Mládežnický zpravodaj č. 77

Co se stalo v uplynulém období?




HRÁČI U-19:

AC Sparta Praha - MFK Chrudim 1:1 (1:1)


branky: 11. Kaufman Jan - 43. Musílek Roman

sestava: Janůj, Novák, Gregovský, Vaško, Vondrouš, Pešek (69´ Češka), Sedlák, Holub, Bauer (84´ Pilař), Straka, Musílek (55´ Mec)

hodnocení: Prvních 20´ jsme se vůbec nemohli dostat do utkání, domácí nám nepůjčovali míč, hráli ve vysokém tempu, prokazovali obrovskou individuální kvalitu a také svůj tlak vyjádřili brankou, kdy jsme špatně odhlavičkovali rohový kop přímo na kopačku soupeře. O chvilku později nás zase pro změnu podržel náš brankář. Naštěstí jsme zlepšili organizaci, začali hrát lépe bez míče i s ním a misky vah se začaly přelévat v náš prospěch. Ve 43´ jsme vyrovnali, kdy krásný střílený centr Vojty Gregovského se štěstím proměnil Roman Musílek. Náš tlak gradoval i po změně stran, kdy jsme ve třech případech měli jít do vedení, ale ani jednu šanci jsme neproměnili. Sparta hru vyrovnala, na chvíli nás opět zatlačila, ale kromě jednoho závaru nic neměla. Konec utkání byl ve znamení velkého boje, ale skóre se již nezměnilo. Z Prahy si tak odvážíme další důležitý bod do ligové tabulky.



HRÁČI U-18:

MFK Chrudim - Přelouč/Semín 6:0 (3:0)


branky: 16. Černý Štěpán, 40. Skohoutil Patrik, 43. Macel Daniel, 56. Vích Matyáš, 78. Tlustý Tomáš, 89. Gering Adam

sestava: Sedlák – Tuček (Nepovím), Holubec, Černý, Modrovič – Gocman (Gering), Vích, Skohoutil, Kühr – Tlustý T., Macel (Smutný)

hodnocení: Za mrazivého nedělního rána jsme k dalšímu mistrovskému utkání nastoupili ve slatiňanském azylu proti vrstevníkům z Přelouče.

Do utkání jsme vstoupili se snahou o trvalý presink, po zisku míče o rychlé zakončení a křídelní variabilní hru. Naši snahu o přípravnou kombinaci a rychlé zakončení často zhatil nerovný terén nebo naše nekoncentrovanost. Skóre otevřel hlavou Černý, když po rohovém kopu předskočil hostujícího brankáře. Další branky vyústily z naší trvalé územní převahy. Sporadické útoky hostí naše obrana společně s brankářem s přehledem vyřešila. Povinné vítězství, výkon průměrný.



HRÁČI U-17:


AC Sparta Praha - MFK Chrudim 5:1 (2:0)

branky: 31. Šetka Jakub, 35. Wölfl Šimon, 48. Kotrba Damián, 55. Šetka Jakub, 86. Demmer Nicholas Anthony - 75. Valenta Adam

sestava: Špánik, Lang, Vavřín, Kosina, Rešetár, Čejka, Pilař (Valenta), Hromek (Kaválek), Dalecký, Novotný L.(Macháček), Vaníček (Tichý). Náhradní brankář Kobera.

