Mládežnický zpravodaj č. 81

Co se stalo v uplynulém období?

MFK Chrudim - FC Hradec Králové 1:1 (0:0)

branky: Češka (Straka)

soupiska: Tlustý J., Novák (63´ Pešek), Gregovský, Vaško, Češka, Nykodým, Vondrouš, Sedlák, Holub(78´ Gerhart), Straka (83´ Musílek), Pilař (63´ Bauer)

hodnocení: V dalším utkání jsme se utkali s Hradcem Králové, který po podzimu vyměnil soupisky a na nás tak čekal papírově jeden z nejsilnějších týmů v České republice.

V utkání jsme hráli přesně to, co jsme chtěli, a při větší kvalitě v zakončení jsme mohli odcházet i vítězně. Obrovsky náročné utkání po fyzické, taktické i psychické stránce jsme zvládli a připsali jsme si další, strašně cenný bod do tabulky.



FK Letohrad . MFK Chrudim 0:11 (0:6)

branky: 14. Mec Matouš, 18. Tlustý Tomáš, 30. Smutný Michal, 41. Černý Štěpán, 44. Vích Matyáš, 45. Tlustý Tomáš, 55. Tlustý Tomáš, 62. Smutný Michal, 64. Šeda František, 67. Mec Matouš, 72. Smutný Michal

soupiska: Janůj – Tuček, Štěpán, Holubec (Kaválek) – Pešek (Modrovič)), Mec, Skohoutil, Vích, Musílek (Vaníček) – Smutný, Tlustý T (Šeda)

hodnocení: Za ideálního fotbalového počasí jsme se představili na letohradském pažitu. Postavení obou týmů na opačných pólech tabulky předurčilo průběh utkání.

Od první minuty do poslední minuty jsme dominovali. Po gólově hubených našich dvou posledních utkáních jsme se výrazně prosadili střelecky.

Měřítkem naší výkonnosti budou ovšem soupeři z vyšších pater tabulky krajského přeboru.



HRÁČI U-17:

MFK Chrudim - FC Hradec Králové 2:0 (0:0)

branky: Kosina 2x

soupiska: Michal Špánik, Matyáš Lang, Marek Vavřín, Radek Čejka, Michal Holý, Lukáš Novotný (Milan Bleha), Lukáš Hromek (Aleš Kaválek), Radek Dalecký, Matěj Kosina, Dominik Rešetár (Marek Tichý), Denis Čada (Michal Smutný). Náhradní brankář Matěj Kobera.

hodnocení: V neděli jsme na domácí půdě přivítali hráče z Hradce Králové.
Od prvních minut jsme soupeře přehrávali. Prezentovali jsme se dobrým pohybem po celém hřišti a hrou jeden na jednoho. Jen chybělo to hlavní: vstřelit gól! Což se za první poločas nepovedlo, i když šancí bylo dost.
V úvodu druhého poločasu jsme konečně zlomili kouzlo hostujícího brankáře a důrazem ve vápně se podařilo Matějovi Kosinovi poslat míč do sítě. Otěže zápasu jsme nadále drželi pevně ve svých rukou. Navíc když svým druhým gólem Matěj Kosina navýšil naše vedení, hru jsme ještě více kontrolovali a dokráčeli k zaslouženému k vítězství.

fotky: https://bit.ly/3kzU94j



HRÁČI U-16:

MFK Chrudim - Hořice Dohalice 15:0 (7:0)

branky: 2. Novotný Vojtěch, 4. Holeka Josef, 22. Zahradník Marek, 32. Bíško Vojtěch, 37. Novotný Vojtěch, 40. Novotný Vojtěch, 45. Růžička Jan, 52. Novotný Vojtěch, 69. Šebek Miroslav, 72. Šebek Miroslav, 74. Šimek Jan, 78. Šimek Jan, 83. Valenta Adam, 85. Valenta Adam, 90. Šebek Miroslav

soupiska: Kolbaba - Růžička, Holeka (K), Tůma, Andrejs - Rybenský, Bíško, Zahradník, Macháček - Šimek, Novotný (Sedlák O., Valenta, Ledvina, Šebek, Reinberg)

hodnocení: Po náročném týdenním tréninku jsem vešli do zápasu úplně v jiném tempu než minulý týden. Na soupeře jsem vlétli a během 5 minut jsme vedli 2:0. Do poločasu jsme drželi tempo a soupeři nic nedovolili. V půli jsme se rozhodli za rozhodnutého stavu vystřídat všechny náhradníky a bylo to poznat na tempu hry, které opadlo a postupně jsme ho museli znovu nabírat. V 60' minutě jsme vystřídali znovu všechny 4 náhradníky a pod kontrolou zápasu jsme přidali dalších 7 branek na konečných 15:0. Soupeře jsme přehráli ve všech směrech a výsledek zápasu je tak zasloužený.

