Mládežnický zpravodaj č. 75

Co se stalo v uplynulém období?



HRÁČI U-19:

FC Slavia Hradec Králové - MFK Chrudim 0:3 (0:3)

branky: 9´ Bauer, 37´ Látal, 42´ Sedlák

sestava: Janůj, Pešek, Gregovský, Vaško, Novák (77´ Lang), Látal, Vondrouš (70´ Skohoutil), Sedlák, Holub (62´ Kozák), Bauer (62´ Pilař), Straka,

hodnocení: O osudu utkání jsme rozhodli v prvním poločase, kdy jsme postupně vstřelili 3 branky a další šance jsme ještě zahodili. Soupeř měl jednu vydařenou standardní situací, ale Honza Janůj nás podržel. Ve druhém poločase jsme měli další příležitosti, ale skórovat se nám už nepodařilo. Domácí se nevzdávali, přitvrdili a my jsme hráli až příliš pasivně, pomalu a s malým pohybem. Utkání jsme ve výsledku zvládli a už se musíme začít pomalu připravovat na soupeře z kategorie nejtěžších, FK Teplice, kde budeme muset podat maximální výkon po celých 90´.

Foto Andrej Dvořák: https://bit.ly/3imYTZS



HRÁČI U-18:

MFK Chrudim - SK Polička 10:0 (4:0)


branky: 11. Tlustý Tomáš, 30. Tlustý Tomáš, 18. Nepovím Ondřej, 44. Holubec Jakub, 57. Mec Matouš, 60. Mec Matouš, 70. Mec Matouš, 75. Mec Matouš, 87. Krška Daniel, 89. Dalecký Radek

sestava: Tlustý J. – Holubec (Kaválek), Černý, Krška, Kühr (Macel) – Dalecký, Vích (Šeda), Nepovím (Vaníček), Modrovič – Mec, Tlustý

hodnocení: Jarní část domácích utkání jsme zahájili opět v azylu ve Slatiňanech.

Mírně řečeno nerovný terén budil obavy, jak si soupeři s hendikepem poradí. Soupeř začal aktivně, nicméně poměrně rychle jsme utkání udali jednoznačný ráz a vstřelili dvě úvodní branky (11´ Tlustý T., 18´ Nepovím). Do kabin jsme odcházeli již s vedením 4:0.
V druhém poločase jsme pokračovali ve snaze o trvalý presink a postupně navyšovali vedení. Aktivitou hýřil hlavně Mec, autor 4 branek.
Soupeř ohrozil naši branku pouze sporadicky. Další naše šance jsme neproměnili vinou terénu, nebo jsme trefovali brankovou konstrukci, a tak se konečné skóre zastavilo na stavu 10:0.
Povinné vítězství jsme dosáhli na velmi těžkém terénu. I přes velmi těžký terén jsme se snažili poměrně úspěšně rychle otáčet hru a kombinovat. Hlavně v druhém poločase jsme se snažili praktikovat trvalý tlak, který nám přinášel šance i branky. Ceníme si stupňující se aktivity a chuti do hry všech hráčů do poslední minuty.



HRÁČI U-17:

Slavia Hradec Králové - MFK Chrudim 0:7 (0:5)

branky: Kosina 3, Pilař 2, Novotný L., Valenta

sestava: Kobera - Bleha, Lang ( 55. Valenta ), Čejka, Moc ( 46. Hromek ) - Vavřín, Rešetár - Kosina ( 46. Čada ), Holý ( 46. Tichý ), Novotný L. ( 46. Fojtů ) - Pilař

hodnocení: Od začátku utkání jsme měli velkou převahu, rychlá branka Kosiny nám ale spíš ublížila, spousta velkých možností zůstala nevyužitá z důvodu volby zakončení, další branky přišly až v závěru poločasu. Ve druhém poločase byla hra již rychlejší a pestřejší, ale koncovka a způsoby jejího řešení zůstaly bohužel stejně špatné, takže skóre už příliš nenarostlo. Pozitivní bylo, že se hrálo na skvěle připraveném travnatém hřišti.



HRÁČI U-16:

FC Spartak Rychnov nad Kněžnou - MFK Chrudim 2:3 (1:1)

branky: 30' Růžička, 48' Novotný, 78' Ledvina

sestava: Kolbaba - Tůma (60' Rybenský), Reinberg, Sedlák L., Macháček - Holeka (K) - Šimek (75' Ledvina), Bíško, Gocman, Růžička - Novotný (60' Sloup)

hodnocení: Ačkoliv se to dle tabulky nemuselo zdát, další mistrovské utkání pro nás bylo z různých důvodů velmi těžké. Musíme říct, že jsme moc rádi, že jsme to dokázali dotáhnout do vítězného konce. Přesně tento typ utkání může jak soupeře, tak i nás posouvat dále a výše.

