Cítím důvěru, těší Šejvla. Přinese (opět) štěstí?

Jako první posila pro jarní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY byl ještě před startem přípravy představen obránce Martin Šejvl, který do chrudimského týmu přišel z nedalekých Pardubic. Zkušený obránce by měl být pilířem defenzívy MFK, za pozici lídra a stanovenou důvěru je nesmírně rád.

Chrudimští mají za sebou zimní přípravu, v rámci které překopali mužstvo a snažili se maximálně připravit na jarní část sezony. Od začátku byl u toho také obránce Martin Šejvl, jenž přišel do Chrudimi na hostování z Pardubic. „Příprava proběhla standardně, malinkou změnou bylo to, že se více běhalo bez míče než pod trenérem Krejčím," popisoval odlišnosti chrudimské přípravy Martin Šejvl.

Poprvé ve své kariéře působí Šejvl mimo pardubické Vinice, příliš daleko ale cestovat nemusel. „Je to příjemná změna, rozhodně nejdu do cizího prostředí. Kluky znám, jsem rád, že tu mohu být a hlavně cítím důvěru, což je pro mě nesmírně důležité," popisoval třicetiletý zadák. „Už při prvním telefonátu s trenérem jsme se bavili, že by pro mě měla být připravena role lídra. Mám už nějaký věk, jsem na to zvyklý. Snad budu moci důvěru splatit na hřišti," dodal.

Výrazné rozdíly mezi hráči nevidím. „Už na prvním tréninku jsem viděl, že kluci mají kvalitu jako v první lize, půjde o sehrání. Hrát o záchranu je jiné," přemýšlel Martin Šejvl a pokračoval: „Když máte pohodu, vyjde vám všechno, můžete si více dovolit. Je to úplně něco jiného, než když jste dole a musíte se vydrápat nahoru sami."

Právě Šejvl v podzimní části viděl kvůli vytíženému programu jen jediný zápas a to domácí duel s Třincem. Shodou okolností se jednalo o jedinou domácí výhru v letošní sezoně. „Asi jsem přinesl štěstí, tak snad v tom budu pokračovat," smál se obránce MFK Chrudim.

Nyní již všichni v klubu míří k prvnímu zápasu proti Vlašimi. „Vstup do soutěže bude klíčový. Sice pak nás čeká velké množství utkání, ale pro sebevědomí je strašně důležité se chytit," vyzývá Martin Šejvl.

Zápas s Vlašimí startuje na Městském stadionu Za Vodojemem v sobotu ve 13:30, již nyní si můžete vstupenky koupit zde!

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 23 39:27 42
3. FC SILON Táborsko 23 34:21 38
4. SK Sigma Olomouc B 23 32:34 36
5. MFK Chrudim 23 38:35 34
6. SK Líšeň 2019 23 28:27 33
7. AC Sparta Praha B 23 42:38 32
8. FK Příbram 23 24:30 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.