Soupeři na dostřel. Dokážeme zvládat těžké zápasy, těší Juliše

Mladý ofenzivní hráč Petr Juliš se proti Varnsdorfu stal nakonec klíčovou postavou. Právě jeho individuální akce na začátku druhého poločasu znamenala nakonec vítěznou branku. Nyní společně se spoluhráči míří na dohrávku na půdu Vysočiny Jihlava.

V neděli večer se v Chrudimi slavilo, nyní je vše "zapomenuto" a jede se dál. Výhra ve Varnsdorfu byla ale pro sebevědomí hráčů a druholigovou tabulku zásadní. „Ve Varnsdorfu jsme zapsali strašně důležité vítězství, protože už teď víme, že máme soupeře zase na dostřel. Už jen dva body," raduje se záložník Petr Juliš.

Chrudimští hráli od druhé minuty proti deseti, což bylo nespornou výhrou. „Pomohlo nám to, protože jsme se uklidnili a měli jsme tlak. Ale měli jsme dát více branek, protože jsme se stejně na konci museli bát o výsledek," mrzí nadějného hráče MFK Chrudim. Právě na jeho vrub šla druhá, a nakonec vítězná branka Filipa Firbachera. Krátce po příchodu z kabin totiž vymyslel rychlou útočnou akci. „Viděl jsem, že na mě hraje vysoký bek a nezdál se mně úplně rychlý. Dostal jsem balon na půlce, kopnul jsem si ho před něj a pak už stačilo jen najít Filipa Firbachera na zadní tyči. Ten to již měl jednoduché," popsal svoji asistenci u druhé trefy.

Výhra příjemná, ale práce tím rozhodně nekončí. Chrudim míří k dohrávanému utkání do Jihlavy, kde se pokusí o další cenný skalp. „Bude to nesmírně těžký soupeř. Máme za sebou video, víme co by mohlo platit a na co si dát pozor," prohlásil Petr Juliš. Chrudim stoupá vzhůru a v případě vítězství může po dlouhé době opustit sestupové pozice. „Dokážeme zvládat těžké zápasy a udržet si těsné vedení. Navíc jsme si v kabině všichni sedli, dobře pracujeme v tréninku a myslím si, že se na naši stranu konečně přiklonilo i štěstí," raduje se Petr Juliš.

Zápas v Jihlavě lze sledovat v textovém přenosu na onlajny.com!

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 23 39:27 42
3. FC SILON Táborsko 23 34:21 38
4. SK Sigma Olomouc B 23 32:34 36
5. MFK Chrudim 23 38:35 34
6. SK Líšeň 2019 23 28:27 33
7. AC Sparta Praha B 23 42:38 32
8. FK Příbram 23 24:30 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.