Mládežnický zpravodaj č. 61

Co přinesl uplynulý týden?

HRÁČI U-19:

Fotbal Neratovice - Byškovice - MFK Chrudim 0:4 (0:2)

branky: 23´ - 0:4 Leníček (Sedlák), 41´ - 0:2 Musílek (Sedlák), 65´ - 0:3 Straka (Holub)

78´ - 0:4 Skohoutil (Nykodým)

sestava: Janůj, Vondrouš, Gregovský, Vaško (C), Holub, Sedlák, Leníček, Kozák (74´ Novák), Gerhart, Musílek (68´ Nykodým), Straka (74´ Skohoutil)

hodnocení: Jestli jsme se v minulých utkáních potýkali s horší herní formou tak dnes jsme si dokázali, že fotbal hrát opravdu umíme. Proti Neratovicím jsme předvedli nadstandardní výkon plný pohybu a krásných kombinací. Všechny branky jsme vstřelili ze hry a po dlouhé době jsme také udrželi čisté konto. Věřme, že na dnešní výkon navážeme ve zbývajících dvou utkání s Jabloncem a Libercem. Klukům za dnešní vystoupení patří velký potlesk!!!



HRÁČI U-18:

MFK Chrudim - FK Jiskra Heřmanův Městec 2:0 (1:0)

branky: 25. Tlustý Tomáš, 68. Tlustý Tomáš

sestava: Tlustý J – Rozsypal, Černý, Krška, Kühr (Šeda) – Brychnáč (Tuček), Češka, Vích (Vaníček), Wirkner (Modrovič) – Mec, Tlustý T.

hodnocení: V neděli jsme nastoupili k již třetímu okresnímu derby v řadě, tentokrát proti vrstevníkův z Heřmanova Městce.

Do utkání jsme vstupovali s cílem vítězstvím navýšit náskok před pronásledovateli v průběžné tabulce.

Od úvodních minut se hosté zakopali před vlastním pokutovým územím a nám nastalo 90 ti minutové trpělivé dobývání hostující branky.

Po křídelních průnicích především Kühra a Mece následné závary hosté přežili. Po nakrátko zahraných rozích se do dobrých střeleckých pozic dostali Kühr a Wirkner, ale jejich střely zlikvidoval hostující brankář. Roztažením hry se nám dvakrát podařilo ideálními kolmicemi Černého vyslat do šancí Tlustého, první šanci zlikvidoval hostující brankář, druhou již náš útočník proměnil v naši vedoucí branku a stanovil tak poločasový výsledek.

Do druhého poločasu nahradil Brychnáče Tuček a svojí aktivitou a odvážnými průniky připravoval ideální střelecké pozice spoluhráčům. V 68´ minutě se po jeho akci a jemném přiťuknutí patičkou Modrovičem podruhé prosadil Tlustý. Ve zbylých minutách jsme se již gólově neprosadili i díky zhoršujícímu se terénu.

Hosté se zaměřili na hlubokou defenzívu, naši branku neohrozili, jejich obranný blok byl kompaktní až do konce utkání. My jsme měli hrát rychleji a více měnit a rotovat pozice. Malá střelecká produktivita je již naším folklórem. S přibývajícími minutami jsme bojovali i s terénem.



HRÁČI U-17:

Fotbal Neratovice - Byškovice - MFK Chrudim 0:2 (0:1)

branky: Kumpan, Fojtů

sestava: Kobera – Hromek, Nepovím, Lang , Moc – Holý, Vavřín , Tichý (60. Kosina), Fojtů (60. Macháček) – Kumpan, Pilař (65. Bleha)

fotogalerie: https://bit.ly/2XoDOY2

hodnocení: Hráči utkání podcenili a podle toho obraz hry vypadal. Nadšení a nasazení s emocemi na straně domácích a profesorský fotbal (lépe řečeno snaha o něj) ze strany naší. Utkání plné nepřesností, soubojů a standardních situací, fotbalu bylo vidět opravdu pomálu. Druhý poločas přišlo mírné zlepšení, a i dostatek šancí na úpravu skóre, ale i koncovka, či spíše její řešení, bylo velmi špatné. Herní projev z naší strany byl přímo mizerný, individuální výkony a disciplína pak v některých případech už na pováženou.



HRÁČI U-15:

MFK Chrudim - FK Náchod 2:2 (1:2)

branky: Spálenský 2x

sestava: Kolbaba - Procházka, Koutský, Spálenský – Bažout, Kohout, Bauer, Zářecký, Stavinoha – Malý, Uhlíř (Kolbaba, Mrázek, Poborský, Horký, Holčapek, Dvořák)

fotogalerie: https://bit.ly/3AQwVfL

hodnocení: Na soupeře jsme se připravovali. Věděli jsme, jak bude hrát, ale bohužel jsme na jeho jednoduchou a účelnou hru obtížně reagovali. Po hrubých chybách jsme zaslouženě prohrávali o dva góly. Herně jsme se trápili po celé utkání. Opět jsme špatně řešili hru v posledních 30 metrech, přesto se nám nakonec podařilo srovnat stav na konečných 2:2. S ohledem na průběh utkání je výsledek spravedlivý. S předvedenou hrou ale spokojenost v žádném případě nepanuje.


