Mládežnický zpravodaj č. 55

Co přinesl uplynulý týden?




HRÁČI U-19:

MFK Chrudim - AC Sparta Praha fotbal 2:0 (1:0)

Branky: 36. Látal David, 83. Gregovský Vojtěch

Sestava: Janůj, Novák, Gregovský, Vaško, Gerhart, Nykodým (88´ Vondrouš), Sedlák (C), Kozák, (77´ Leníček), Bauer, Straka (65´ Musílek), Látal (Mec 77´)

Hodnocení: Na výborné výkony z posledních zápasů jsme chtěli navázat i proti letenské Spartě. Věděli jsme, že nás čeká mužstvo, které je po technické i taktické stránce na velmi vysoké úrovni. Soupeři jsme tak nechtěli dát mnoho prostoru ke kombinaci, či individuálním průnikům, a naopak jsme to chtěli být my, kdo si půjde v tomto utkání pro vítězství. Kluci nastolenou taktiku dodržovali s menšími chybičkami skvěle a Sparta si za celé utkání nevytvořila jedinou 100 % příležitost. My jsme se prosadili po úniku Látalem a ve druhém poločase Vojtou Gregovským. Skóre mohlo a mělo být vyšší, ale další šance jsme již neproměnili.

Kluci za dnešní utkání zaslouží absolutorium a věříme, že si formu přeneseme i do dalších zápasů.

Fotogalerie: https://bit.ly/3zOoBh2


HRÁČI U-18:

MFK Chrudim - Lanškroun 9:0 (7:0)

Branky: 2. Mec Matouš, 14. Leníček Adam St., 17. Tuček Matyáš, 31. Mec Matouš, 37. Mec Matouš, 39. Holub Denis, 42. Skohoutil Patrik, 48. Leníček Adam St., 54. Mec Matouš

Sestava: Vašek - Rozsypal (Brychnáč), Krška, Černý (Modrovič), Tlustý T. (Kühr) – Tuček (Wirkner), Češka, Holub (Vích), - Mec ( Smutný), Skohoutil (Novotný)

Hodnocení: V neděli jsme přivítali v druhém domácím utkání vrstevníky z Lanškrouna.

Do utkání jsme vstoupili aktivně a po půlhodině jsme vedli 4:0 (2., . Do poločasu jsme přidali další tři branky. Všechny branky padaly vesměs po akcích vedených z křídelních prostor. Výjimkou byla Holubova halfvolejová gólová střela zpoza pokutového území.

Do druhého poločasu a dále v jeho průběhu jsme vystřídali sedm hráčů. Kvalita naší hry postupně upadala. Závěrečné minuty utkání mnoho fotbalových prvků nenabídly.

Bohužel jsme nedokázali stupňovat výkon z úvodní půlhodiny, nebo ho alespoň udržet po zbytek utkání. Malý pohyb, nedostatečná součinnost, mnoho nepřesností a míra uspokojení s výsledkem to byly bohužel znaky našeho špatného výkonu v druhém poločase.



HRÁČI U-17:

MFK Chrudim - AC Sparta Praha fotbal B 1:6 (1:5)

Branky: 45. Pilař Šimon - 4. Penxa Ondřej, 7. Kotrba Damián, 14. Kotrba Damián, 20. Rus Daniel, 43. Feit Jan, 87. Demmer Nicholas Anthony

Sestava: Špánik - Kosina (46. Bleha), Vondrouš, Holeka, Fojtů - Holý (60. Nepovím), Vavřín, Tichý (46. Macháček), Novotný L., (46. Moc) - Pilař, Čada (46. Hromek)

Hodnocení: Potkaly nás v neděli dvě věci, tou první byla nesporná kvalita soupeře, kterou je třeba uznat. Druhou pak jsou vlastní obavy z takového utkání – a to je třeba si přiznat a hlavně pracovat na odstranění tohoto problému našich hlav…..

Více k utkání není třeba dodávat.

