kumpošt, Vaško, Valeš, Kusý (64‘ Tesař), Souček, Holeka (64‘ Nejedlý), Zvěřina

Hodnocení: Venkovní utkání na Dukle bylo po celý zápas hodně bojovné. Kluci se v zápase snažili, ale celkově nám chyběla více kreativity a bojovnosti v osobních soubojích a přesná kombinace. Náznaky šancí jsme měli, ale neměli jsme sílu je dotáhnout do konce. Domácí si vítězství zaslouží a my místo bodů si z Prahy odvážíme poznatky, jak se chovat, když prohráváme.

Do vedení jsme se dostali v 23´ když Zvěřa výborně zatáhl míč, obehrál dva domácí hráče a přihrál Sébovi před branku, který se nemýlil. Domácí vyrovnávají v 34´ a na začátku druhého poločasu po standartní situaci převrací vedení na svoji stranu. Náš tlak na vyrovnání byl spíše platonický a střely, které jsme vyprodukovali, byly slabé a hlavně nepřesné. Porážka mrzí, ale musíme zvednout hlavu a makat dál.

Allstars: Daniel Adam


U14

8. kolo: FK Dukla Jižní Město : MFK Chrudim 0 : 6 (0 : 4)

Branky: 9‘ Dušek, 11‘ Dušek; 15‘ Lorenc, 19‘ Lorenc, 53‘ Lorenc, 58‘ Vencl

Sestava: Paták (53‘ Smrček), Šustr (63‘ Kaška), Čapka, Polák, Holešínský, Dvořák (45‘ Novák), Lorenc, Vencl, Dušek (57‘ Strnad), Kurštejn, Vágner (53‘ Semerád)

Hodnocení: Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a naši aktivní hrou se dostali zaslouženě do vedení. Dařilo se nám plnit věci, které si říkáme. Soupeře jsme v první půli nepustili do žádné šance, ten hrál velmi jednoduchý fotbal a pouze nakopával míče, s čím jsme si dokázali poradit. Po přestávce nám prvních 15 minut trvalo, než jsme se opět dostali do naší hry. Dokázali jsme ještě dvakrát skórovat, mohli jsme přidat i další góly, ale stále nás brzdí přesnost a chytrost v zakončení. Kluky chceme pochválit především za to, že konečně podali skutečně týmový výkon.

Allstars: Kurštejn Dominik


U13

8. kolo: MFK Chrudim : SK Vysoké Mýto 0 : 1

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Chaloupka, Ficek, Koblížek, Wenzl, Čapka, Dibelka, Kučera, Zlesák, Pištora, Barvík, Mach, Zlesák, Sokol, Drbal, Uhlíř, Letocha

Hodnocení: V neděli jsme sehráli domácí zápas s SK Vysoké Mýto. Počasí bylo perfektní a kluci nažhaveni na fotbal. V první třetině kluci vstoupili do zápasu zodpovědně a hned od začátku se na soupeře vrhli. Hra byla velmi vyrovnaná, proto se hra přelévala ze strany na stranu. I přes několik šancí první třetina skončila smírně 0:0.

Do druhé třetiny, šli kluci opět s velkým nadšením, snažili se hrát fotbal, stavět hru a postupnými kroky se dostávali k brance. Bohužel, zakončení vždy zhatila nepřesná přihrávka, nebo nedůraz v zakončení. Toho využil soupeř a po jednom z nezakončených útoků se dostal do šance a proměnil ji 0:1. Kluky to však nezlomilo, ano, opět se kluci nevyvarovali individuální chybě a hluchému místu v zápase.

Do třetí třetiny šli kluci s tím, že chtějí se zápasem ještě něco udělat. Zmáčkli soupeře před jeho brankou a donutili ho hrát pouze nakopávané balony. K tomu se kluci neuchýlili a dál stavěli hru. Bohužel tentokrát nám nebylo přáno, protože šance, které si kluci vytvořili neskončili v brance, ale na konstrukci branky, nebo těsně vedle branky. Proto i zápas skončil těsnou výhrou soupeře 0:1.

Kluci hráli s velkou chutí a bylo na nich vidět, že jim není jedno jaký je výsledek, ani to, že neproměnili vyložené šance, za to si zaslouží pochvalu. Musíme však ještě tvrdě pracovat a dostat do sebe klid v zakončení, sílu vyhrávat osobní souboje, dostatečně rozdávat balony tak, aby vůbec došli ke spoluhráči a více se nabízet do rozehrávky.

Allstars: nikdo


U12

8. kolo: MFK Chrudim : SK Vysoké Mýto 18 : 4

Branky: 12‘ Staněk, 42‘ Podlucký

Sestava: Šupík, Vancl, Staněk, Říha, Rykýř, Podlucký, Pilař, Nekvinda, Malinský, Fianda, Dubina, Adam, Gellér, Vacek, Kvoch

Hodnocení: Utkání jsme vyhráli, ale předvedená hra nebyla podle našich představ. Je potřeba se stále určitým věcem víc věnovat v tréninku a hráči sami musí chtít tyto prvky přenést do zápasu.

Allstars: Šupík Deny

Tabulka ligy

5. SK Líšeň 2019 20 22:22 28
6. FC Zbrojovka Brno 19 26:23 27
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 19 24:21 27
8. MFK Chrudim 19 31:30 27
9. FC Vysočina Jihlava 19 29:26 26
10. SK Sigma Olomouc B 19 24:30 26
11. SFC Opava 19 20:21 25

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.