V MOL Cupu míříme na půdu třetiligového Chlumce

Reprezentační přestávka je v plném proudu, i tak jdou ale druholigoví fotbalisté Chrudimi do akce. Představí se na půdě v Chlumce nad Cidlinou, kde budou chtít v rámci 2. kola MOL Cupu uspět a postoupit mezi dvaatřicet nejlepších. Zápas startuje v 17 hodin.

Pikantní bude pohárový duel pro chrudimského záložníka Romana Čápa, který prostředí v Chlumci nad Cidlinou dobře zná. "Zažil jsem tam dvě sezóny, kdy se nám dařilo. Teď jsou tam někteří noví kluci a trenér, tak budou hrát asi trochu jiný styl, než tomu bylo dříve. Zápas ale bude určitě náročný, nic lehkého nás nečeká. Chlumec je na domácím hřišti silný," varuje Čáp.

Na svůj bývalý tým nezanevřel a stále se mu aktivně věnuje, díky tomu může dát trenérovi Veselému cenné rady. "Sleduju je. Když mi to vyjde, koukám na jejich zápasy, teď jsem se byl podívat v Živanicích. Hrají trošku více z bloku, než když jsem tam byl já, snaží se hodně rozehrávat od brankáře, hrát to po zemi a rychle, když si potřebují pomoct kopnou to nahoru do Tomáše Bastina, ten je hodně silný v osobních soubojích. Bude to nepříjemné s ním, ale věřím, že naše obrana si s ním poradí," doufá dvaadvacetiletý záložník MFK Chrudim.

O cíli pro utkání není třeba debatovat, Chrudim bude v rámci souboje dvou východočeských týmů plnit roli favorita. "Samozřejmě, že cíl je postoupit. Je jedno jakým výsledkem, ale hlavně postoupit. Musíme prokázat zkušenosti. Bylo by hezké zahrát si doma proti někomu z první ligy," přeje si Roman Čáp.

Zápas startuje v Chlumci nad Cidlinou a jeho průběh můžete sledovat v textovém přenosu zde.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.