Mládežnický zpravodaj č. 93

Co přinesl uplynulý týden?

19

6. kolo: SK Kladno : MFK Chrudim 0 : 3 (0 : 2)

Branky: 30‘ Straka, 31‘ Novák, 89‘ Straka

Sestava: Tlustý Jakub, Novák, Smutný, Vondrouš, Dalecký (62‘ Hromek), Kosina (73‘ Holý), Holub (75‘ Tlustý Tomáš), Gerhart, Pešek, Skohoutil (73‘ Lang), Straka

Hodnocení: Úvod utkání opatrnější, ale s přibývajícími minutami jsme začali mít herní převahu. Nejprve nám nebyl uznána regulérní branka, poté jsme ale během 2 minut vstřelili dvě branky a mohli jsme hrát v klidu. Domácí zahrozili dvakrát, ale své šance nevyužili.

Po změně stran si Kladno chodilo pro fauly a několikrát jím bylo překvapivě vyhověno. Klidný zápas se tak díky několika zvláštním verdiktům zbytečně vyhrotil. Naštěstí jsme všechny ošemetné situace zvládli a posledních 20´ jsme byli na hřišti jen my. Domácí vrhli všechny síly do útoku a my jsme tak měli možnost chodit do rychlých protiútoků. Bohužel jsme zahazovali jednu šanci za druhou. Definitivní klid nám přinesl v 89´ Jarda Straka. Psychicky náročné utkání jsme tak zvládli a odvážíme si 3 body.

18. kolo (předehrávané): SK Slavia Praha B : MFK Chrudim 2 : 0 (2 : 0)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Tlustý Jakub, Novák (73‘ Tlustý Tomáš), Smutný (63‘ Kosina), Vondrouš, Hromek, Dalecký (63‘ Fojtů), Lang (73‘ Skohoutil), Holub, Gerhart, Pešek, Straka

Hodnocení: Zajímavé utkání na půdě lídra soutěže. Chtěli jsme se prezentovat aktivním, kombinačním fotbalem a se Slavií si to prostě rozdat a vidět, jak na tom doopravdy jsme. Domácí měli více ze hry, ale i my jsme měli několik zajímavých příležitostí. Největší rozdíl byl v pokutovém území. My jsme 5 vyložených příležitostí neproměnili a Slavie, díky rozdílovému hráči č. 10 Marzuqovi své možnosti ano. Obrovsky náročné utkání, které chlapcům přineslo další cenné zkušenosti.

Tabulka


U18

6. kolo: MFK Chrudim – FK Jablonec B 0 : 0 (0 : 0)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Kobera, Růžička, Hromek, Čejka, Fojtů, Holý, Novotný (79‘ Vaníček ), Vavřín, Lang, Tlustý (73‘ Špánik), Čada (66‘ Šebek)

Hodnocení: Po většinu zápasu byli hosté lepší, my jsme podali spíš bojovný výkon. Hosté trefili střelami ze střední vzdálenosti tyč a břevno jinak jsme je do vyložené šance nepustili, my jsme se do žádné šance nedostali. S bodem musíme být spokojeni. Za defenzivu můžeme kluky pochválit, ale do ofenzivy to je málo.

Tabulka


U17

6. kolo: SK Kladno : MFK Chrudim 0 : 1 (0 : 1)

Branky: 22‘ Tichý

Sestava: Zářecký, Bleha, Kaválek, Holeka, Macháček, Rešetár (80‘ Procházka), Bíško, Tichý (60‘ Bauer), Mošner (75‘ Olšán), Gocman (75‘ Hromek), Kohout (80‘ Meduna)

Hodnocení: V utkání jsme nastoupili s mnoha změnami a nedokázali jsme se herně chytit takřka po celé utkání, nedařila se nám kombinace a nefungovala součinnost hráčů jako v minulých zápasech. Domácí se rvali o každý metr a nám to příliš nechutnalo, reakce na tento způsob hry nebyla dobrá. Jedinou branku utkání vstřelil, po velmi pěkné akci dvojice Holeka – Bleha, Mára Tichý, ale bohužel to byla výjimka.

Po přestávce to byl spíše více boj, dali jsme druhou branku Kohoutem, ale nebyla uznána, Mošner svou šanci po akci a střele Bauera (ten nastřelil i tyč) spálil a tak utkání rozhodla jediná branka. Výkonem vyčnívali Macháček s Bíškem, spoleh byl na stopery, premiéru zvládl solidně golman, ale ostatním se toto utkání nevydařilo.