hodnocení: V neděli dopoledne jsme jeli do Prahy na Strahov, kde nás čekal zápas s lídrem tabulky Pražská Sparta. Kluci zdravě namotivováni makali, jak měli. Až přišla 31. minuta, k odraženému míči se dříve dostal soupeř a bylo to 1:0 pro Spartu. Soupeře gól nastartoval a 4 minuty po úvodní brance střílí druhou branku 2:0. Tak také skončil první poločas. Do druhého poločasu jsme v domnění, že není vše ztraceno, chtěli dát kontaktní gól, ale opak byl pravdou. Sparta 3 minuty po přestávce vsítila třetí branku a po 7 minutách čtvrtou. Kluci ale nechtěli nechat kůži zadarmo a snažili se se stavem něco udělat. A povedlo se, příchozí Adam Valenta se dobře zorientoval ve sparťanském pokutovém území a snížil na 1:4, krátce nato se ocitl tváří v tvář brankáři, ale tentokráte vyšel vítězně sparťanský brankář. Do vyložené šance se dostává náš Radek Dalecký, ale přestřeluje soupeřovu branku. Škoda, mohlo to být úplně jiné, ale na šance se fotbal nehraje. Nedáš - dostaneš se potvrdilo a pátou brankou Sparta uzavřela na konečný výsledek 5:1 z pohledu domácích.



HRÁČI U-16:


FK Kostelec nad Orlicí/AFK Častolovice - MFK Chrudim 1:2 (1:2)

branky: 36. Poledno Adam - 8. Novotný Vojtěch, 12. Rybenský Jakub

sestava: Kolbaba - Tůma, Reinberg (K), Sedlák L., Andrejs - Ptáček (65' Šebek) - Růžička, Bíško, Novotný, Rybenský (70' Kaiser) - Sloup (70' Holeka)

hodnocení: Další ze série finálových utkání jsme sehráli na hřišti v Kostelci nad Orlicí proti místnímu souklubí mladšího dorostu Kostelec / Častolovice.

Do utkání jsme vstoupili velice dobře, rychle jsme se dostali do vedení a zcela kontrolovali hru. Když jsme přidali druhou branku, po dobře vyřešené situaci v kraji hřiště, náš tlak upadl a my se přizpůsobili hře soupeře, byli jsme dost pasivní, a celkově se nám nedařilo pracovat, tak jak bychom chtěli. Soupeř poté dokázal zvýšit svoji aktivitu, my nebyli moc nebezpeční, a tak jsme svojí pasivitou nabídli soupeři snížení na rozdíl jedné branky.
V poločasové přestávce jsme přistoupili ke změně rozestavení a důrazně jsme si vysvětlili v čem nás tlačila bota.
Druhý poločas jsme tak začali opět velmi aktivně, což se nás drželo celý poločas. Bohužel jsme další branku nedokázali přidat, i když jsme si vypracovali mnoho šancí. Nutno podotknout, že jsme si nedokázali úplně poradit s některými absencemi, kdy zejména absence Holeky v základní sestavě byla na týmovém výkonu znát.
Domácím příznivcům děkujeme za vřelé a milé přijetí, díky patří též rozhodčímu, který svým přístupem pomohl k hladkému průběhu utkání.
Do All Stars jsme vybrali víkendového kapitána Pavla Reinberga, který nahradil Holeku se vší parádou. Bylo ho celé hřiště, kdy dokázal konstruktivně řídit celý tým a v rozehrávce si byl jistý. Zároveň se z pozice stopera dostal do několika šancí. Výkony naší stoperské dvojice jsou zápas od zápasu lepší, co se konstruktivnosti a kreativity týče. Zároveň Pavlovi přejeme vše nejlepší k jeho narozeninám!



HRÁČI U-15:

FK Neratovice - MFK Chrudim U15 2:6 (1:2)

branky: Kohout 3x, Bauer2x, Procházka

sestava: Zavřel, Koutský, Dítě, Dvořák, Horký, Procházka, Uhlíř, Mrázek, Kohout, Bauer, Bažout,
střídání : Podaný, Poborský, Malý, Spálenský, Zářecký ,Starý

hodnocení: Velmi dobrá konfrontace s týmem hrající ČDŽ sever. Ze začátku utkání nám chvilku trvalo se dostat do herního tempa. Soupeř byl lepší v držení míče i dobrým pohybem nám dělal dost problémů. Šel po pěkné rychlé akci ze strany do zaslouženého vedení. Nám se podařilo ještě do poločasu otočit skóre po dobrém napadání rozehrávky domácích (1:2). Našich branek mohlo být i víc, ale proti stál dobře chytající brankař domácích. Ze začátku druhé půle byla proti nám nařízena ,,přísná penalta", ze které domácí vyrovnali. Obě mužstva pak chtěla strhnout vítězství na svou stranu. Ač hra byla vyrovnaná, naši kluci byli v koncovce produktivnější a své šance jsme dokázali využít. Díky za předvedenou hru.


