Mládežnický zpravodaj č. 94

Co přinesl uplynulý týden?

U19

7. kolo: MFK Chrudim : FK Jablonec 1 : 2 (1 : 2)

Branky: 27‘ Straka

Sestava: Kobera, Novák, Smutný (70‘ Tlustý Tomáš), Vondrouš, Hromek, Dalecký (46‘ Kosina), Lang (60‘ Skohoutil), Holub, Gerhart, Pešek (66‘ Holý), Straka

Hodnocení: Hosté byli běhavějším a soubojovějším týmem, proto měli míč častěji na kopačkách. První polocas šel tak více za Jabloncem a proti i zaslouženě vedl. Druhý poločas jsme se snažili, zlepšili, ale stejně to nestačilo. Nejvíce nás srážely laciné, technické ztráty a nedůraz v pokutovém území soupeře. Na bod bylo.

Foto z utkání zde: https://klang.rajce.idnes.cz/MFK_Chrudim_U19_FK_Jablonec_18_09_2022/?


U18

7. kolo: FK Náchod – MFK Chrudim 1 : 5 (0 : 1)

Branky: 33‘ Holý, 61‘ Čada, 65‘ Vaníček (pk), 84‘ Novotný, 88‘ Novotný

Sestava: Špánik, Holý, Kosina, Čejka, Tlustý Tomáš, Šebek (65‘ Lang), Novotný, Vaníček (65‘ Vondrouš), Skohoutil (69‘ Gerhart), Čada (65‘ Smutný)

Hodnocení: Do zápasu jsme vstoupili dobře, akorát se nám úplně nedařila finální fáze, když se nám podařilo vstřelit první gól tak jsme ji zlepšili a přidali další góly. Kluky musíme pochválit, po celý zápas byli lepší a zaslouženě zvítězili. Do all star patří Lukáš Novotný, který vstřelil dva góly a hlavně ten první byl krásný.

Foto z utkání zde: https://klang.rajce.idnes.cz/FK_Nachod_MFK_Chrudim_U18_17_09_2022/?


U17

7. kolo: MFK Chrudim : FK Jablonec 1 : 2 (0 : 1)

Branky: 53‘ Gocman

Sestava: Kolbaba, Bleha, Kaválek, Procházka, Macháček (50‘ Meduna), Olšán , Bíško, Kohout, Mošner (80‘ Tichý), Gocman (80‘ Holeka), Bauer (70‘ Rešetár)

Hodnocení: První poločas byl herně vyrovnaný, hosté šli do vedení po naší hrubce, měli lepší první část poločasu, trefili břevno. V druhé části 1.poločasu jsme se zvedli herně, ale nedokázali jsme skóre srovnat. Po přestávce jsme naši hru zkvalitnili, dostali jsme hosty pod tlak, dokázali jsme srovnat výsledek, ale druhou branku se nám vstřelit nepodařilo, i když možnosti jsme na to měli. A tak 10 minut před koncem přišel trest po ojedinělém protiútoku hostí, opakovala se situace z 1. poločasu s hrubkou a bylo 1:2. Výsledek tak pro nás zůstal nepříznivý, ale výkon v utkání byl solidní, až na tu koncovku.


U16

7. kolo: FK Náchod – MFK Chrudim 4 : 0 (1 : 0)

Branky: Bez vstřelené branky

Sestava: Podaný, Dvořák, Dítě, Tůma (75‘ Popílek), Látal (55‘ Boguaj), Koutský, Mrázek (55‘ Horký), Zahradník, Henderson (65‘ Papoušek), Drobný, Novák

Hodnocení: V prvním poločase jsme dokázali dobře kombinovat, pracovat s prostorem, na hřišti byl úplně jiný tým než minulý týden, měli jsme chuť hrát. Zároveň jsme dokázali být soupeři rovnocenným partnerem v soubojích. Bohužel nás zradila efektivita a nedokázali jsme dobře řešit situace v posledních 30 metrech hřiště. Finální a předfinální fáze nebyla ideální. Z ojedinělé akce soupeře jsme pak opět zbytečně inkasovali. opět nás trápilo to, co od začátku sezony - na naše šance se ohromně nadřeme a poté jsme schopni zcela zbytečně inkasovat.

Druhý poločas se nesl v podobném duchu, jen na nás dopadala nervozita a soupeř z toho těžil, my jsme postupně ztráceli aktivitu, přesnost a další aspekty, které nás zdobili v prvním poločase. Rozhodčí nám zcela nepochopitelně za stavu 2:0 upřel jasný pokutový kop, avšak těch nepřesných rozhodnutí bylo na obě strany až až. Výsledek 4:0 je tak, vzhledem k naší práci na hřišti hlavně pak v prvním poločase, až moc krutý.

