Chrudim zná kompletní složení realizačního týmu

Krátce po konci trenéra Jaroslava Veselého byl představen nový hlavní kouč Radek Kronďák, který si do Chrudimi přivede i část realizačního týmu. O koho přesně jde?

Na chrudimské lavičce došlo k výrazné změně, téměř polovina realizačního týmu prvního mužstva bude jiná. U mužstva končí společně s Jaroslavem Veselým také asistent Pavel Matějka, druhý asistent hlavního kouče Pavel Křečan u mužstva zůstane, přesune se na pozici organizačního pracovníka. Nová tvář bude k vidění i na postu trenéra gólmanů, v mužstvu tak nebude pokračovat Martin Tomek. Další členové realizačního týmu i nadále na lavičce Chrudimi zůstávají.

A teď ke změnám.

Asistentem trenéra Radka Kronďáka bude Jindřich Tichai. Čtyřiačtyřicetiletý kouč začínal svoji hráčskou kariéru v Admiře Praha, pak nastupoval za dnes již neexistující klub Viktorie Praha 8. Bývalý brankář následně chytal za Český Brod, Kolín, Velim a ve 28 letech zakončil v Admiře kariéru kvůli problémům s kolenem.

Ve stejném klubu zahájil svou trenérskou dráhu. Začínal u místní přípravky, následně působil dlouhé roky v Meteoru Praha. První zkušenosti s trénováním dospělých má znovu z Admiry, kde byl dva a půl roku u divizního celku. Dvě sezony vedl i tým mužů znovu na Meteoru. A naposledy působil jako hlavní kouč Benátek nad Jizerou v divizi, odkud před loňskou sezonou zamířil do Českých Budějovic na pozici asistenta trenéra Davida Horejše. Nyní se přesouvá na stejnou pozici do MFK Chrudim!

Novou postavou na lavičce Chrudimi bude také trenér brankářů Roman Pavlík. Toto jméno si můžete pamatovat především z dob brankářské kariéry v dresu Viktorie Plzeň, se kterou získal v sezoně 2010/2011 mistrovský titul. Aktivní hráčskou kariéru ukončil ve stejném dresu o šest let později. Nejvyšší soutěž si zachytal ještě ve čtyřech sezonách v dresu FK Kladno v letech 2006-2010.

Jako trenér brankářů naposledy působil v klubu FK Příbram. Nyní bude další zkušenosti získávat v druholigové Chrudimi.

Foto: dynamocb.cz

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.