HRÁČI U-14:

FK Neratovice/ Býškovice - MFK Chrudim 0:0

sestava: Ondrůšek K., - Hilbert J., Zvěřina M., Růžička A., Vaško O., Krbálek O., Tesař J., Kusý M., Valeš K., Sadílek D., Juriček D., Nejedlý L., Malinský T., Tlapák J., Holeka V.

hodnocení: V sobotu jsme odehráli poslední přípravné utkání. Zajížděli jsme ke kvalitnímu soupeři a na přírodním trávníku se odehrál kvalitní souboj. Ač utkání skončilo nula-nula, nebylo o zajímavé akce nouze. Hodnocení rozdělíme podle poločasů.

V prvním se nám naše hra moc nepovedla. Domácí po prvotním oťukávání vzali otěže utkání do svých rukou a byli to oni, kdo udával tempo hry. Vůbec se nám nedařila konstruktivní rozehrávka, byli jsme pomalí a zbrklí a ztráceli hrozně moc jednoduše míče. Domácí měli sérii rohů, ze kterých nic nevytěžili, pak kopali přímý kop – s ním si bravurně poradil Kryštof, ke konci poločasu měli domácí další dva závary před naší bránou, které obrana s vypětím všech sil ubránila. My jsme si žádnou šanci prakticky nevytvořili.

Druhý poločas byl z naší strany diametrálně jiný. Trochu jsme přeskupili posty a začali více běhat a vyhrávat souboje a tím se dostávat na dostřel domácí branky. Hra se více otevřela a bylo to nahoru dolů. Největší šance ke vstřelení branky měl Tomáš, který se dvakrát objevil tváří tvář domácímu brankáři, ten ho ale v obou případech vychytal. Z našeho prvního rohu hlavičkoval neskutečně Adam R., ale bravurní zákrok předvedl domácí brankář. Poslední naší šanci měl Lukáš, který se probil před gólmana, ale střela neměla potřebnou razanci. Ke konci ještě zahrozili domácí, ale obrana v čele s Kryštofem dnes pracovala dobře. Je třeba podotknout, že oba týmy měli kopat penaltu, nejdříve my za zákrok na Tomáše, domácí těsně před koncem za ruku ve vápně. Ale jinak úzkoprse pískající rozhodčí tyto ošemetné situace přešel. Každopádně druhý poločas byl dobrý, kluci se snažili hrát, to co chceme, ale i když to pokaždé nevyjde, má to smysl.

Děkujeme domácím za kvalitní a pro nás přínosné utkání a již nyní se těšíme na první mistrovské utkání, které sehrajeme příští sobotu v Kolíně.



HRÁČI U-12:

SK Rozhovice ml. žáci – MFK Chrudim U12 7:8 (2:2,3:3,2:3)

branky: Patrik Č. 4x, David L. 1x, Jakub M. 1x, Víťa Z. 1x

sestava: Tadeáš B. – Radim Č., Filip D., Marek Ch., Patrik Č., David L., Jakub M., Dominik M., Pavel S., Marek U., Tadeáš V., Vít Z.

hodnocení: K poslednímu přátelskému zápasu, který jsme zároveň pojali jako generálku na jarní část sezóny, jsme vyrazili do Rozhovic. Ty se nachází momentálně na druhém místě krajského přeboru mladších žáků. Utkání se hrálo ve formátu 7+1 a časově 3x30min, jako jsme zvyklí z naší soutěže.

