Do Vlašimi pro body, věří Petr Průcha

Ligové starty sbíral za Příbram, poslední dvě sezony strávil ve Vlašimi. A právě na její hřiště se nyní vrátí v chrudimském dresu. Záložník Petr Průcha věří, že se Chrudimi povede ve Vlašimi uspět, na jejím hřišti totiž v posledních pěti zápasech ani jednou nebodovala.

Čeká vás návrat do Vlašimi. Bude to speciální utkání?

Na každý zápas se snažím koukat a přistupovat k němu stejně, je pro mě vždy důležitá výhra a úspěch týmu. Speciální zápas to sice trochu bude tím, že se s kluky z Vlašimi známe. Na dálku se hecujeme a chci proto uspět!

Jak na Vlašim vzpomínáte, strávil jste tam dva roky…

Vzpomínám na Vlašim v dobré, po odchodu z Příbrami mi dali příležitost pravidelně hrát a zlepšovat se. Po příchodu trenéra Šmejkala jsem odehrál celou sezonu v základní sestavě, což je pro každého fotbalistu důležité.

Mluvilo se o trochu komplikovanějším odchodu, můžete prozradit, o co šlo?

Myslím si, že takové věci by měli zůstat mezi hráčem a klubem. Jak jsem řekl, na působení ve Vlašimi i na své bývalé spoluhráče vzpomínám rád a nechci nic jiného řešit.

Vy jste sbíral ligové starty za Příbram. Vnímáte angažmá v Chrudimi jako šanci se ukázat a do nejvyšší soutěže se vrátit?

Do Chrudimi jsem přišel, abych pomohl týmu a zároveň se posunul zase o krok vpřed. Vyhovuje mi skvělé zázemí, přístup trenéra Veselého i celého realizačního týmu. V kabině je výborná parta. Nyní neřeším, co bude za rok nebo ještě déle, chci se ukázat a být prospěšný v cestě Chrudimi za dobrými výsledky ve F:NL.

Vlašim se stala slavistickým béčkem. Co říkáte tomuto postupu? Byl to i důvod vašeho odchodu?

Je to tak, rozhodli se tou cestou jít. Uvidí se do budoucna, jestli byla správná nebo nikoliv. Já už jsem v minulosti něco podobného zažil a nevrátilo se mi to v dobré, takže ano, byl to jeden z hlavních důvodů mého rozhodnutí.

Chrudim hrála ve Vlašimi pětkrát, ani jednou nebodovala. Prozradíte spoluhráčům v kabině ten správný recept?

Pošesté bodovat bude, o tom jsem přesvědčený. Máme silný tým, jde jen o to si pořádně věřit a důkladně se sehrát. Pak máme na to hrát nejméně ve středu tabulky. Něco si před utkáním řekneme, třeba to, abychom co nejvíce trefovali zařízení (směje se).

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.