Mládežnický zpravodaj č. 87

Co se stalo v uplynulém období?

HRÁČI U19:

MFK Chrudim - FŠ Litvínov 7:0 (5:0)

Branky: Straka 2x, Bauer 2 x, Kozák 2 x, Holub

Sestava: Janůj, Novák (67´ Pešek), Gregovský, Čejka (46´ Lang), Nykodým, Bauer, Sedlák, Holub, Musílek (46´ Kosina), Kozák (59´ Skohoutil), Straka

Hodnocení: Správně nastavené hlavy byly klíčem k úspěchu ke zvládnutí předposledního mistrovského utkání. Utkání jsme rozhodli v prvním poločase, kdy jsme si vypracovali 11 čistých vyložených šancí. Po změně stran jsme trochu polevili, utkání bylo rozkouskované střídáním, zbytečnými ostřejšími zákroky ze strany hostů a byli jsme rádi, že se nikomu nic vážného nestalo.


HRÁČI U18:

MFK Chrudim – Česká Třebová 4:2 (4:0)

Branky: 4. Fojtů Pavel, 22. Tlustý Tomáš, 32. Tlustý Tomáš, 35. Mec Matouš - 51. Rybka Adam, 83. Polášek Matěj

Sestava: Špánik – Fojtů (Modrovič), Černý, Holubec, Krška (Klesal) – Moc, SKohoutil, Holý (Kosina), Mec – Tlustý, Čada (Lang)

Hodnocení: Rychlou brankou z přímého kopu jsme se uklidnili. V dalších minutách prvního poločasu jsme si kombinační hrou vytvářeli šance a tři z nich jsme proměnili. Do druhého poločasu jsme vstoupili ale nekoncentrovaně a lehkovážně. Hosté vycítili šanci a konečný výsledek zkorigovali po pohledných kombinačních akcích na konečných 4:2.


SK Pardubičky – MFK Chrudim 2:1 (0:1) (odehráno - sobota 11.6.2022)

Branky: 55. Hlavinka Bartoloměj, 79. Hlavinka Bartoloměj - 18. Tlustý Tomáš

Sestava: Sedlák – Krška (Modrovič), Černý, Holubec, Fojtů – Tuček, Vích, Holý, CHichak – Tlustý, Mec

Hodnocení: Poslední zápas soutěžního ročníku 2021/2022 jsme sehráli na hřišti našeho největšího pronásledovatele. Kvalitní hrací plocha, ideální počasí, delegovaní rozhodčí a přímý souboj dvou nejlepších týmů soutěže byly zárukou kvalitní podívané. V prvním poločase jsme trpělivou, přesnou kombinací a důrazem domácí přehrávali. Výsledkem byla naše vedoucí branka Tlustého po ideálním křižném míči za obranu domácích.

Další naše tři výhodné střelecké pozice z hranice pokutového území (Vích, 2 x Tlustý) domácí zablokovali nebo jsme netrefili zařízení. Ovšem naši největší šanci zahodil Mec, když si při samostatném nájezdu nevylepšil střeleckou pozici a ukvapeně zakončil vedle.

Vstup do druhého poločasu jsme ale trestuhodně nezvládli. Domácí začali vyhrávat osobní souboje a jistota naší obrany z prvního poločasu byla ta tam. Prvním varováním bylo nastřelené břevno. Vyrovnání se domácí dočkali z přímého kopu, když razantní střela zaplavala a překvapila našeho golmana. Domácí pokračovali v aktivní hře. Sedlák se vyznamenal při samostatném úniku domácího útočníka. V 80.minutě domácí zahrávali rohový kop a po souboji na přední tyči si Modrovič míč hlavou nešťastně usměrnil do vlastní sítě. Naše snaha o vyrovnání ovšem v závěru vyšla na prázdno.

V prvním poločase jsme domácí přehráli, naopak v druhém poločase byli domácí lepší a zaslouženě vyhráli. Chtěli jsme soutěží projít bez porážky, bohužel v posledním utkání soutěže i přes naší korunovaci coby Vítěze krajského přeboru dorostu Pardubického kraje jsme neuspěli. Cesta k vítězství vede přes porážky!!

I přes zklamání z prohry, je nutno všem hráčům, kteří v průběhu celé soutěže za náš tým nastoupili pogratulovat k titulu krajských přeborníků a postupu do divize, poděkovat za výkony, přístup k tréninkovému procesu a popřát všem hráčům pevné zdraví a fotbalové úspěchy v další sezóně.