První poločas jsme začali poměrně aktivně, kontrolovali jsme hru, a hned v úvodu jsme měli velkou šanci, kterou jsme, stejně jako několik dalších, nedokázali proměnit. Ve své podstatě jsme dokázali plnit vše, co jsme měli, avšak bez gólového výsledku, a tak jsme na poločasovou přestávku šli, i díky velkému množství neproměněných šancí, za stavu 1:1.
V poločasové přestávce jsme si řekli, kde je potřeba se zlepšit a zároveň jak lépe překonávat soupeře.
Druhý poločas jsme tak opět začali velmi aktivně a po zásluze se dostali do vedení. Bohužel to nám opět dlouho nevydrželo a po ne příliš dobré poziční hře jsme podruhé inkasovali. Toto nás však nepoložilo. Naopak jsme zvýšili aktivitu, pomohlo nám také střídání, kdy nakonec čerstvá síla na hřišti utkání rozhodla. Utkání jsme si udělali vyrovnaným hlavně sami, díky neproměňování šancí, hlavně v prvním poločase. Utkání se tak neslo v hektickém stylu, kdy jsme ne vždy dokázali kontrolovat naše chování.
Velký dík patří soupeři, u kterého dlouhodobě pozorujeme velmi slušné a pozitivní chování. Hráči se snaží na hřišti nechat maximum za velmi férového jednání, přejeme jim tak jen to nejlepší do dalších bojů a díky jejich mládí, také do budoucna. Do All stars jsme tentokráte zvolili kapitána Pepu Holeku, V rozhodování nás utvrdilo také video, kde jsme si mohli zpětně projít celou hru a pomocí statistik vyhodnotit plusy a mínusy hráčů na hřišti. Jeho obětavost pro tým a snaha je tak pro další hráče motivací.



HRÁČI U-15:

Třemošnice dorost : MFK Chrudim 0:6 (0:2)

branky: Kohout 2x, Bauer, Bažout, Vrančík, Novák

sestava: Zavřel, Malý, Kohout Ditě, Mrázek, Procházka, Zářecký, Bažout, Vrančík, Novák, Bauer, Uhlíř, Horký, Koutský, Poborský, Popílek, Spálenský, Podaný

hodnocení: Zápas proti dorostu jsme zvládli dle našich představ. Po celé utkání jsme byli lepším týmem. Díky dobré kombinaci, pohybu a plnení taktických povinnosti v útočné i obranné fázi jsme soupeře k ničemu nepustili a zaslouženě vyhráli.

Baži-foto: https://bit.ly/36A1q06



HRÁČI U-14:

Třemošnice : MFK Chrudim 0:1 (0:1)

branky: Lukáš Dvořák

sestava: Fogl T., - Ondrůšek K.., Daniel A., Zvěřina M., Růžička A., Vaško O., Krbálek O., Tesař J., Kusý M., Dvořák L., Valeš K., Sadílek D., Juriček D., Nejedlý L., Průša M.

hodnocení: Po zrušeném zápase s Jabloncem jsme uvítali sehrání přáteláku v Třemošnici s místními staršími žáky. Utkání se odehrálo na travnaté ploše tréninkového hřiště. Snažili jsme se o konstruktivní rozehrávku a kombinace na velkém prostoru. Do vedení jsme se dostali hned na začátku utkání, kdy Lukášův centr zapadl přes brankáře až do sítě. Bohužel to byla naše jediná branka v zápase, ač jsme měli hlavně v druhém poločase spoustu dalších, téměř tisíciprocentních šancí. V utkání jsme střídali výborné pasáže i s těmi hluchými. Stále je na čem pracovat.