Fotogalerie: https://bit.ly/3tjtM5W



HRÁČI U-16:

MFK Chrudim - FK Kostelec nad Orlicí/AFK Častolovice 9:0 (2:0)

Branky: 15. Valenta Adam, 31. Kaválek Aleš, 50. Valenta Adam, 55. Vaníček David, 57. Gering Adam, 60. Gering Adam, 65. Valenta Adam, 66. Ledvina Václav, 78. Gering Adam

Sestava: Kobera - Gocman, Tůma, Kaválek, Růžička - Vaníček - Bíško, Rešetár, Zahradník, Šebek - Valenta (střídali: Ledvina, Sloup, Kaiser, Gering, Andrejs)

Hodnocení: Utkání, které se hrálo na Městském stadionu Za Vodojemem přineslo z naší strany aktivní výkon. Bohužel jsme nedokázali některé situace lépe řešit. Slabinu soupeře, který zaparkoval všech svých 10 hráčů, kteří se na utkání dostavili, před vlastní pokutové území, jsme vyhodnotili až s probíhajícím koncem prvního poločasu.

Do druhého jsme se zvedli, přidali na aktivitě a využívali více míst, kde byl soupeř velmi zranitelný. Po celé utkání jsme přesně plnili pokyny a hráli zodpovědně.

Fotogalerie: https://bit.ly/3yKrYEk



HRÁČI U-15:

TJ Svitavy - MFK Chrudim 0:6 (0:2)

Branky: 21. Novák Matyáš, 35. Kohout Lukáš, 43. Kumpan Adam, 54. Bažout Dominik, 69. Kohout Lukáš, 74. Kumpan Adam (pen.)

Sestava: Kolbaba - Dvořák, Stavinoha, Koutský, Novák – Bažout, Kohout, Henderson, Uhlíř, Kumpan – Malý / střídali: Holčapek, Mrázek, Horký, Zavřel, Spálenský

Hodnocení: Až na úvodní minuty zápasu jsme byli agresivnější, důraznější, lépe kombinovali. Soupeři jsme dovolili ohrozit naši branku pouze ze standartní situace. Po vstřelení první branky jsme postupem získávali větší herní pohodu a zcela zaslouženě vyhráli. Kluky za předvedený výkon chválíme.

Fotogalerie: https://bit.ly/38PcEMd



HRÁČI U-14:

TJ Svitavy - MFK Chrudim 1:7 (0:3)

Branky: 50. Knudsen Jindřich - 4. Kusý Matěj, 16. Vrančík Kryštof, 29. Zvěřina Matyáš, 44. Hilbert Jan, 48. Krbálek Ondřej, 54. Beránek Martin, 68. Vrančík Kryštof

Sestava: Fogl - Hilbert, Juriček, Daniel, Nejedlý (56´ Sadílek) - Vrančík, Vaško, Kusý, Beránek (54´ Tesař) - Průša (41´ Krbálek), Zvěřina (56´ Moravec)

Hodnocení: V neděli jsme odehráli další venkovní utkání, tentokrát ve Svitavách. Hned od začátku jsme hráli více na domácí půlce a snažili se dobře kombinovat a otáčet hru a prosazovat se přes domácí obranu. Na první branku jsme dlouho čekat nemuseli, povedenou střelou se ve 4´ prosadil Matěj, v 16´Kryštof a 29´Matyáš. Po třetí brance jsme trochu vypadli z rytmu, domácí sice více útočili, ale do žádné velké šance jsme je nepustili.

V druhém poločase jsme pokračovali v dobré aktivitě jako na začátku a přidali další pěkné branky, nejdříve si na roh naskočil Honza, pak Kryštof výborně našel Ondru. V 54´ po pouze žlutém faulu na sebe potrestal Martin chytře rozehraný přímý kop a účet uzavřel výborně hrající Kryštof. Mezitím domácí snížili také po rohu, ale víc jsme jim nedovolili.

