Jaro? Těžká řehole. Do začátku budeme připraveni, tvrdí kapitán Kesner

Chrudimští fotbalisté nezažívají ani zkraje roku 2022 lehké období. Po příchodu nových trenérů dostávali čtrnáct dní pořádný dril, aby byli na jaro co nejlépe připraveni, ten ale nyní přerušil covid. Tým je v karanténě a odkládá hned dva přípravné zápasy - s Vratimovem a Jihlavou.

Na začátku měsíce ledna se chrudimští vrhli do další zimní přípravy před velmi náročnou druhou částí sezony. Ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE jsou na předposlední pozici, na záchranu ztrácí čtyři body. Přesto víru neztrácí. „ Myslím, že nás čeká těžká řehole. Po podzimu bohužel nejsme v příliš komfortní situaci a víme, že je potřeba začít bodovat hnedka od začátku, a to bez ohledu na to, kdo proti nám bude stát. Všichni jsou si ale postavení v tabulce vědomi a připraveni na to, druhou ligu v Chrudimi zachránit,” má zcela jasno kapitán chrudimského týmu Ondřej Kesner.

Chrudimský tým převzali noví trenéři, kteří se ihned s pílí vrhli do práce. „S novými trenéry se postupně navzájem seznamujeme a zatím vše probíhá v pořádku. Snažíme se vnímat, co po nás trenéři chtějí a přenášet si to do zápasů. Věřím, že z tohoto pohledu to bude lepší a lepší a do začátku jarní části budeme připraveni,” podotýká Ondřej Kesner.

„Zimní přípravu zatím hodnotím pozitivně. Kvalitně trénujeme a do toho jsme sehráli tři těžká utkání proti soupeřům z první ligy. Všechna pro nás byla velmi přínosná a určitě nám ukázala, na jakých věcech a chybách je potřeba během přípravy zapracovat. V každém případě to pro nás byla dobrá konfrontace,” tvrdí Kesner. Chrudim zatím v přípravě porazila Slovan Liberec, naopak vysoko podlehla Spartě a Hradci Králové.

Právě kapitán Ondřej Kesner vstoupil do přípravy až později, žádné manko ale necítí: „Přes Vánocemi jsem měl menší zdravotní problém, kvůli kterému jsem vynechal první dva dny přípravy, ale nejednalo se o nic dramatického,” dodává.

Chrudim má však nyní další problém. Mužstvo upadlo do karantény a od začátku tohoto týdne netrénuje. Navíc mu byl zrušen zápas s Vratimovem, duel s Jihlavou odložen. Ani nový kalendářní rok, který bude pro MFK Chrudim velmi klíčový, nezačíná zrovna úspěšně.


Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 23 39:27 42
3. FC SILON Táborsko 23 34:21 38
4. SK Sigma Olomouc B 23 32:34 36
5. MFK Chrudim 23 38:35 34
6. SK Líšeň 2019 23 28:27 33
7. AC Sparta Praha B 23 42:38 32
8. FK Příbram 23 24:30 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.