Záchranou to nekončí. Chceme vyhrávat dál, hlásí Šplíchal

Fotbalisté MFK Chrudim se úspěšně zachránili ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE a dvě kola před koncem si tak mohou oddychnout. Tím však jejich mise ale nekončí, další body totiž chtějí přidat proti lídrovi tabulky, na Městský stadion Za Vodojemem dorazí FC Zbrojovka Brno.

Martin Šplíchal toho zatím v dresu MFK Chrudim příliš neodkopal, většinou přišel na závěrečné minuty. V posledních duelech se ale situace změnila. I v Ústí nad Labem nastoupil v klíčovém utkání o záchranu v základní sestavě a trenérovi Kronďákovi se odvděčil tím nejlepším možným způsobem. Vstřelil vítěznou branku, navíc byla jeho první v organizaci MFK Chrudim. „Jsem rád, že jsem se konečně dočkal, navíc v takto důležitém zápase. Po centru Kůžeho (Josef Koželuh) ke mně míč propadl na zadní tyč, po zpracování sem vystřelil a spadlo to tam. Urcitě něco do kasy zaplatím, ale to rád," usmíval se po utkání spokojený Martin Šplíchal.

„Už v prvním poločase tam byly nějaké náznaky šancí, Ústí mělo šance z našich ztrát, hodně nám pomohl gól, kdy Ústí muselo hru trochu otevřít a my měli více prostoru na rychlé brejky, ze kterých se nám podařilo vstřelit další dva góly," zhodnotil duel premiérový střelec.

Po závěrečném hvizdu mohla Chrudim slavit - dotáhla totiž k definitivnímu konci udržení ve druhé nejvyšší soutěži. A že si to hráči pořádně užili. „Největší oslavy byly při jízdě autobusem z Ústí. Všichni jsme rádi, že to tak dopadlo," popsal. Sezona však ještě nekončí, do konce zbývají dvě kola. Nejprve do Chrudimi dorazí Zbrojovka Brno, celou sezonu zakončí chrudimští fotbalisté na Strahově proti rezervě pražské Sparty.

Už nemusime hrát pod žádným tlakem. Ale i tak bychom chtěli oba zápasy vyhrát," podotýká Šplíchal a dodal: „Utkání s Brnem rozhodně nevypustíme. Zbrojovka má sice jistý postup a my záchranu, ale výhra je pro nás i tak důležitá."


Tabulka ligy

5. SK Líšeň 2019 20 22:22 28
6. FC Zbrojovka Brno 19 26:23 27
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 19 24:21 27
8. MFK Chrudim 19 31:30 27
9. FC Vysočina Jihlava 19 29:26 26
10. SK Sigma Olomouc B 19 24:30 26
11. SFC Opava 19 20:21 25

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.