Do ALLSTARS jsme tentokráte vybrali Marka Zahradníka, hráčů, kteří by si to zasloužili bylo samozřejmě při takovém výsledku více, avšak dlouhodobě se nám líbí práce Marka, kdy jeho výkonnost je po zranění na vzestupné vlně, tento zápas tomu byl důkazem.



MFK Chrudim - TJ Svitavy 1:1 (0:1)

branky: 50. Vrančík Kryštof - 21. vlastní

soupiska: Zavřel-Koutský, Dítě, Dvořák, Zářecký, Procházka, Kohout, Uhlíř, Novák, Horký, Bauer - Malý, Mrázek, Vrančík, Popílek, Starý, Podaný

hodnocení: Tým ze Svitav se po celé utkání soustředil na defenzivu. Bránil z hlubokého bloku. Nám se bohužel nepodařilo na takto hrající tým vyzrát i přes to, že jsme se na to před zápasem připravovali. Byli jsme zbrklí, netrpěliví a nezvládli jsme hru v poslední třetině hřiště a ze zápasu odešli pouze s bodem.



MFK Chrudim - TJ Svitavy 2:0 (1:0)

branky: Jindřich Růžička a Lukáš Nejedlý

soupiska: Ondrůšek K. (41´ Fogl T.) - Hilbert J., Holeka V., Juriček D., (54´ Daniel A.) Růžička J. (54´ Nejedlý L.), Tesař J. (63´ Krbálek O.), Vaško O., Kusý M., Valeš K., Zvěřina M., Branda D. (29´ Růžička A.)

hodnocení: V utkání jsme chtěli být velmi aktivní, což se nám vcelku dařilo. Soupeř moc nepresoval, byl spíše zalezlý v bloku a vyrážel do rychlých brejků. My tak měli více času na rozehru a kombinaci. Srážela nás trochu zbrklost a někdy i špatné postavení krajních hráčů. Ale vcelku to bylo zdařilé utkání, kdy jsme byli po celou dobu kvalitnějším týmem a po zásluze vyhráli. V prvním poločase měl hned ve 2´ obrovskou šanci Brandič, ale prázdnou bránu netrefil. Gól jsme vstřelili po rychlé akci, kdy Tesikovu sraženou střelu doklepl do sítě Jindra. I přes několik dobrých náznaků jsme další gól do přestávky nepřidali. Druhý poločas byl ve stejném duchu, jen hosté přeci i párkrát vyrazili na zteč. Jejich největší šanci zastavila tyč a pak výborně vyběhl Tadeáš a zneškodnil samostatný únik. My ale byli také velmi nebezpeční a nastřelili tyč a břevno. Měli jsme další dvě velké šance, které neproměnili. Ke konci jsme trochu zbytečně zalezli, ale po další pěkné rychlé akci doklepl míč do sítě Lukyn. Předcházela tomu další velká šance, dorážka do prázdné, ale zase tyč a až pak konečně gól. Celkově se na branky docela nadřeme, šance si vytvoříme, ale finální zakončení není úplně přesné. Pracujeme na tom a věřím, že se to brzy zlepší. Za odehrané a odmakané utkání si pochvalu zaslouží celý tým. (30.4.22)


PU: FC CHOTĚBOŘ U15 - MFK CHRUDIM 0:3 (0:2)

branky: 2x Popílek Matěj, 1x Malinský Tomáš

sestava: Ondrůšek K., Daniel A., Juriček D., Branda D., Obermajer O., Krbálek O., Růžička J., Nejedlý L., Malinský T., Tlapák J., Popílek M., Starý A.

hodnocení: Ve středu 27.4. jsme odehráli na chotěbořské umělce přátelské utkání s místními staršími žáky. V utkání dostali šanci kluci, co jsou méně vytěžovaní a co přichází po nemoci či zranění. Kluci to zvládli dobře, byli jsme celý zápas aktivní, snažili se o konstruktivní rozehrávku a chtěli se tlačit do zakončení. Pro nás určitě velmi přínosné utkání, které nám ukázalo určité věci, na kterých musíme pracovat. Střelecky se prosadil 2x Matěj, poprvé po pěkné přihrávce, podruhé po našem rohu z dorážky. V druhém poločase se po chybě v domácí rozehře trefil Tomáš. Obrana fungovala dobře, až na jedno zaváhání v podobě pokutového kopu, který domácí neproměnili. Děkujeme domácím za sehrané utkání. (27.4.22)



