Firbacher po premiéře: krev, šití a dva góly

Na premiéru v dresu MFK Chrudim nadějný útočník Filip Firbacher jen tak nezapomene. Do Chrudimi přišel na hostování z Hradce Králové a v prvním vystoupení proti Vlašimi byl hvězdou utkání. Nejprve utrpěl tržnou ránu na hlavě, lékaři mu jí u střídačky rychle zašili a během následující deseti minut dvěma góly zařídil chrudimské vítězství!

Filip Firbacher nejprve přišel do chrudimského týmu na zkoušku na začátku ledna, absolvoval pod novým trenérem Radkem Kronďákem celé přípravné období a po odchodu Petra Rybičky do kádru Hradce Králové přišel společně s Janem Záviškou a Markem Kejřem na půlroční hostování do patnáctého týmu podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

A hned v dohrávce podzimního zápasu proti Vlašimi, který byl již dvakrát odložen kvůli špatnému počasí, ukázal, že by měl být chrudimským střelcem číslo jedna.

I přesto, že se pro něj utkání nevyvíjelo dobře. Již v desáté minutě po střetu s vlašimským hráčem opustil trávník se zkrvaveným obličejem. „Vlašim kopala standardku, já chtěl míč odhlavičkovat a dali jsme si hlava na hlavu. Viděl jsem, jak ze mě stříká krev,” popisoval krátce po utkání nepříjemnou situaci sám Filip Firbacher.

U chrudimské střídačky se Firbachera ihned ujmul chrudimský lékař, jenž se okamžitě pustil do šití. Během několika minut bylo hotovo a Firbacher se tak mohl vrátit na hřiště. A pak to přišlo. Na hrací plochu se vrátil v 17. minutě a hned o dvě minuty již měl ruce na hlavou. Ideálně se zorientoval ve vápně a přesně mířeným „angličákem” vstřelil druhý gól Chrudimi v zápase. O pět minut později navíc uplatnil důraz v pokutovém území a po pohotové otočce slavil podruhé.

„Jsem maximálně šťastný. V přípravě mi to tam moc nepadalo a já jsem strašně rád, že jsem to dokázal prolomit,” radoval se Firbacher. Chrudim nakonec zápas dotáhla k vítězství v poměru 4:2 a výrazně tak oživila svoje šance na záchranu. „Předvedli jsme zodpovědný výkon, každý hráč plnil to, co jsme si řekli. Bylo to rychle 3:0 a následně jsme soupeře k ničemu výraznému nepustili. Tak by to mělo vypadat každý zápas,” přeje si.

Chrudimští jsou nyní stále na patnácté pozici, na čtrnáctý Třinec ztrácí už jen jeden bod a navíc se proti němu představí na jeho hřišti hned v úvodním jarním kole. Výhra Chrudimi rozhodně pomohla. „Po psychické stránce je vítězství strašně důležité. První krok jsme zvládli a já za celý tým slibuji, že uděláme maximum, abychom se ve druhé lize zachránili,” uzavírá Filip Firbacher.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 23 39:27 42
3. FC SILON Táborsko 23 34:21 38
4. SK Sigma Olomouc B 23 32:34 36
5. MFK Chrudim 23 38:35 34
6. SK Líšeň 2019 23 28:27 33
7. AC Sparta Praha B 23 42:38 32
8. FK Příbram 23 24:30 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.