V prvním poločase jsme dokázali, že chápeme a umíme hrát a tvořit hru, že taktické pokyny a celý tréninkový proces není jen do větru, musíme však zlepšit práci v posledních 30 metrech
a pokusit se být co nejsilnější ve vlastních hlavách.

Do Allstars jsme zvolili Vojtu, který dokázal dobře organizovat defenzivní činnost týmu a zároveň rychle vysouvat naše zadní linie na podporu ofenzivy. Dále byl dobrý v osobních soubojích. Přesně tento prvek nám chyběl po odchodu Šimona Meduny.


U15

4. kolo: MFK Chrudim – Football Talent Academy 3 : 3 (3 : 2)

Branky: 23‘ Růžička, 24‘ Růžička, 34‘ Souček

Sestava: Ondrůšek, Daniel (65‘ Krbálek), Hilbert, Valeš, Tesař (65‘ Nejedlý), Branda, Kusý, Kumpošt, Holeka, Souček, Růžička A.

Hodnocení: Hostili jsme velmi dobrý tým, který se prezentuje kombinační hrou, s rotacemi hráčů a neustálými náběhy do volných prostorů. Celý zápas hodnotím velmi pozitivně, i když mrzí vyrovnávací branka devět minut před koncem. Soupeř byl nebezpečný a klidně si mohl odvést všechny body, když v poslední minutě po centru na malé vápno bravurním zákrokem Kryštof vychytal obrovskou šanci. Ale hezky popořadě. Do zápasu jsme chtěli vstoupit aktivně a napadat soupeřovu rozehrávku. Jelikož jsme museli poskládat novou obranu vlivem nemocí, kdy Kryštof Valeš šel na stopera, Brandič na defenzivního a Tesik dokonce na levého beka tak nám chvíli trvalo než si to „sedlo“. Napadání nám nešlo, nebyli jsme dost rychlí a důrazní, soupeř využil naše okénka v obraně a hned ve 4´ se dostává do vedení, akci rozehrává středem, náběhu za obranu po pravém křídle a zakončení na zadní tyč. Mezi desátou a dvacátou minutou je hra vyrovnaná, máme dvě nadějné šance a střely, ale hostující brankář drží. Pak zase hosté udeřili, tentokrát z leva, kdy se dobře přes naši obranu uvolnil jejich hráč a naservíroval před prázdnou, kde uklízí na 0:2 nabíhající útočník. Chceme být dále aktivní a z další šance kopeme roh, který propadne až na zadní tyč k úplně volnému Adamovi a ten snižuje. Hned za minutu po dobrém zisku míče ve středu hřiště a rychlém náběhu Adam vyrovnává. Branka nás nakopne, kdežto soupeř má chvíli hlavu dole. Dokážeme toho využít a v 33´ jdeme do vedení zásluhou Séby, který chladnokrevně proměnil únik po špatně zahraném ofsajd systému hostí, opět tomu předcházel náš dobrý zisk ve středu hřiště. Poločas tedy 3:2.

Do druhého hodně upravujeme taktiku a hrajeme ještě více z bloku, kdy soupeř hraje s míčem (podotýkám, že po celý zápas velmi aktivně a dobře s velkou přesností). My se snažíme eliminovat náběhy a hru středního záložníka. Po zisku chceme jít do otevřené obrany a rychle zakončovat. Až do 60´se hra více méně odehrává ve středu hřiště bez velkých šancí na obou stranách. Hosté jsou stále aktivní a nebezpeční, jedna střela pod břevno vyráží Kryštof, další útok hostí v 71´ uhrajeme k lajně, kde se podaří hostům odcentrovat a na vápně zakončuje útočník ze vzduchu přesně k tyči. V poslední minutě vychytal hlavičku Kryštof, proto utkání skončilo remízou. Jestli to je ztráta nebo zisk asi ukážou další kola v soutěži. Na jednu stranu dobrý bod s kvalitním soupeřem, na druhou stranu chybělo pár minut ke třem bodům a na třetí stranu jsme nemuseli mít ani jeden. Chválím celý tým za zodpovědný výkon.