HRÁČI U17

MFK Chrudim - FŠ Litvínov 2 : 2 (1 : 2)

Branky: Gocman ( Čada ), Holeka ( Zahradník )

Sestava: Kobera - Bleha, Kaválek, Hromek, Macháček ( 46. Holeka ) - Vavřín, Rešetár, Tichý ( 46. Zahradník ) - Bíško ( 46. Růžička ), Čada, Gocman ( 60. Valenta )

Hodnocení: V posledním domácím utkání hrálo mužstvo, až na jednu výjimku, které bude v ČLD U 17 nastupovat již od srpna. Začátek zvládli kluci dobře a šli jsme do vedení po kombinaci Vavřín - Čada a Gocman. Vedení jsme mohli i navýšit, ale naše hra postupně upadla do stereotypu, bylo málo pohybu a chuti jít do nabídky, prostě hrát. Když se k tomu přidala neskutečná hrubka dvojice Kaválek - Kobera, a to hned ve dvojím provedení, odcházeli jsme do kabin za stavu 1 : 2 a hodně bezradní na hřišti. Po změnách a pauze se začalo blýskat na lepší časy, když Holeka využil ke skórování velmi dobře rozehraný roh Zahradníkem, ale zůstalo jen u jednoho gólu. Hra se opět vrátila na úroveň konce prvního poločasu a uvadala, a uvadala.....nedokázali jsme si vytvořit žádnou větší šanci, chyběla nám nápaditost, přesná přihrávka, spolupráce, součinnost i kondice, prostě všechny atributy k tomu, abychom mohli zvítězit. Hráči svou šanci nechytili tak, jak je potřeba se k ní postavit a podle toho utkání vyznělo výsledkově, ale především herně.



HRÁČI U16



HRÁČI U15:

FK Náchod - MFK Chrudim 1:0 (1:0)

Sestava: Zavřel ,Podaný, Mrázek, Kohout, Procházka, Koutský, Zářecký, Dvořák, Uhlíř, Dítě, Bauer, Spálenský, Bažout, Malý, Horký, Novák

Hodnocení: Na utkání se sousedem v tabulce FK Náchod jsme odjížděli s ambicí na dobrý výsledek a chtěli se prezentovat kombinační hrou s dobrým pohybem.

To se nám v prvních 10 minutách utkání velmi dobře dařilo. Hrálo se převážně na soupeřově polovině. Kontrola míče za 1. zakončení - nic!

Po našem slibném začátku se začali herně osmělovat i domácí. Herně se nám přestávalo dařit, dlouho jsme přidržovali míč, nebyla dostatečná nabídka od hráčů bez míče, v soubojích byli pozdě........Po zbytek utkání, až na malé výjimky, se nám náš herní projev nezlepšil. Nebyl to náš povedený zápas. Porážky k fotbalu patří.

Měli bychom se z prohry co nejrychleji oklepat a opět najít herní pohodu a dobře se připravit na náš poslední domácí žákovský mistrovský zápas.

FOTOGALERIE: https://bit.ly/3b3q2Ri



HRÁČI U14:

PU: MFK CHRUDIM – MFK VÍTKOVICE 0 : 7 (0:3) - hráno 2 x 45´

Sestava: Fogl T., Ondrůšek K., Juriček D., Branda D., Obermajer O., Tlapák J., Kusý M., Sadílek D., Tesař J., Hilbert J., Daniel A., Krbálek O., Vaško O., Souček S., Nejedlý L., Zvěřina M., Růžička J., Růžička A., Holeka V., Valeš K.

Hodnocení: Ve středu 8.6. jsme měli možnost sehrát přátelské utkání s velmi výborným soupeřem MFK Vítkovice. Utkání se odehrálo na hřišti v Orli, čímž děkuji panu Jeníčkovi z Orle za jeho sehrání. Soupeř k nám necestoval z takové dálky na výlet a od začátku až do konce nám předvedl doslova fotbalovou jízdu. Vedoucí tým moravské divize usiluje o postup do první ligy a u nás předvedl své kvality. Našim klukům nemohu nic vytknout, bojovali, snažili se, ale na velmi kvalitní tým to zdaleka nestačilo. Nám toto utkání aspoň ukázalo, na čem se dá ještě pracovat, a jedním dechem říkám, že je toho opravdu docela dost… Děkuji Vítkovicím za velmi přínosné utkání, musím konstatovat, že proti nám ještě nikdo nehrál lépe.


