Zvedneme hlavu a jdeme dál, velí trenér Radek Kronďák

Pět získaných bodů za čtyři zápasy by na začátku sezony jistě bylo vítaných, za současného stavu a postavení v tabulce však Chrudim potřebovala více. Momentálně ztrácí na nesestupový Třinec pět bodů a je před nimi ještě jedenáct utkání, které napoví o tom, zda bude sezona úspěšná nebo nikoliv. První čtyři zápasy jsme zhodnotili s trenérem Chrudimi Radkem Kronďákem.

Pane trenére, za první čtyři zápasy na lavičce Chrudimi jste získali pět bodů. Jak svůj vstup do jara hodnotíte?
Odehráli jsme čtyři utkání, pojďme postupně. S Vlašimí výborný výkon a výhra, Dukla těžký soupeř a spravedlivá remíza. Poté utkání s Třincem - velké zklamání z výsledku, ale hlavně z toho, jak utkání probíhalo a jak bylo vedeno. Ovšem zásadní chybou, že jsme to nedotáhli v Třinci do lepšího výsledku, jsme byli my sami.

Poslední byla remíza s Opavou...
S mužstvem jsme si to vyhodnotili a poslední utkání s Opavou jsme chtěli strašně moc zvládnout za tři body. Hráči k tomu přistoupili skvěle, samozřejmě tam byly chyby, ale byly také šance. Ovšem opět ovlivnila vyšší moc, měli jsme hrát od 35. minuty proti deseti a to by vlastně bylo úplně nové utkání. Škoda. Komise rozhodčích posoudila tak, jak jsme to viděli my, hrubá chyba rozhodčích utkání. Hodnotím to tak, že nám body chybí, překonáváme hodně překážek - třeba do Třince jsme museli jet dvakrát, zmíněnou vyšší moc, ale nic nevzdáváme a makáme dál. Cíl je prostě jasný - záchrana. Kluci jsou stále odhodlaní a já říkám, že překážky jsou od toho, aby se překonávali, ale uznávám, že to bude těžké a složité.

Jaký je aktuální stav mužstva?
Momentálně pouze trénujeme nekompletní, protože Firbacher, Donát a Koželuh jsou na reprezentačním srazu U20. Díky tomu je odložené utkání s Jihlavou. Raději bych hrál, teď je před námi čtrnáct dní pauza a poté nás čeká maraton zápasů středa - neděle. Za šest týdnů jedenáct utkání. Bude to opravdu náročné a k tomu ještě ta psychika, že stále “musíme”.

Co atmosféra v kabině? Předpokládám, že nikdo nic nevzdává...
Viděl jsem na hráčích po posledních třech utkáních velké zklamání, že jsme to nedotáhli do lepších výsledků. Ale snažíme se vždy zvednout hlavu a jít dál, pořád je vše otevřené. Mohu jen opakovat - hráčům věřím a uděláme vše pro to, aby chrudimský fanoušek byl nakonec spokojen. Příští sobotu nás čeká další těžké utkání doma s Prostějovem a zase potřebujeme tři body…

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.