Brankář Floder: Nuly neřeším. Hlavně, že vyhráváme

Brankář Jiří Floder je chrudimskou oporou v jarní části sezony. Po příchodu na hostování ze Zbrojovky Brno v jarní části z osmi zápasů vychytal čtyřikrát čisté konto a z trávníku odcházel poražen jen v jednom případě. Činil se i proti Jihlavě, kdy si na nedostatek práce stěžovat nemohl. A nula z toho stejně byla!

Brankář Jiří Floder rozhodně patří k posilám, které táhnou chrudimským tým směrem vzhůru. Naposledy v Jihlavě předvedl několik skvělých zákroků, jednou mu pomohla tyčka a břevno. A nakonec z toho bylo další čisté konto. „Je to skvělý pocit. Předvedli jsme kvalitní týmový výkon a uhráli další důležité body k záchraně. Za všechny jsem strašně šťastný, snad bude euforie pokračovat dál," radoval se krátce po utkání Jiří Floder.

Na hřišti Vysočiny se několikrát zapotil, gól ale neinkasoval. „Tu střelu na břevno jsem vyškrábl já, u nastřelené tyčky to bylo štěstí, jen jsem koukal. Měli jsme štěstí, ale to k tomu patří. Zvládli jsme to," oddychl si.

V Jihlavě si připsal čtvrté čisté konto z osmi odchytaných zápasů. „Jsem za to rád, ale nesoustředím se na to. Nejdůležitější je, že vyhráváme. I kdyby to bylo 5:4, i to by byla paráda," směje se kmenový hráč Zbrojovky Brno, jenž je v Chrudimi na hostování do konce sezony.

Chrudim získala další tři body a stoupá tabulkou výše, po poslední výhře dokázala opustit sestupovou pozici, na kterou odsunula Ústí nad Labem. „Získáváme body, naše sebevědomí je úplně jinde než na začátku jara. Kluci si věří, víme o sobě, víme, co máme hrát a naše hra má jednoznačně stoupající tendenci," pochvaluje si. Další bodový zisk potřebují Chrudimští ze souboje s Viktorií Žižkov. „Nesmíme slevit z naší hry, máme dobrou organizaci, musíme se soustředit na sebe a podat svůj standard a pokud se to povede, zvládneme to," předvídá Jiří Floder.

Souboj s Viktorií Žižkov startuje v sobotu 23.4.2022 v 10:15 dopoledne!

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 23 39:27 42
3. FC SILON Táborsko 23 34:21 38
4. SK Sigma Olomouc B 23 32:34 36
5. MFK Chrudim 23 38:35 34
6. SK Líšeň 2019 23 28:27 33
7. AC Sparta Praha B 23 42:38 32
8. FK Příbram 23 24:30 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.