Příměstský tábor se povedl nad očekávání!

Úsměvy dětí, radost všech účastníků a dobrou náladu – to vše jsme si užili během konání Příměstského tábora MFK Chrudim, který byl pořádán společně s outdoorovou organizací Ski Fanatic.

Hodnoceni Jana Zvolánka: Hned úvodem můžeme hrdě říct, že si to děti užily!

Nečekaně vysoký zájem a velice kladný ohlas byl patrný od samotného začátku, kdy byl vyhlášen termín konání tábora. Veškerá kapacita byla vyčerpána v podstatě do druhého týdne od začátku registrace a mohli jsme se těšit, že dětem ukážeme všechny krásy fotbalu.

Program tábora byl vskutku nabitý a plný sportu, her, zábavy a soutěží. Společným cílem organizátorů bylo propojit fotbalové dovednosti se všeobecnou pohybovou průpravou pomocí různých zábavných her a disciplín – to vše pod dohledem zkušených pracovníků organizace Ski Fanatic a kvalifikovaného trenérského týmu mládeže MFK Chrudim.

Během prvního dne konání příměstského tábora dostaly děti tričko se stylovým potiskem, sportovní láhev a také vak na věci – sjednotili jsme týmové vybavení a šlo se na věc! Den byl rozdělen do dvou hlavní částí – dopolední ve znamení fotbalu, odpolední ve znamení pohybových aktivit pod taktovkou Ski Fanatic.

V průběhu konání tábora byla využívána všechna vhodná sportoviště – zejména perfektně připravené travnaté plochy Letního stadionu, které využívá ligová mládež MFK Chrudim.

Díky účasti velkého množství trenérů, kteří jsou zapojeni ve struktuře výchovy fotbalové mládeže MFK Chrudim, se podařilo dětem ukázat opravdu širokou škálu pohybových a herních aktivit a také cvičení spojených s fotbalovými dovednostmi a hrou. Sportovní okamžiky obohatili svojí přítomností samotní hráči MFK Chrudim, zejména z řad mládeže.

Program 1. ročníku tábora vypadal následovně.

První den: Pohybové hry s míčem i bez, hra na honěnou, štafetové opičí závody s míčem i bez míče, fotbálek s trenéry. Odpoledne fotbálek v crazy bubbles od Ski Fanatic

Druhý den: Vybíjená, silové soutěže, házená, fotbálek, úpolové souboje, přetahovaní pomocí lan, slalomové závody, turnaj 7x7 paralelně na dvou hřištích, beseda s hráči „A“ týmu. Po obědě biatlon na koloběžkách, kde jsme zjistili, jací jsme střelci.

Třetí den: Rozcvička formou dovedností a pohybových her, dovednostní soutěže (přihrávky, střely na cíl, střelecká cvičení po vedení míče, přihrávky, slalomy, fotbálek s hráči A-týmu. Návštěva plovárny a zasloužený relax.

Čtvrtý den: Honičky a pohybové hry, dovednosti s míčem, fotbálek s hráči A-týmu (Adam Tkadlec, Petr Juliš, David Látal, Ondřej Kesner), vířivka po obědě a po ní kurz na inline bruslích.

Pátý den: Finále Ligy mistrů na Seči, paddleboardy

Fotky: Klang foto 1. den, Klang foto 2. den, Klang foto 3. den, Klang foto 4. den


Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.