Hned od začátku se ukázalo, že jsme si pro generálku vybrali kvalitního soupeře, který nás prověří po všech stránkách. Zápas začali lépe domácí, kteří se dostali do vedení. Naši kluci ovšem nesložili zbraně a bylo na nich vidět, že chtějí zápas zdramatizovat a jeho vývoj zvrátit ve svůj prospěch. Oba týmy se prezentovaly aktivní hrou. Díky tomu bylo na obou stranách v průběhu celého zápasu k vidění mnoho pohledný akcí. Domácí hráči se dostali do více střeleckých příležitostí, ale nedokázali je přesně zakončit. My jsme byli produktivnější a efektivnější. I tak se skóre v prvních dvou třetinách přelévalo z jedné strany na druhou. Výsledkem byla vyrovnaná a naprosto otevřená „fotbalová partie“. Ruku v ruce s tím korespondovalo i vyrovnané skóre v prvních dvou třetinách, které skončily 2:2, respektive 3:3. V poslední třetině se klukům podařilo dostat do dvoubrankového vedení. Domácí snížili na rozdíl jediné branky a v poslední minutě utkání se jim díky naší nekoncentrovanosti málem podařilo vyrovnat. Naštěstí se poslední střela na naši branku nevešla mezi tři tyče. Nakonec se klukům podařilo uhájit těsné vítězství v poměru 8:7 z našeho pohledu.

Tento zápas nám ukázal a potvrdil, že kluci by měli dokázat hrát vyrovnané zápasy se špičkou krajských žákovských týmů (které mají v týmu i starší hráče).

Zároveň bychom měli být schopni odehrát vyrovnané zápasy s většinou týmů, které hrají stejnou soutěž jako my. Také velmi kvitujeme, že se kluci v tomto zápase prosadili hned čtyřikrát po standartních situacích a rohových kopech. Celkově předvedený výkon hodnotíme kladně, ale i přesto je potřeba neusnout na vavřínech a pracovat na sobě v trénincích i nadále.

Příští víkend, konkrétně v sobotu 10.4.2022, už nás čeká první mistrovské utkání proti týmu RMSK Cidlina Nový Bydžov na hřišti v Hlušicích.


HRÁČI U-9:

Dne 2.4 jsme se účastnili výborně obsazeného turnaje v Uhlířských Janovicích. Celkový počet mužstev byl 33. Pořadatelé rozdělili mužstva do 6 skupin a nám přiřadili tyto soupeře: FC Baník Ostrava, Dynamo České Budějovice,1.FC Žamberk, FC Slovan Havlíčkův Brod a domácí Uhlířské Janovice.


Čekalo nás pět zápasů a výsledky byly následující: MFK Chrudim - FC Baník Ostrava 1:2, MFK Chrudim - Dynamo Č.B. 2:2, MFK Chrudim - 1.FC Žamberk 4:2, MFK Chrudim - FC Slovan Havlíčkův Brod 8:0, MFK Chrudim - Uhlířské Janovice 10:0.


Ze skupiny jsme postoupili z druhého místa, skupinu vyhrál Baník Ostrava. V odpolední skupině nás čekali čekali tito soupeři: YFTA Olomouc, Baník Sokolov, Admira Praha, FC Pardubice, Sokol Sudoměřice u Bechyně.

My jsme s nimi hráli s těmito výsledky: MFK Chrudim - Sokol Sudoměřice u Bechyně 2:1, MFK Chrudim - Baník Sokolov 2:2, MFK Chrudim - YFTA Olomouc 2:0, MFK Chrudim - Admira Praha 5:0, MFK Chrudim - FC Pardubice 2:3

Celkově jsme skončili na 8 místě a děkujeme hráčům za předvedený výkon a výsledky.


Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 23 39:27 42
3. FC SILON Táborsko 23 34:21 38
4. SK Sigma Olomouc B 23 32:34 36
5. MFK Chrudim 23 38:35 34
6. SK Líšeň 2019 23 28:27 33
7. AC Sparta Praha B 23 42:38 32
8. FK Příbram 23 24:30 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.