MU: FK NÁCHOD - MFK CHRUDIM 2 : 4 (1:3)

Branky: 2x Matěj Kusý, 1x Venda Holeka a Ondra Vaško

Sestava: Fogl T. - Hilbert J., Zvěřina M., Daniel A., Valeš K., Vaško O., Tesař J. (54´ Sadílek D.), Kusý M., Růžička A., Branda D. (54´ Nejedlý L..), Holeka V. (54´ Ondrůšek K.)

Hodnocení: Do Náchoda jsme odjeli bez tří hráčů, kteří odstoupili během těžkého středečního utkání proti Vítkovicím. Přesto jsme měli jasný záměr a hned od začátku být velmi aktivní a být nebezpeční pro domácí obranu. To se nám celkem dařilo a první poločas vyhráli 3:1. V druhém jsme chtěli rychle přidat další branku, ale to se nám nepovedlo, právě naopak, domácí byli aktivnější a snížili. Konečnou podobu utkání dal dvoubrankový Matěj, a proto si vezeme zaslouženou výhru.

Branky: v 8´ přízemní centr z levé strany, střela a Matěj dorazil do prázdné. 13´ domácí vyrovnávají po centru z přímého kopu, Tadeáš nezasáhl důrazně a propadlý balón domácí hráč uklidil do sítě. 21´ při rozehře domácí obrany a brankáře výborně presuje Ondra a s přispěním domácího stopera posílá míč mimo dosah brankáře. 29´ výborný únik Adama z pravé strany a naservírovaný míč před prázdnou pro Vendu – jeho první branku v soutěži. 52´ domácí akce středem hřiště, přihrávka doleva, kde se uvolňuje domácí hráč a střelou na zadní tyč snižuje. 61´ naše akce, kombinace vpravo a přihrávka na vápno, kde se Matěj šikovně vyhnul dvěma hráčům a přesnou střelou potvrdil naše vítězství.

Děkuji klukům za výborný týmový výkon a za vítězství. Často nechválím jedince, ale dnes udělám výjimku a za individuální výkon chválím Adama Růžičku.


HRÁČI U12:

FC Hradec Králové-mládež - MFK Chrudim 19:2 (1:0, 10:1, 8:1)

Branky: Aleš K., Marek Ch.

Sestava: Šimon F. (1. a 2. třetina), Jiří P. (3. třetina) - Radim Č., Marek Ch., Aleš K., David L., Radek P., František Ř., Filip S., Matouš W., Patrik Zl.

Hodnocení: Po volném víkendu, který byl způsoben našim předehrávaným zápasem 1.6.2022 se Slavií Hradec Králové, jsme tentokrát vyrazili k druhému hradeckému týmu, tím byl FC Hradec Králové - mládež. Zápas se odehrál v areálu „Háječek“.

Před zápasem jsme si v kabině řekli několik pokynů. Ty se klukům dařilo plnit celou první třetinu. Díky tomu jsme drželi až do 27. minuty bezbrankový stav a to ještě můžeme litovat toho, že jsme sami některé vypracované situace nevyřešili lépe = gólově. Soupeř byl vývojem první třetiny vcelku zaskočen a do druhé třetiny udělal několik změn a „přeřadil“ na vyšší rychlost. My jsme celou první třetinu odehráli na hranici svých možností a na soupeřovo „přeřazení“ jsme již nedokázali zareagovat. Za prvních pět minut druhé třetiny soupeř vstřelil další 3 branky, čímž si vybudoval náskok a navíc tento náskok přinesl tolik potřebné uklidnění na jeho kopačky. My jsme se poprvé dokázali prosadit v 50. minutě díky gólu Aleše K. . Třetí třetina měla velmi podobný průběh jako ta druhá a domácí navyšovali svůj náskok. Za náš tým v 87.minutě vstřelil druhý gól Marek Ch., ale jednalo se jen o kosmetickou úpravu výsledku, který nakonec vyzněl jednoznačně pro domácí tým a to v poměru 19:2.

Kluci si zaslouží pochvalu za první třetinu, také za nasazení během zápasu, který byl ztížen velmi vysokými teplotami, které v neděli panovaly. Je škoda, že jsme nevyužili více z našich vypracovaných příležitostí, protože kluci si zasloužili zatížit účet soupeře více vstřelenými brankami. Minimálně 5-6 jsme jich mohli dát, pokud bychom lépe řešili finální fázi. Efektivita a přesnost ve finální fázi byl hlavním rozdílem mezi našim týmem a hráči FC HK.

Poslední mistrovské utkání odehrajeme na domácím hřišti v sobotu 18.6.2022 od 15:00 proti týmu Náchodu.

Fotogalerie

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.