Další důležitý mač: dorazí Ústí nad Labem

Fotbalisté Chrudimi hostí v sobotu 6.11.2021 od 10:15 hodin na domácí půdě Ústí nad Labem, proti kterému se pokusí navázat na sérii tří zápasů bez porážky a nechají zapomenout na špatný výsledek z posledního kola z půdy Vyškova. Stejně to vnímá i kapitán Ondřej Kesner!

Chrudim je nyní na posledním místě tabulky F:NL. Prozraď nám, jaká je nálada v kabině?
Vzhledem k tomu, v jaké se nyní nacházíme situaci je nálada v kabině poměrně dobrá. Pohled na tabulku je samozřejmě nepříjemný, ale snažíme se příliš si to nepřipouštět a co nejlépe se připravit na další zápas.

Během reprezentační přestávky vzešlo od vedení klubu vyjádření, že cítí z hráčů velké odhodlání a snahu s nepříznivými výsledky něco udělat. Cítíš to stejně?
Určitě ano. Asi všichni jsme cítili, že se po reprezentační přestávce herně i výsledkově zvedáme. Škoda posledního zápasu s Vyškovem, který nám vůbec nevyšel a trošku nás zase srazil na zem. Rozhodně ale nic nevzdáváme a bojujeme dál.

V čem tedy vidíš příčiny toho doposud posledního místa v tabulce?
Těch příčin je asi více. Jako hlavní ale vidím to, že jsme v hodně zápasech doplatili na malou produktivitu, kdy jsme měli problém vstřelit branku, a to i přesto, že jsme byli herně možná trošku lepší než soupeř. Díky tomu jsme poztráceli hodně bodů, především doma.

Hráči se rozhodli pozvat fanoušky na utkání s Ústím nad Labem jako omluvu za výkon proti Vyškovu. Byl to výkon, za který jsme si žádné body právem nezasloužili?
Do Vyškova jsme jeli odhodlání navázat na zlepšené výkony a přivést si nějaké body. Bohužel realita byla jiná, místo toho jsme podali ostudný výkon a prohráli naprosto zaslouženě. Mrzelo nás to o to více, že za námi přicestovalo pár fanoušků, kteří nám fandili po celou dobu utkání. Říkali jsme si proto s kluky v kabině, že by bylo fajn pozvat diváky na zápas s Ústím a jako omluvu nabídnout vstupné zdarma. Věřím, že jich přijde co nejvíce a že se nám podaří, i s jejich pomocí, předchozí porážku odčinit.

Je hlavní úkol nepanikařit? Přece jen kol je do konce sezony ještě velká spousta..
Je to tak, do konce soutěže je ve hře ještě spoustu bodů a panika by ničemu nepřispěla. Na druhou stranu slepí nejsme a vidíme, jak se tabulka vyvíjí. Je proto potřeba pokusit se bodovat v každém zápase bez ohledu na to, kdo proti nám bude stát. Věřím tomu, že toho schopni jsme.

Co očekáváš od zápasu proti Ústí nad Labem? Je to duel, ze kterého jsou tři body v současné situaci povinností?

Očekávám těžké utkání, jako vždy proti Ústí. Oba týmy budou určitě dobře připraveny a pokusí se zvítězit. Já ale věřím v naše schopnosti a doufám, že budeme v sobotu spokojenější my.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.