Naše hra se mi až na konec prvního poločasu líbila, kluci to odmakali, dobře kombinovali a mohli přidat i daleko více branek. To je určitě škoda a budeme na tom stále pracovat. Takže jedinou kaňkou zápasu je, že jsme ho museli odehrát na "pidi" tréninkovém hřišti…



HRÁČI U-13:

MFK Chrudim - MFK Trutnov 4:3 (3:2)

Branky: 3. Semerád Tomáš, 31. Dvořák Lukáš, 32. Rychtařík David, 83. Rychtařík David - 29. Okrouhlický Vojtěch, 59. Souček Vojtěch, 66. Šustr Marek

Sestava: Čapka, Dušek, Dvořák, Lorenc, Kurštejn, Mazal, Novák, Paták, Polák, Rychtařík, Semerád, Suchánek, Šustr, Vágner, Vencl

Hodnocení: Tentokrát jsme hráli netradičně doma v neděli a počasí bylo přímo fotbalové, což proti minulému týdnu nahrávalo tomu, že bude dobrý terén. Soupeř, který nás čekal, byl velmi dobrý a bylo jasné, že nás po všech stránkách prověří a utkání pro nás nebude jednoduché. Kluci, od první třetiny hráli přesně to, co jsme si řekli, a co jsme zkoušeli/ trénovali, na tréninku. Na soupeře vlétli s velkou chutí, kombinační hrou se dostávali do velkých šancí, a to vyústilo i v první gól. Ve vysokém tempu vydrželi, až do konce první třetiny. Bohužel chvilkovým výpadkem naší aktivity soupeř po penaltovém kopu vyrovnal. Do druhé třetiny jsme vlétli znovu s velkou aktivitou a po 40 vteřinách jsme stav zápasu navýšili o dva góly. Hra se následně přelévala z jedné strany na druhou a po individuální chybě došlo ke snížení stavu na 3:2. Bohužel i třetí třetina byla poznamenána gólem v poslední minutě druhé třetiny a soupeř tím vyrovnal stav na 3:3. Kluci se ale nenechali zlomit, svým přístupem a kombinační hrou si po 15 minutách vzali vedení zpět, a dotáhli zápas do vítězného konce 4:3. Klukům patří velký dík za předvedenou hru, nasazení v takovém teple a nezlomnost v zápase. Zároveň nám zápas ukázal, co nás trápí, na čem je třeba stále pracovat např: první dotek, finální přihrávka a zakončení. Na tom všem budeme pracovat tak, aby v příštím zápase byl vidět progres.



HRÁČI U-12:

MFK Chrudim - MFK Trutnov 10:4 (2:3)

Branky: 4. De Aguiar Ribeiro Pedro Lucas, 4. Říha František, 55. Říha František, 55. Ficek Šimon, 56. De Aguiar Ribeiro Pedro Lucas, 57. Ficek Šimon, 64. Suk Pavel, 69. Zlesák Patrik, 77. Svoboda Filip, 90. Letocha David - 25. Blažek Kamil, 32. Ševera Tobiáš, 42. Ševera Tobiáš, 72. Valent Filip

Sestava: Šimon F., Jirka P.– Šimon R., František Ř., Radim Č., Adam K. ©, Lukáš K., Patrik Z., David L., Filip Sv., Matouš W., Pedro, Marek U., Pavel S., Tadeáš V., Jakub M.

Hodnocení: Po týdnu jsme v neděli 5.9.2021 přivítali na domácím stadionu dalšího soupeře České žákovské ligy U12, tentokrát to byl tým z Trutnova.

Vstup do zápasu se nám vcelku povedl, začali jsme aktivně a brzo jsme byli odměněni vedoucím gólem. Do 15.minuty se kluci snažili hrát aktivně, poté ovšem nabyli dojmu, že se soupeř porazí sám a naše aktivita uvadala. Tímto přístupem jsme se vykoledovali vyrovnávací gól a poločas skončil 1:1. V druhém poločase jsme udělali změnu na postu brankáře, kdy Fíca pustil do brány Jirku Pištoru. Skóre se přelévalo na obě strany a soupeř nás začal přehrávat. Vycítili jsme, že je potřeba dát klukům nějaký impulz, jelikož kvalita naší hry upadala. Navíc jsme se na naše góly dost nadřeli, naopak góly do naší branky jsme si nechali dát celkem lacino. V momentu, kdy šel soupeř do vedení, tak byli kluci psychicky dole. Musíme ale kluky pochválit, jelikož se do zápasu dostali vrátit a povedeným koncem druhé části si vypracovali tří gólový náskok. V poslední třetině, jsme se dokázali ještě 4krát gólově prosadit a definitivně jsme zlomili odpor soupeře, z ojedinělé šance kluci z Trutnova „kosmeticky“ upravili skóre na konečných 10:4.