18. kolo (předehrávané): SK Slavia Praha B : MFK Chrudim 6 : 0 (2 : 0)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Kobera, Bleha, Kaválek, Holeka (67‘ Meduna), Macháček, Vavřín (44‘ ČK), Bíško (67‘ Tichý), Rešetár (46‘ Procházka), Kohout (59‘ Olšán), Mošner, Gocman (46‘ Bauer)

Hodnocení: Bude doplněno

Tabulka



U16

6. kolo: MFK Chrudim – FK Jablonec B 0 : 2 (0 : 1)

Branky: Bez vstřelené branky

Sestava: Podaný, Dítě, Komárek (59‘ Dvořák), Andrejs, Látal (46‘ Drobný), Zahradník (34‘ Koutský), Mrázek, Uhlíř, Boguaj (67‘ Papoušek), Novák, Spálenský (46‘ Horký)

Hodnocení: Jménem celého týmu se omlouváme rodičům a všem podporovatelům na tribuně za předvedený výkon, který v žádném případě nesplňoval parametry, které chceme a jsme schopni předvádět. Zejména pak v prvním poločase byl náš celkový projev na velmi nízké úrovni.

Tabulka


U15

3. kolo: MFK Trutnov – MFK Chrudim 1 : 4 (0 : 1)

Branky: 2‘ Branda, 56‘ Souček, 65‘ Souček, 73‘ Kumpošt

Sestava: Ondrůšek, Daniel, Hilbert, Zvěřina, Nejedlý (41‘ Valeš), Růžička J. (41‘ Kumpošt), Vaško, Tesař (51‘ Souček), Kusý (41‘ Holeka), Branda, Růžička A.

Hodnocení: Další mistrovské utkání jsme odehráli v Trutnově. Chtěli jsme být velmi aktivní, s dobrým přechodem do útoku a být trpělivý v kombinaci a v práci s míčem. To nás totiž trápilo v minulém utkání, no a bohužel nás to trápilo i v prvním poločase. Domácí hráli dobře a aktivně, a když jsme dokázali jejich ataky zneškodnit, tak prakticky přišla hned zase naše výrazně jednoduchá ztráta. Na těchto věcech musíme dál více intenzivně pracovat. Stojí nás to totiž spoustu sil. Dostali jsme se do vedení pěknou akcí již v 60 vteřině, kdy dobře vyvezeme míč a po ose Jindra –Adam – Dan, který dává do prázdné branky. Dále ale byli domácí aktivnějším týmem a v prvním poločase se hra odehrává více na naší půlce. Jejich šance, spíše náznaky naše obrana zvládla a střely v klidu pochytal Kryštof. My svoje šance nevyužili, hlavně hlavička po rohu do břevna by byla moc pěkná branka.

Do druhého poločasu jsme vstoupili opět velmi aktivně a během tří minut měli dvě obrovské šance. Pak domácí po naší ztrátě vyrovnali velmi pěknou střelou. Nás to asi v tu chvíli víc nakoplo a do konce zápasu jsme byli aktivnějším týmem my. Branky nakonec také přišly, dvě vstřelil Séba a konečnou podobu zápasu dal Radovan. Během zápasu jsme měli dalších několik tutovek, které byly nevyužity. Každopádně první poločas nebyl ideální, druhý už byl víceméně v naší režii.


U14

3. kolo: MFK Trutnov – MFK Chrudim 1 : 3 (0 : 1)

Branky: 39´ Novák, 51´ Novák, 69´ Vencl

Sestava: Paták (41‘ Smrček), Novák, Čapka, Lorenc, Holešínský, Dvořák, Dušek (53‘ Zlesák), Strnad, Kurštejn (68‘ Bodnar), Kaška, Vencl

Hodnocení: Po celou dobu utkání jsme byli aktivnějším týmem. Soupeře jsme díky dobré defenzivní činnosti do vážnějších šancí nepouštěli. Nám se podařilo oproti minulým utkáním zlepšit držení míče, kombinaci a výstavbu hry. Bohužel pouze do posledních 30 metrů hřiště, poté jsme začali být zbrklí a většina střel byla nepřipravených. Kluky chceme pochválit za bojovnost a nasazení.


