Jasný cíl trenéra Kronďáka: Návazat na jaro!

Trenér Radek Kronďák již zítra povede klub MFK Chrudim do prvního utkání nové sezony FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY! Po úspěšném jaru získal důvěru vedení klubu a nyní po úspěšné letní přípravě nám v rozhovoru prozradil cíle mužstva před novým ročníkem!

Pane trenére, úplně poprvé začínáte novou sezonu v pozici trenéra MFK Chrudim. Je to výrazně klidnější z toho pohledu, že nemusíte od začátku stahovat bodové manko?
Je pravda, že nad námi není takový tlak, že nesmíme udělat chybu, ale na druhou stranu nechceme, aby z mužstva vyprchalo to, co jsme do něj dostali. A to prostě vyhrávat, nebo lépe řečeno za každé situace se o to rvát.

Po jaru jste říkal, že byste byl rád, kdyby se vám povedlo udržet co nejvíce hráčů ze stávajícího kádru. Jak jste s výsledkem spokojen?
Myslím, že se to celkem povedlo. Už s námi nejsou více méně ti, co nedostávali tolik prostoru a měli menší herní vytížení. A další, co s námi nejsou, tak jsou v první lize. A to je vlastně odměna za naší práci, že se kluci posunuli výše.

Tři hráči ze základní sestavy z obrany odešli, jak se je podařilo nahradit?
Myslím, že každé mužstvo by taková situace poznamenala, hráči Donát a Míka se posunuli do ligových mužstev a Sokol do Líšně. Tak tam kvalita musela být, to potvrzuje počet obdržených branek na jaře, ale až sezona a zápasy ukáží, jak se nám to povedlo. Přiznávám, že na tom intenzivně pracujeme, abychom to vyladili a vše fungovalo tak, jak má.

Filip Firbacher trénoval s Hradcem Králové a na konci přípravy se připojil k našemu týmu. Bylo to předem tak domluvené? Počítali jste s ním od začátku a vnímáte to směrem do ofenzívy jako klíčové staronové posílení?
O Fírovi (Filip Firbacher) jsem již mluvil na konci minulé sezony, nazval jsem to, že “jedna Vlaštovka jaro nedělá”. Fíra dostal větší prostor v přípravě ligového Hradce Králové a snad si již nastavil hlavu tak, že jednou tu ligu chce hrát a musí pro to na sobě více pracovat. My jsme situaci samozřejmě sledovali a nějaká dohoda o tom, že když se neprosadí v prvním týmu Hradce, tak by mohl jít zpět k nám, když dal ale v prvním přátelském zápase tři góly, tak jsem zpozorněl a přiznám se, že jsem začal sondovat i jinde. Ale dopadlo to tak, že je zpět a věřím, že nám pomůže. Získali jsme ještě talentovaného útočníka z Plzně Tomáše Jedličku a to bude pro Fíru velká konkurence ke zlepšení, ale hlavně věřím, že nás svými góly dostanou oba dva do klidnější sezony, než byla ta loňská.

Do klubu přestoupil brankář Floder, který byl důležitým článkem záchrany. Překvapilo vás, že došlo k přestupu a že po jarních výkonech nedostal možnost se v Brně ukázat?
Překvapilo - nepřekvapilo. Již při vzájemném domácím utkání s Brnem jsme sondovali u funkcionářů Brna, jak to s ním bude v příští sezoně. A jedna z možností i byla, že by mohl zůstat u nás. Vedení klubu na tom intenzivně pracovalo a nakonec se podařilo Jirku přivést. Mám z toho obrovskou radost, věřím, že naváže na výkony z jara a hodně nám pomůže. Je ambiciózní a věřím, že ho budoucnost v první lize stejně čeká.

Do soutěže postoupily další dvě rezervy - bude podle vás kvůli tomu boj o záchranu ještě náročnější než doposud?
Soutěž náročná bude, ať je tam jakékoliv mužstvo. Rezervy jsou zajímavé hlavně pro diváky, ale pro nás trenéry nečitelné, protože mohou nastupovat pokaždé v jiné sestavě. Boj o záchranu? Sparta B hrála nakonec o baráž. Nikdo neví, jak béčka budou zvládat, ale já si myslím, že velmi dobře.

Jaké cíle si tedy s týmem do sezony dáváte?
V minulé sezoně to bylo kritické a nakonec jaro vyšlo parádně a rádi bychom v tom pokračovali. Ovšem sestava se nějak změnila, tak uvidíme, jak to bude nakonec vypadat. Jsem realista a zopakovat jarních 28 bodů by bylo fantastické, ale nevím, zda je to vůbec možné. Ale každopádně slibujeme fanouškům, že pro to budeme dělat vše, stejně jako na jaře.



Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.