Petr Rybička přestupuje do Hradce Králové, opačným směrem míří tři hráči

Obsáhlý obchod mezi dvěma východočeskými kluby je dotažen do úspěšného konce. Do klubu hradeckých Votroků přestupuje Petr Rybička, do Chrudimi naopak míří na hostování pro jarní část Marek Kejř, Jan Záviška a Filip Firbacher.

Vedení hradeckého a chrudimského klubu přichystalo na začátek února pořádný trejd. O koho jde?

S klubem MFK Chrudim se rozloučil útočník Petr Rybička, který využil nabídky hradeckých Votroků a přestupuje do nejvyšší soutěže. Rybička odehrál v dresu MFK Chrudim sedm sezon, odehrál 157 mistrovských zápasů a nastřílel celkem 58 branek! Již dříve mu produktivita na stadionu Za Vodojemem vynesla angažmá ve Znojmě, Brně či Pardubicích, nyní okusí FORTUNA:LIGU v dresu FC Hradec Králové!

Jeho roli na chrudimském trávníku převezmou jiní, statutární ředitel Tomáš Linhart dotáhl příchod tří fotbalistů, kteří uspěli na krátké zkoušce ve výběru trenéra Radka Kronďáka.

Je jím krajní záložník Jan Záviška, který by měl pomoci Chrudimi směrem do ofenzívy. Šestadvacetiletý záložník má spoustu zkušeností. Začínal ve Spartě, starty posbíral například v Pardubicích, Jihlavě, Bohemians, Vlašimi a naposledy v Hradci Králové. Na kontě má přesně 59 prvoligových startů, ve kterých stihl vstřelit čtyři branky.

Petra Rybičku by na hrotu chrudimského útoku měl nahradit forvard Filip Firbacher, jenž s chrudimským týmem trénoval od začátku přípravy a nyní je jeho pevnou součástí. Dvacetiletý útočník zatím dával góly především v Hradci Králové a mládežnických reprezentacích, na podzim skóroval v dresu rezervy Votroků hned osmkrát! Věřme, že si formu přenese i do dresu Chrudimi.

Poslední novou, potvrzenou tváří je ofenzivní záložník Marek Kejř. Dvacetiletý hráč také patří k produktivním fotbalistům, v mužských kategoriích skóroval za dvě sezony pětkrát. Nyní se bude snažit svůj gólový účet rozšířit a pomoci Chrudimi k záchraně ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 23 39:27 42
3. FC SILON Táborsko 23 34:21 38
4. SK Sigma Olomouc B 23 32:34 36
5. MFK Chrudim 23 38:35 34
6. SK Líšeň 2019 23 28:27 33
7. AC Sparta Praha B 23 42:38 32
8. FK Příbram 23 24:30 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.