Příprava odstartovala. Pod novými trenéry, zatím s minimem změn

První lednové úterý odstartovala zimní příprava MFK Chrudim před důležitou jarní částí FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, ve které budou Chrudimští odvracet sestup do nižší soutěže. První trénink má za sebou nový realizační tým pod vedením kouče Radka Kronďáka. Na hřišti se objevily dvě nové tváře, o dalších posilách se jedná.

Nový trenérský tým vedený koučem Radkem Kronďákem má za sebou s mužstvem fyzické testy a úvodní tréninkovou jednotku, která se uskutečnila na umělé trávě v Hradci Králové.

Hašek dostane šanci v FORTUNA:LIZE, Fofana na Slovensku

Již krátce po konci podzimní části bylo uveřejněno, že se do přípravy nezapojí Jakub Šípek a Michal Trávníček, kterým v Chrudimi skončilo hostování a vrací se do týmu Hradce Králové. Nyní je jasno ještě o dalších třech jménech, které se do chrudimské přípravy zatím nezapojí. Ofenzivní obránce Dominik Hašek vstoupí do zimní přípravy s ligovým týmem Bohemians Praha 1905, o formě jeho působení v hlavním městě se rozhodne během následujících dnů.

Do prvního tréninku se nezapojil ani brankář Petr Mikulec, kterého si na čtrnáct dní stáhla do své přípravy Mladá Boleslav. Z hostování z Vyškova se do Chrudimi vrátil také africký stoper Ahmed Fofana, ale na východě Čech se příliš dlouho neohřál. Zájem o něj projevil poslední tým z nejvyšší slovenské soutěže FK Pohronie, kam by měl obránce z Pobřeží slonoviny odejít na hostování s opcí.

Dva hráči na zkoušku, další jména budou následovat

Fanoušky jistě zajímá, jaké změny si vedení chrudimského klubu přichystalo pro nový kalendářní rok. Oproti předchozí přípravě jich zatím není tak velké množství, statutární ředitel Tomáš Linhart ale prozradil, že se ještě nejedná o konečné číslo. „Několik příchodů máme v jednání a musíme je formálně dotáhnout. Věřím, že se vše povede v nejbližších dnech,” prozradil Linhart.

Od začátku přípravy se do týmu Radka Kronďáka zapojí krajní hráč Michal Vrána. Kmenový fotbalista Bohemians Praha 1905 prošel mládeží právě v Ďolíčku, druhou ligu si zkusil na Žižkově a v posledních dvou sezonách ve Vlašimi, kde na podzim v patnácti zápasech jednou skóroval.

Tabulka ligy

5. SK Líšeň 2019 20 22:22 28
6. FC Zbrojovka Brno 19 26:23 27
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 19 24:21 27
8. MFK Chrudim 19 31:30 27
9. FC Vysočina Jihlava 19 29:26 26
10. SK Sigma Olomouc B 19 24:30 26
11. SFC Opava 19 20:21 25

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.