Mládežnický zpravodaj č. 80

Co se stalo v uplynulém období?


HRÁČI U-19:
MFK Chrudim - FK Admira Praha 2 : 0 (1 : 0)

branky: 6. Straka Jaroslav (pen.), 87. Straka Jaroslav

hodnocení: Dnešní utkání jsme zvládli zejména výsledkově, za což jsme nesmírně rádi. S předvedeným výkonem nemůžeme být ani trochu spokojeni, ale co má říkat taková Plzeň. Celou sezónu hraje to, co hraje, ale jsou první.



HRÁČI U-18:
MFK Chrudim – TJ Sokol Moravany 1 : 0 (0 : 0)

branky: 76. Smutný

sestava: Špánik – Kaválek, Holubec, Černý, Modrovič (Kühr) – Nykodým, Vích (Tuček), Vaníček (Šeda), Chichak (Smutný) – Mec – Tlustý T.

hodnocení: V neděli jsme přivítali v domácím slatiňanském azylu vrstevníky z Moravan. Tým, se kterým jsme v podzimní části soutěže ztratili jediné dva body.

Do utkání jsme vstoupili se snahou odčinit špatný výkon z minulého kola v Lanškrouně. Vstup do utkání byl z naší strany aktivní. Hlavně naši krajní záložníci Nykodým a nová zahraniční posila Chichak hýřili aktivitou. Jejich průniky a centry ale branky nepřinesly. Hosté pozorně bránili a při zisku míče se snažili rychlými brejky zaměstnávat naši obranu. V dalších minutách dvakrát zachránila hosty branková konstrukce po dorážce Chichaka a hlavičce Tlustého, Nykodým svůj individuální průnik nezakončil ideálně. Hosty držel ve hře svými zákroky výborný brankář Metelka a tak se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu 0:0.

V druhém poločase jsme ještě více zvýšili aktivitu a agresivitu při napadání. Zisky míčů jsme ale nedokázali využít a překonat organizovanou obranu hostí, hostující brankář se opět vyznamenal po střelách Nykodýma a Mece. Naše prostřídání v 60. minutě a přesuny na postech přinesly šance. V 76. minutě se střídající Smutný rychle uvolnil v pokutovém území a razantní levačkou konečně překonal brankáře hostí. Hosté se ale nemínili se stavem smířit a podnikali i nadále nebezpečné brejky, po jednom z nich se vyznamenal i náš golman Špánik. Naše vítězství mohl v závěrečné čtvrthodince dvakrát zpečetit střídající Šeda, když nevyužil samostatné úniky (doslova nájezdy) po kolmicích Tlustého.

Utkali jsme se k kvalitním soupeřem z popředí tabulky. Hosté se prezentovali dobře organizovanou hrou. Naše těsné vítězství se nerodilo lehce, ale bylo zasloužené. Pozorná hra v obraně, trpělivost, snaha o křídelní kombinace a vysoký presink rozhodly o našem vítězství. Naším nedostatkem bylo opět proměňování šancí a řešení situací před a v pokutovém území. Rovněž nám chyběla kreativita ve středu pole.


HRÁČI U-17:
MFK Chrudim - FK Admira Praha 4 : 0 ( 1 : 0 )

branky: Vavřín ( Pilař ), Čada 3 ( Fojtů, Hromek, Dalecký )

sestava: Kobera - Hromek, Lang, Čejka, Macháček ( 70. Bleha ) - Vavřín, Tichý, Holý ( 46. Čada ) - Moc ( 35. Dalecký ), Pilař ( 70. Kosina ), Novotný L. ( 46. Fojtů )

hodnocení: První poločas jsme měli velkou územní převahu, ale branku jsme vstřelili jedinou, jinak jsme nebyli dostatečně důrazní a kvalitní ve finální fázi. Po změně stran a změnách v sestavě i rozestavení to sice chvilku trvalo, ale nakonec jsme se probudili a střídající kanonýr Čada dokázal nasázet za poločas hattrick.



HRÁČI U-16:
MFK Chrudim - FK Jaroměř 0 : 1 (0 : 0)

sestava: Kolbaba - Růžička (60' Rybenský), Reinberg (K), Tůma, Andrejs - Bíško - Šimek (35' Holeka), Zahradník (46' Šimek), Novotný, Gocman (70' Sloup) - Valenta (80' Ledvina)

hodnocení: V příjemném sobotním dopoledni jsme na domácím stadionu přivítali třetí tým tabulky - FK Jaroměř. V utkání jsme se chtěli zaměřit primárně na naší hru, ale zároveň eliminovat nejsilnější zbraň soupeře. Hosté však přijeli s jediným úkolem nedovolit nám hrát fotbal a tím nás dostávat pod tlak, což se jim bohužel dařilo. My nebyli schopni si s tím jejich záměrem poradit. Soupeř na nás vletěl, napadal vysoko a opravdu nám nedovolil kombinovat, zároveň jsme nebyli schopni přejít na jednoduchý fotbal, a tak soupeř rozhodl z pokutového kopu. Opět jsme dokázali hrozit ze standardních situací, avšak i těch bychom potřebovali více, hlavně v posledních 30 metrech.