Klukům gratulujeme k zisku dalších tří bodů, a k některým úsekům zápasu, ve kterých už bylo vidět zlepšení. K dalšímu MU zajíždíme do Mladé Boleslavi. Pokud zde budeme chtít uspět, budeme muset naši hru zjednodušit, zrychlit a zkvalitnit finální fázi.

Hráčem utkání byl zvolen: De Aguiar Ribeiro Pedro Lucas



HRÁČI U-11:

Krajský přebor přípravek

V sobotu 4.9.2021 jsme odehráli první kolo krajského přeboru v Libchavách, kde jsme se utkali s týmy z Ústí nad Orlicí/Libchav a z Lanškrouna. Za krásného počasí k prvnímu zápasu kluci nastoupili proti Lanškrounu a předvedli pěkný zápas. Pro hru používali celé hřiště a pěknými akcemi se snadno dostávali do zakončení, které i proměňovali. Kluky fotbal bavil což je vidět na výsledku 22:2. Do druhého zápasu proti Ústí nad Orlicí jsme nastoupili po krátké pauze. Báli jsme se, že bude znát trochu únava, protože začalo být poměrně teplo. Kluci ale zápas začali dobře, hráli svou hru a vypracovali si do poločasu čtyřgólový náskok. Pak se ale přeci jen únava projevila a kluci ve hře polevili. Ústí se tak podařilo zápas otočit a o jeden gól těsně před konce vedli. Naši kluci ale v posledních minutách zabojovali a podařilo se jim alespoň vyrovnat.

Sestava: Ondra Geller, Deny, David Kovařík, Radek, David Nejtek, Šimon, Fanda Říha, Patrik, Tomáš Kvoch, Honza, Adam Vancl

MFK – Lanškroun 22:2 Góly: Patrik 9x, Ondra G. 3x, David N. 3x, Fanda Ř. 2x, Tomáš K. 2x, Honza, Adam V.

MFK – Ústí nad Orlicí 9:9 Góly: Patrik 4x, Radek 2x, Fanda Ř., Tomáš K., Ondra G.


Okresní přebor přípravek

Druhá část kluků doplněná ještě o ročník 2012 odjela do Hrochova Týnce k zápasům okresního přeboru. Kluci se utkali s místním týmem Hrochova Týnce a s Ronovem. První zápas kluci odehráli s Ronovem a jednalo se o vyrovnaný zápas, kdy naši kluci ale bohužel nakonec prohráli 6:8. A i druhý zápas s Hrochovým Týncem vypadal podobně. Naši kluci do zápasu vstoupili dobře a 1. poločas si udržovali jednogólové vedení, které v druhém poločase dokázali ještě zvýšit a zápas vyhráli 6:3.

Sestava: Vacek Vojtěch, Buznea Michael (2012), Klapal Pavel (2012), Malinský František, Novotný Denis, Polák Adam, Souček Bohuslav, Čáslavka Josef (2012)

MFK – Ronov 6:8 Góly: Vojta V. 2x, Michael B. 2x, Bohouš S., Fanda M.

MFK – Hrochův Týnec 6:3 Góly: Adam P. 2x, Tonda 2x, Josef Č., Buznea M.

Fotogalerie

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 23 39:27 42
3. FC SILON Táborsko 23 34:21 38
4. SK Sigma Olomouc B 23 32:34 36
5. MFK Chrudim 23 38:35 34
6. SK Líšeň 2019 23 28:27 33
7. AC Sparta Praha B 23 42:38 32
8. FK Příbram 23 24:30 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.