Trenér Jaroslav Veselý končí na lavičce MFK Chrudim

Jen několik dní po oficiální konci podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dochází k první změně v chrudimském kádru. V jarní části nebude v mužstvu pokračovat trenér Jaroslav Veselý, který tak lavičku druholigového celku opouští po dvou a půl roce. O možném nástupci na postu hlavního trenéra se nyní jedná.

Chrudim v podzimní části letošní sezony dokázala zvítězit jen dvakrát a společně se čtyřmi remízami jí zisk deseti bodů stačí na patnácté místo podzimní části. Na první nesestupovou pozici ztrácí Chrudimští čtyři body. První změnou před jarní částí je konec trenéra Jaroslava Veselého na jeho vlastní žádost.

„Po dlouhé úvaze a vzájemné dohodě jsme se rozhodli pro ukončení spolupráce. Vše proběhlo v přátelské atmosféře. Budeme nadále v kontaktu. Děkuji trenérovi Veselému za práci, kterou pro náš klub odvedl. Dveře u nás mu zůstanou vždy otevřené,” okomentoval konec chrudimského trenéra statutární ředitel Tomáš Linhart.

Trenér Veselý přebral Chrudim po Pavlu Jirouskovi po první druholigové sezoně, následně dokázal uhrát v tvrdé konkurenci dvakrát desáté místo. Nyní chrudimskou posádku opouští. „Rozhodnutí ve mě zrálo delší dobu. Už několikrát během podzimu jsem přemýšlel, jestli na vlastní žádost neodstoupit, ale mužstvo hrálo velmi dobrý fotbal, byť výsledky nepřicházely. Teď po konci podzimu jsem si to v klidu vyhodnotil. Téměř tři roky v profesionálním fotbale u jednoho klubu je tak akorát,” tvrdí Jaroslav Veselý. „Klub má nyní měsíc na to, aby našel nového trenéra a dva měsíce, aby se nový kouč dokázal adaptovat a sžít s týmem. Zimní pauza je svoji délkou pro tuto proměnu lepší,” dodává.

Jak on sám hodnotí období strávené na chrudimské lavičce? „Myslím, že se nemáme za co stydět. První dva roky byly výsledkově úspěšnější, teď naposledy to tolik povedené nebylo. Paradoxně si ale myslím, že jsme letos hráli nejlepší fotbal. Zodpovědnost za výsledky mám já a plně jí přijímám. Přeji klubu i klukům jen to nejlepší. Jsem přesvědčen, že nebudou mít vůbec žádné problémy se záchranou,” loučí se Jaroslav Veselý.

V Chrudimi se už o nástupci horlivě jedná. „Jsme již předběžně domluveni, dolaďujeme detaily. Konkrétní jméno představíme v nejbližších dnech,” uzavírá Tomáš Linhart.

Tabulka ligy

5. SK Líšeň 2019 20 22:22 28
6. FC Zbrojovka Brno 19 26:23 27
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 19 24:21 27
8. MFK Chrudim 19 31:30 27
9. FC Vysočina Jihlava 19 29:26 26
10. SK Sigma Olomouc B 19 24:30 26
11. SFC Opava 19 20:21 25

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.