HRÁČI U-14:

MFK Chrudim - FK Náchod 2:3 (0:3)

branky: 2x Dominik Sadílek

sestava: Fogl – Daniel, Růžička A. (50´ Juris), Hilbert, Branda – Krbálek (50´ Moravec), Vaško, Kusý, Průša (50´ Sadílek) – Vrančík, Tesař (50´ Nejedlý)

hodnocení: Domácí zápas nám od začátku vůbec nešel. Na hřišti prakticky existovalo jen jedno družstvo, a to byli hosté. My jsme jen v temnu, přirovnám to k tréninkové rozcvičce, koukali na Náchod, jak si s námi pohrává. Vůbec se nám nic nedařilo, branky střílel soupeř, a tak poločas pro nás skončil ještě s přijatelným výsledkem 0:3. Katastrofální hra v tom druhém už tolik nepokračovala, sice byl stále Náchod více na míči, ale i my si vypracovali dvě obrovské šance, které se nepodařilo proměnit. Branky jsme vstřelili až v úplném závěru hry, o obě se zasloužil Domča. Možná jsme mohli pomýšlet i na vyrovnání, ale už nám nezbyl čas. Proto všechny body putují k soupeři a dá se konstatovat, že zcela zaslouženě.Už poněkolikáté jsme se připravovali na aktivní hru soupeře a poněkolikáté se nám to nepovedlo. Kluci musí přidat, hlavně každý musí začít sám u sebe. Od někoho to bylo prachbídné a slaboučké. Budu o tom s kluky dál na trénincích pracovat.Nic jiného nám totiž, aby se to zlepšilo, nezbývá…


HRÁČI U-13:

MFK Chrudim - FC Hradec Králové - mládež 2:3 (2:2)

branky: Lorenc, Vencl

sestava: Dušek, Dvořák, Kurštejn, Lorenc, Novák, Polák, Rychtařík, Suchánek, Strnad, Šustr, Tomašov, Tichý, Vágner, Vencl

hodnocení: V sobotu nás čekal silný soupeř z Hradce Králové. Terén byl sice náročný, ale věřili jsme, že potvrdíme stoupající tendenci a soupeře přehrajeme. Bylo vidět, že i soupeř přijel s velkým respektem a hned v první třetině se to potvrdilo. Kluci uzamkli Hradec na jeho polovině a vysokým presingem jsme několikrát soupeře dohnali k chybě. Dařilo se nám udržet vysoké tempo a odměnou nám byl první gól, který otevřel skóre zápasu. Druhý gól na sebe nedal dlouho čekat a parádní kombinaci nacvičenou z tréninku se nám podařilo vstřelit druhý gól. Následovalo ještě několik šancí, ale ty se nám bohužel nepodařilo proměnit. Druhá třetina byla, už na tak špatném terénu, náročná. Nechali jsme se zatlačit a bez aktivity nás soupeř potrestal. Zároveň nám ukázal, že sebemenší individuální chyba se trestá, a tak nám ve druhé třetině dal třikrát branku. Do třetí třetiny kluci nastoupili jako vyměnění a s vysokým tempem se hra přelévala z jedné strany na druhou. Žádnou šanci se ale, bohužel, nepodařilo proměnit. Ke konci už bylo vidět, že soupeř toho má dost a že již čeká na písknutí rozhodčího.

Co nám však zápas ukázal? Je vidět, že kluci dokážou hrát ve vysokém tempu a mají za to velkou pochvalu, zápasu by slušela remíza. Zároveň ještě musíme zapracovat na koncovce, více ji zklidnit a přidat do ní chytrost v zakončení. Nadále si budeme brát ponaučení z individuálních chyb a do příště se jich pokusíme vyvarovat.


HRÁČI U-12:

MFK Chrudim - FC Hradec Králové - mládež 1:13 (0:6)

branky: Matouš Wenzl

sestava: Šimon F. (třetí třetina Tadeáš B.) – Radek P., Šimon R., Vít Z., František Ř., Radim Č., David N., Patrik T., Patrik Z., David L., Marek Ch., Pedro Lucas D. A. R.,Matouš W., Marek U., Pavel S., Tadeáš B.

hodnocení: Po týdnu jsme přivítali na domácím hřišti dalšího soupeře z Hradce Králové a tím byl tým FC Hradec Králové-mládež.

Od začátku zápasu jsme se přesvědčovali, že nás nečeká lehký soupeř. I přes větší individuální kvalitu hráčů soupeře, bylo výsledkem první třetiny pouze dvoubrankové manko. Bohužel ve zbytku utkání se rozdíl přístupu a individuální kvality začal projevovat čím dál tím víc. Ve druhé třetině soupeř začal „dominovat“ i když jejich dominance spočívala pouze v základních činnostech, které úzce souvisí s hraním fotbalu (jako např. aktivita s míčem, nabídka bez míče, důrazná hra, mluvení, střelba aj.). Do třetí třetiny se kluci pokusili vstoupit aktivně, ale bohužel jejich snahu velmi brzo srazilo několik lehce obdržených gólů. Celkově jsme se nedokázali ve většině činností soupeři vyrovnat, a to z našeho pohledu toto velkou měrou přispělo ke konečnému výsledku zápasu. Celkově nám přišlo, že kluci do tohoto zápasu vstupovali již s myšlenkou a nastavením, že tento zápas nelze vyhrát. A to nás asi mrzí ze všeho nejvíc. Vzhledem k několika omluvenkám a dobré práci v tréninkovém procesu jsme na zápas nominovali 4 hráče ročníku 2011. Tímto jim děkujeme za výpomoc. Hráčem utkání si sami hráči zvolili Davida Nejtka.

K poslednímu zápasu budeme zajíždět na hřiště Náchoda, kde se pokusíme vrátit na vítěznou vlnu.

Fotogalerie

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 23 39:27 42
3. FC SILON Táborsko 23 34:21 38
4. SK Sigma Olomouc B 23 32:34 36
5. MFK Chrudim 23 38:35 34
6. SK Líšeň 2019 23 28:27 33
7. AC Sparta Praha B 23 42:38 32
8. FK Příbram 23 24:30 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.