MFK Trutnov - MFK Chrudim 2 : 4


branky: Filip Vencl 3 x, Filip Novák

soupiska: David Rychtařík, Alex Polák, Filip Vencl, Lukáš Dvořák, Sebastian Mazal, Dominik Kurštejn, Filip Novák, Petr Paták, Matouš Wenzl, Tomáš Kaška, Patrik Zlesák

hodnocení: V neděli jsme sehráli bojovný zápas v Trutnově, měli jsme dost přeskládanou sestavu, díky omluvenkám, které nám dorazily před zápasem. Počasí přálo fotbalu, a tak i kluci natěšeni na fotbal, rozehráli naši hru. V první třetině nám chyběl rychlejší vstup do zápasu, soupeř nás mačkal a vysoko napadal a tím nám i nabourával rozehrávku od gólmana. Kluci šli do vedení 0:1, kdy, první branku zápasu, vsítil Filip Vencl po faulu v pokutovém území a proměněné penaltě. V druhé třetině jsme začali aktivněji a odměnou tomu byl i druhý gól, který po pěkné akci vsítil Filip Novák a stav byl 0:2. Tím se tým nabudil a začal hrát tak, aby vsítil další góly, a to se povedlo. Filip Vencl se trefil ještě dvakrát a už to vypadalo, že druhá třetina skončí u soupeře bez branky, ale nestalo se tak, po individuálních ztrátách se soupeř prosadil a snížil tak na 1:4 v druhé třetině. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že již nechceme inkasovat, ale chceme hrát fotbal a z toho vytěžit maximum. To se nám chvíli dařilo, ale nevyvarovali jsme se další individuální chybě a tím soupeř završil výsledek zápasu na konečných 2:4 pro nás. Musíme více dbát na zakončení a někdy zchladit hlavu tak, abychom lépe vyřešili zakončení do branky soupeře.



MFK Trutnov - MFK Chrudim 0:9 (0:1, 0:2, 0:6)

branky: Suk P. 3x, Uhlíř M. 2x, Letocha D. 1x, Koblížek A. 1x, Pedro 1x, vlastní 1x

soupiska: Barvík T. (1. a 3. třetina), Ficek Š. (2. třetina) – Pedro, Koblížek A., Kučera A., Nejtek D., Pilař R.., Letocha D., Říha F., Mach J., Suk P., Uhlíř M., Záleský V.

hodnocení: Při první květnové neděli jsme zajížděli do Trutnova, kde jsme chtěli po nevydařeném začátku jarní části soutěže konečně plně bodovat.

Vstup do zápasu byl od obou mužstev velmi odlišný. Domácí tým šel do zápasu s jasnou taktikou – pouze nakopávat dlouhé míče za naši obranu, snažit se je dobíhat a pokusit se skórovat. Avšak naši kluci se s tím dokázali velmi dobře poprat, jelikož s podobným stylem fotbalu do soupeře máme již zkušenosti. Díky vysokému postavení a dobrému čtení hry našich brankářů a výborné obranné práci se soupeři z těchto pokusů nepodařilo za celý zápas ani jednou skórovat, za co bychom chtěli kluky obzvlášť pochválit. Naopak my jsme se naší zpočátku kostrbatou hrou dostávali postupem zápasu do více a více gólových šancí. A chtěli jsme hrát fotbal, který umíme a přenést z tréninku do ostrého zápasu.

V první třetině jsme dokázali skórovat pouze jednou, a i soupeř se do pár nebezpečných situací dokázal dostat. Druhou třetinu jsme chtěli své skóre navýšit a přidat dalších góly, což se nám po pěkných akcích podařilo. Poslední třetinu jsme již na hřišti dominovali a nasázeli soupeři dalších šest branek. Kluky chceme pochválit za to, že se snaží přenášet věci z tréninku i do zápasu (roztahování hřiště, centrované míče pod sebe, zrychlení hry na jeden dotek, souboje 1na1, přihrávky průnikové přihrávky, dohrávání před situací před oběma brankami a využívání gólových šancí, což nám v minulých zápasech dělalo největší problémy). Jsme rádi, že kluci dokázali bojovat celý zápas a vyhrát vyšším rozdílem bez obdržené branky.


Tabulka ligy

5. SK Líšeň 2019 20 22:22 28
6. FC Zbrojovka Brno 19 26:23 27
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 19 24:21 27
8. MFK Chrudim 19 31:30 27
9. FC Vysočina Jihlava 19 29:26 26
10. SK Sigma Olomouc B 19 24:30 26
11. SFC Opava 19 20:21 25

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.