U13

4. kolo: MFK Chrudim – FK Čáslav 10 : 3

Branky: 5‘ Zlesák, 15‘ Drbal, 24‘ Chaloupka, 32‘ Koblížek, 32‘ Chaloupka, 37‘ Zlesák, 55‘ Koblížek, 63‘ Koblížek, 66‘ Wenzl, 79‘ Wenzl

Sestava: Chaloupka, Ficek, Letocha, Mach, Voňka, Wenzl, Zlesák, Dibelka, Koblížek, Kučera, Sokol, Záleský, Suk, Drbal, Barvík

Hodnocení: V neděli jsme sehráli na domácím hřišti další mistrovské utkání. Kluci byli nabuzeni soupeře přejet. Terén nebyl úplně dobrý, ale to bylo pro obě mužstva stejné. V začátku zápasu se klukům podařilo malinko zaspat, ale přes úvodní šance, které měl soupeř, se kluci přehoupli a začali soupeře tlačit ke své brance. Pár kombinací ukázalo, jak na tom kluci jsou a zanedlouho na to, se jim podařilo skórovat a prosadil se z přímého kopu Patrik 1:0. Z kluků spadl ostych a začali soupeře tlačit k brance. Což po dobré práci v útoku využil Filip a navýšil skóre na 2:0. Pak se kluci zatáhli a nebýt velice dobrých zásahů gólmana, bylo by velmi rychle vyrovnáno. Soupeři se i tak podařilo snížit na 2:1. Což kluky opět nakoplo a Marek vrátil vedení o dvě branky na 3:1.

Druhá třetina začala naší rozehrávkou, ale místo výhody se kluci dostali pod tlak, z něhož se dostali a začali opět soupeře zasypávat protiútoky. První se prosadil Adam a zvýšil na 4:1 a pak po pěkné akci navýšil skóre na 5:1 Marek. Hra se pak přelévala ze strany na stranu, a to i na těžkém terénu nebylo nic jednoduchého, jeden z útoků a tlaku před brankou využil střelou Patrik a stav v polovině utkání byl 6:1. Soupeř se nechtěl vzdát a kousal dál a podařilo se mu snížit na 6:2. Kluci ale i na tento gól dokázali odpovědět a to v 55 minutě, kdy se prosadil Adam 7:2. Soupeř, dokázal ještě snížit poslední střelou před koncem druhé třetiny na 7:3. To, ale kluky nepoložilo.

Třetí třetina byla hlavně o chuti si ještě více zahrát fotbal, po pár změnách v sestavě se kluci pustili do soupeře a zápasu tak dali jasné tempo a obraz. V třetí třetině se podařilo Adamovi zkompletovat hattrick 8:3 a také se prosadil 2x Matouš a zápas tak skončil 10:3. Kluci hráli velmi dobře, v bráně je podržel velmi dobrými zákroky Šimon a bojovnost je často zdobila i v zakončení. Je však ještě třeba zapracovat na výtěžnosti šancí a lepším postoji při hře 1 na 1.


U12

4. kolo: MFK Chrudim – FK Čáslav 20 : 2

Branky: 2‘ Teplý, 18‘ Říha, 25‘ Teplý, 28‘ Teplý, 30‘ Teplý, 32‘ Adam, 34‘ Adam, 39‘ Nejtek, 45‘ Gellér, 47‘ Říha, 54‘ Podlucký, 57‘ Gellér, 56‘ Říha, 59‘ Gellér, 63‘ Teplý, 65‘ Teplý, 66‘ Nejtek, 77‘ Nejtek, 79‘ Teplý, 87‘ Teplý

Sestava: Šupík, Vancl, Staněk, Souček, Říha, Podlucký, Pilař, Nekvinda, Nejtek, Kvoch, Gellér, Adam, Teplý

Hodnocení: Tento zápas hráči zvládli podle očekávání, střelecky se prosadilo více hráčů. Čáslav chválíme za to, že za jakéhokoliv stavu chtěla hrát fotbal a neuchylovala se k odkopávání míče. Určité fáze hry byly z naší strany v pořádku, za což hráče chválíme, ale v některých se však vyskytovaly chyby, kterých by se hráči měli již vyvarovat. Tyto chyby bude kvalitnější soupeř trestat. Pro další zápasy si bereme ponaučení a budeme se nadále v TJ snažit pracovat tak, aby chyb v dalších zápasech bylo co nejméně.



Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.