Tentokráte nám nepomohla ani důrazná poločasová promluva, takže když nám sudí upřel jasný pokutový kop v poslední minutě, utkání jsme prohráli.
Je potřeba spadnout na zem a opět začít makat, protože žádný soupeř se neporazí sám a soutěž jsme jsme ještě zdaleka nevyhráli, jak si mnohdy někteří z nás mohou myslet. Do "Allstars" jsme tentokráte nikoho nevybrali, není každý den posvícení a i když některé výkony nás mohly zaujmout, nebylo to na vyhlášení. V dalších týdnech se tak zaměříme na místa, kde nás nejvíce tlačí bota.



HRÁČI U-15:
MFK Chrudim - FC Sellier & Bellot Vlašim 5 : 0 (5 : 0)

branky: 11. Uhlíř Samuel, 26. Horký Šimon, 30. Horký Šimon, 35. Vrančík Kryštof, 40. Vrančík Kryštof

sestava: PODANÝ - BAŽOUT, KOHOUT, PROCHÁZKA, DÍTĚ, MRÁZEK, MALÝ, VRANČÍK, HORKÝ, BAUER, UHLÍŘ ( ZÁŘECKÝ, DVOŘÁK, KOUTSKÝ,POPÍLEK, SPÁLENSKÝ, NOVÁK, PODANÝ)

hodnocení: Úvod první půle byl z naší strany nervózní, po vstřeleném gólu jsme se uklidnili a zpřesnili v kombinaci, dařilo se nám napadat rozehrávku soupeře a vytvářet si zajímavé šance. Zaslouženě jsme první poločas vyhráli 5:0.

Druhý poločas byl bohužel opakem prvního. Díky zbrklosti a nepřesnostem v rozehrávce a celkově špatnému řešení situací jsme již nenašli "recept" na překonání soupeře. Za první poločas pochvala. Z druhého je nutné si vzít ponaučení.

fotografie: https://bit.ly/36SzwNu



HRÁČI U-14:
MFK Chrudim - FC Sellier & Bellot Vlašim 1 : 1 (0 : 1)
branky: Matyáš Zvěřina

sestava: Ondrůšek K. - Hilbert J., Holeka V., Růžička J. (63´ Juriček D.), Daniel A., Tesař J. (41´ Sadílek D.), Růžička A., Kusý M., Valeš K. (63´ Nejedlý L.), Krbálek O. (41´ Vaško O.), Zvěřina M.

hodnocení: Utkání jsme odehráli dobře, ale přesto jsme z něho odcházeli zklamaní. Hosté se prezentovali v celém utkání kvalitním obranným blokem, přes který jsme se nedokázali prokousat. Ze začátku se hrálo nahoru dolů. My jsme hráli zbytečně zbrkle a ztráceli jednoduché míče. Od 20´ jsme hru zklidnili a také si vytvořili tři kvalitní šance, které jsme neproměnili. Zákonitě přišel trest v podobě neskutečně zbytečné penaltě… Poločas prohráváme 0:1. Do druhého se snažíme ještě více podržet balón, rozehrát to přes kraje, být kvalitní v nábězích a hlavně zakončení. Po pěkné akci vyrovnáváme a dál se tlačíme dopředu. Hosté posilují obranu kapitánem z ročníku 2007, zanedlouho přidávají dalšího hráče z 07 a soustředí se pouze na obranu, co nejdelší odkopy a rychlé brejky. S těmi si poradíme, a i když někdy rozehra nevyšla, jsme stále v držení míče a tlačíme se za kýženou vedoucí brankou. Ta se nám přes dvě velké šance vstřelit nepovedla. Je to obrovská škoda směrem k výsledku zápasu, ale herně můžeme být částečně spokojeni. S čím nejsem spokojený, je chování ve vápně a proměňování šancí… Nevěšíme hlavu, pracujeme dál!!