U14

4. kolo: MFK Chrudim – Football Talent Academy 5 : 5 (3 : 0)

Branky: 4‘ Strnad, 17‘ Vágner, 20‘ Semerád, 61‘ Paták, 68‘ Vencl

Sestava: Paták (64‘ Gabriel), Kaška, Čapka, Lorenc, Šustr, Dvořák (18‘ Bodnár), Semerád, Strnad, Vencl, Mazal (41‘ Smrček), Vágner

Hodnocení: Do utkání jsme se snažili přenést věci, které si neustále opakujeme a pracujeme na nich v tréninku. I když jsme se po dobrém napadaní soupeřovi rozehrávky dostali do vedení 3:0, zbytek poločasu hrál spíše soupeř, který předváděl kombinační fotbal. Když jsme se dostali k míči, tak naše hra byla velmi zbrklá, chyběla jakákoliv kombinace a výstavba hry. Neustále jsme se vystavovali ofsajdovým situacím a nedokázali jsme proměňovat gólové šance. Za to nás soupeř potrestal. Díky své trpělivost, kombinaci a výstavbě hry dokázal skóre korigovat, vrátit do zápasu a nakonec vyrovnat.


U13

5.kolo: ČAFC Praha – MFK Chrudim 5 : 8

Branky: 8‘ Chaloupka, 10‘ Wenzl, 23‘ Letocha, 28‘ Záleský, 33‘ Wenzl, 41‘ Letocha, 45‘ Záleský, 50‘ Kučera

Sestava: Chaloupka, Ficek, Letocha, Mach, Martinec, Wenzl, Čapka, Dibelka, Kučera, Sokol, Záleský, Suk, Barvík

Hodnocení: V sobotu jsme sehráli MU v Praze, tentokráte na UMT. Do zápasu jsme šli s větší nemocností, takže nebylo do poslední chvíle jasné, kdo nastoupí. Ale nakonec se nám podařilo odjet s dobrým základem. Kluci byli nabuzeni ukázat, jak se u nás hraje fotbal. Jasně jsme si vytyčili cíle, jak budeme hrát, a to se nám i první třetinu dařilo, kdy jsme dominovali jak ve hře, tak soubojích, i ve hře jeden na jednoho. Brankář soupeře ale v prvních minutách podržel svůj tým. První gól dal v osmé minutě Marek a bylo to po pěkné kombinaci z pravé strany 0:1. Pak nám uklidnění přinesl Matouš, který navýšil vedení na 0:2. Pak se hra zklidnila a také dostal prostor náš gólman, který svými zákroky držel čisté konto. A proto jsme opět postupnou stavbou hry přidali další branku, a to po pěkné akci David na 0:3 a pak po osobním souboji a přejití přes dva hráče zakončil první třetinu Vítek na 0:4.

V druhé třetině jsme dále hráli hru, co nás poslední dobou zdobí, a kombinací od brankáře jsme navýšili na 0:5 po souboji ze strany se prosadil Matouš. Pak jako by se nám fotbalový bůh odvrátil a začali jsme postupně pálit jednu šanci za druhou, toho využil soupeř a dvěma góly snížil na 2:5. To kluky opět nakoplo a postupně se prosadil David na 2:6, pak Vítek 2:7 a také pěknou střelou na zadní tyč Aleš 2:8. Soupeř však dokázal ještě golem snížit na 3:8.

Do třetí třetiny jsme udělali pár změn, a bylo to vidět i na naší hře, kluci, co nebyli zvyklí hrát určité posty se s hrou chvilku sžívali. Bohužel to vedlo i k tomu, že jsme ze začátku neproměnili jasné šance, a tak soupeř přidal dvě branky po individuálních chybách 5:8. Zápas byl i díky menšímu hřišti nahoru a dolů. Hrálo se opravdu ve velkém tempu, ale kluci to zvládli a odvezli si z Prahy zasloužené vítězství 5:8.


U12

5.kolo: ČAFC Praha – MFK Chrudim 7 : 5

Branky: 12‘ Nejtek, 19‘ Nejtek, 38‘ Adam, 40‘ Teplý, 63‘ Staněk

Sestava: Šupík, Staněk, Říha, Podlucký, Pilař, Nekvinda, Nejtek, Gellér, Adam, Meinhold, Malinský, Fianda, Rykýř

Hodnocení: Zápas jsme bohužel nezvládli jak herně tak výsledkově. I když vedeme rozdílem tří branek, tak posledních 40 minut nejsme schopni zakončit akci střelou na branku natož gólem. Doufáme, že si z toho hráči vzali ponaučení do příštího zápasu.


Tabulka ligy

5. SK Líšeň 2019 20 22:22 28
6. FC Zbrojovka Brno 19 26:23 27
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 19 24:21 27
8. MFK Chrudim 19 31:30 27
9. FC Vysočina Jihlava 19 29:26 26
10. SK Sigma Olomouc B 19 24:30 26
11. SFC Opava 19 20:21 25

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.