HRÁČI U-13:

MFK Chrudim - SK Nemošice 6:4

branky: Vojtěch V., Tomáš M., Marek P. 3x, David R.

sestava: David Rychtařík, Dominik Kurštejn, Alex Polák, Sebastian Mazal, Patrik Čapka, Vojta Dušek, Filip Vencl, Matouš Wenzl, Adam, Suchánek, Vojtěch Vágner, Tomáš Malinský, Marek Průša, Petr Paták

hodnocení: Tentokráte jsme se potkali s týmem, který hraje zápasy na celé hřiště formát 10+1. Proto jsme do této výzvy šli a nebáli se výsledku a ani soupeře. Příkladnou hrou a kombinací jsme se dostávali do tlaku, a i když byl soupeř někdy o hlavu větší, dařilo se nám rychle pronikat do pokutového území a vsítit tím naše branky. I soupeř nechtěl být pozadu a dokázal pěkně kousat. V zadních řadách byl však tandem, který zodpovědnou hrou držel soupeře na uzdě. Týmové pojetí hry bylo parádní a výsledkem tomu bylo zasloužené vítězství 6:4. Zápas nám ukázal velmi dobrou připravenost kluků, zodpovědnou hru zezadu, doplněnou rychlým atakem branky soupeře a efektivitou v zakončení. Souhru vzadu a zastupování při útočení. Zároveň i to že se kluci nebojí dát příčnou nahrávku. (odehráno 19.3.)


FK Náchod - MFK Chrudim 5:10

branky: Vojtěch V., Filip V. 3x, Matouš W. 3x, Adam S. 3x.

sestava: Petr Paták, Sebastian Mazal, Alex Polák, Tomáš Semerád, Filip Vencl, Dominik Kurštejn, Matouš Wenzl, Vojtěch Vágner, Adam Suchánek, Jakub Šustr, Tomáš Kaška

hodnocení: Zápas s tradičním soupeřem z ligy lépe vyšel pro nás. Kluci měli v nohách zápas na celé hřiště ,a to i trochu poznamenalo kvalitu zápasu. Někdy už jsme šli na krev. Nebylo moc koho střídat. I tak se s tím kluci poprali dobře. Opět díky dobré hře zezadu a rozehrávkou do stran. Bylo vidět, že kluci jsou na vítězné vlně a zúročují své kvality i v zápasech. Není však jednoduché se rychle přepnout z velkého na malé hřiště. V každé třetině jsme dali dostatek gólů a tím si i z Náchoda odvezli vítězství 5:10. Připravenost týmu po fyzické stránce je dostačující. Je však vidět, že u některých je třeba zapracovat na prvním kontaktu s míčem a chytře si umět posunout míč do místa z kterého můžeme lehce zakončovat. (odehráno 20.3.)



HRÁČI U-12:

FK Náchod - MFK Chrudim 5:5 (0:1,4:2,1:3)
branky: Stejskal, J. 3x, Letocha D. 1x, Uhlíř M. 1x
sestava: Ficek Š. – Sokol F., Svoboda F., Letocha D., Chaloupka M., Kučera A., Pedro, Nejtek D., Říha F., Stejskal J., Uhlíř M., Voňka T.
hodnocení: Na další PU jsme vyrazili v neděli 20. 3. do Náchodu, se kterým se potkáváme i během našich mistrovských utkání. Bohužel již před zápasem se nám zranil jeden z brankářů, takže jsme museli udělat určité změny. První třetina byla z našeho pohledu velmi povedená. Klukům se dařilo výborně plnit pokyny, které jsme si řekli před začátkem – skvěle napadali rozehrávku soupeře, hráli důrazně do těla a dostávali se do dobrých kombinací na jeden dotek. Soupeř se nás snažil překvapovat pouze dlouhými míči za naši obranu na jejich rychlé hráče, na což jsme byli připraveni. Největším problémem v této třetině byla z našeho pohledu poslední část hřiště. Kluci měli na kopačkách spoustu gólových příležitostí, bohužel jsme šance nezvládli proměnit.
Ve druhé třetině jsme chtěli pokračovat v dobrém výkonu, jenže se nám to příliš nepovedlo a soupeř se tak dostal do hry. Po našich chybách v obraně a nedůrazu jsme defacto soupeři darovali 3 góly a podařilo se nám stav utkání pouze korigovat. Do poslední třetiny jsme se s kluky shodli, že chceme poslední třetinu vyhrát a zápas strhnout na naši stranu. Díky dobrému vstupu do
závěrečné třicetiminutovky jsme dokázali získat vedení na svoji stranu. Jenomže soupeři se opět podařilo vyrovnat. Na konci zápasu se již na skóre nic nezměnilo, i když oba týmy měli několik příležitostí ke vstřelení gólu.

Fotogalerie

Tabulka ligy

5. SK Líšeň 2019 20 22:22 28
6. FC Zbrojovka Brno 19 26:23 27
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 19 24:21 27
8. MFK Chrudim 19 31:30 27
9. FC Vysočina Jihlava 19 29:26 26
10. SK Sigma Olomouc B 19 24:30 26
11. SFC Opava 19 20:21 25

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.