HRÁČI U-13:
SK Vysoké Mýto - MFK Chrudim 1 : 2 (1 : 2)

branky: Adam Suchánek, David Rychtařík

sestava: David Rychtařík, Alex Polák, Patrik Čapka, Filip Vencl, Lukáš Dvořák, Jaroslav Lorenc, Dominik Kurštejn, Petr Paták, Adam Suchánek, Tomáš Kaška, Jakub Šustr, Tomáš Semerád

hodnocení: V neděli jsme sehráli mistrovské utkání ve Vysokém Mýtě, počasí nám tentokrát přálo a tak se hrálo na trávě. Soupeř byl na nás velmi dobře připravený, a tak to vypadalo i ve hře. My jsme však chtěli zvítězit, tak jsme se snažili hrát naši kombinační hru. Bohužel nám v první třetině vypadlo pár hráčů, díky zranění ze soubojů. Soupeř hrál velmi vysoko a snažil se nám nabourávat rozehrávku a po odebrání míče šel velmi rychle do kombinace, ve které nás párkrát potrápil. Kluci chtěli ale vyhrát, tak za pěknou hru a dodržení taktiky, kterou zkoušíme i na tréninku, se nám podařilo vsítit první gól, který po vybojovaném míči a centru z levé strany uklidil za záda golmana Adam Suchánek. Fotbal se od té chvíle přeléval ze strany na stranu a nám se podařilo vsítit druhou branku, tvrdou střelou z dálky zakončoval David Rychtařík. Soupeř se však nechtěl nechat zahanbit a podařilo se mu snížit po několika odrazech na konečných 1:2 pro nás. V zápase bylo plno pěkných momentů, a to nejen v útočné fázi, ale i v obranné, kde se nám dařilo vymazávat útoky soupeře a udržet tím vítězný stav až do konce utkání. Kluci opět ukázali, dobrý týmový výkon.


PU : FC Chotěboř - MFK Chrudim 2 : 8

Branky: Filip Vencl 3, Tomáš Semerád 2, Patrik Zlesák, David Rychtařík, Alex Polák

Sestava: David Rychtařík, Alex Polák, Vojta Dušek, Filip Vencl, Jaroslav Lorenc, Dominik Kurštejn, Petr Paták, Adam Suchánek, Tomáš Kaška, Jakub Šustr, Tomáš Semerád, Patrik Zlesák, Vojta Vágner, Sebastian Mazal, Michal Musil

Ve středu jsme sehráli přípravné utkání na umělce v Chotěboři, formát 8+1. Chotěboř patří vždy k těm soupeřům, kteří jsou velmi běhaví a důrazní v osobních soubojích. A to se také ukázalo i v zápase. Soupeř nás prověřil po všech stránkách. My zatím nejsme zvyklí na tento formát, ale šíře hřiště nám velice vyhovovala, tak se nám dařilo i dobře kombinovat a roztahovat hru do stran. Kluci si vyzkoušeli nové posty, zároveň si zažili větší prostor a důraznou hru. V první půli moc branek nepadlo, ale pak i s vyšším časem jsme se začali více prosazovat. Hráli jsme velice aktivně a měli možnost se dobře připravit na MU s Vysokým Mýtem. Zápas jsme zvládli a vyhráli 2:8.


HRÁČI U-12:
SK Vysoké Mýto - MFK Chrudim 7 : 2 (2:1, 4:0, 1:1)

branky: David N., Šimon F.

sestava: Šimon F. (1.třetina) Tadeáš B. (2. a 3. třetina) – Radim Č., Filip Dr., Dominik M., David N., Radek P., Šimon R., František Ř., Filip Sok., Filip Sv., Marek U., Patrik Zl.

hodnocení: V neděli 24.4.2022 jsme zajížděli ke třetímu jarnímu zápasu do Vysokého Mýta. Tento tým jsme na podzim porazili, zejména díky povedenému závěru utkání. Proto jsme byli zvědaví a plní očekávání, jak dopadne tento zápas.

Vstup do zápasu se klukům povedl a díky dorážce Davida N. šli kluci velmi brzo do vedení. Bohužel místo toho, aby nám tento gól pomohl a „nakopl nás“ do zbytku zápasu, stal se přesný opak. Během zbytku zápasu jsme z kluků měli dojem, že se jim dnes moc hrát nechtělo. Pasivní přístup se nám nevyplatil. Domácí tým byl naopak aktivní po celou dobu zápasu a pomalými krůčky si dokráčeli k vítězství. Za nás již dokázal pouze snížit Šimon F. a pouze zmírnil naši porážku v poměru 2:7.

Kluky můžeme pochválit pouze za dohrávání některých situací, ze kterých se nám podařilo dvakrát skórovat. Bohužel zbytek zápasu je potřeba hodit za hlavu a co nejlépe se připravit na následující zápas, ke kterému zajíždíme do Trutnova.


Fotogalerie

Tabulka ligy

1. FK Dukla Praha 22 35:23 41
2. MFK Vyškov 22 38:27 39
3. FC SILON Táborsko 22 29:21 35
4. MFK Chrudim 22 37:34 33
5. SK Sigma Olomouc B 22 28:32 33
6. FK Příbram 22 23:25 32
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 22 26:23 31

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.