Museli jsme zabrat, ví Fofana. Za gól byl šťastný

Za stavu 0:1 trkl Ahmed Fofana do centru Davida Bredy po rohovém kopu a svoji první brankou v dresu MFK Chrudim vyrovnal na konečných 1:1, čímž zařídil pro chrudimské barvy jednatřicátý bod v sezoně a hlavně prodloužil sérii bez porážky na hostujících hřištích na sedm zápasů.

Chrudim proti Prostějovu začala aktivně, svoji herní převahu ale nedokázala gólově vyčíslit a po jednom zaváhání z rychlého protiútoku inkasovala krátce před přestávkou. Ve druhé půli Chrudimští díky skvělému zákroku brankáře Simona Zímy přežili penaltu, následně si vystřelili remízový výsledek. „Nebyl to snadný zápas, museli jsme zabrat, abychom napravili dvě porážky proti Líšni a Hradci Králové. Hráli jsme dobře a ve finále získali bod, to je bonus,“ popisoval obránce Ahmed Fofana.

Právě on svoji premiérovou trefou zařídil vyrovnání, když si naběhl na přední tyč a prudkou hlavičkou nedal domácímu brankáři šanci zareagovat. „Byl jsem opravdu šťastný. Dal jsem branku, díky které jsme neprohráli, navíc to je můj první gól,“ radoval se šťastný dvacetiletý stoper. „Před zápasem jsme s trenéry hodně pracovali na mém postavení při standardních situacích a vyplatilo se,“ dodal spokojeně.

V Chrudimi již tráví druhou sezonu, letos dostává na hřišti ještě více prostoru než v ročníku minulém. A on sám je s tímto progresem velmi spokojen. „Od mého příchodu do Chrudimi se vše vyvíjí dobře. Mám trenéra a spoluhráče, kteří se mi snaží pomáhat. Musím zůstat soustředěný a pracovat na sobě ještě tvrději, abych pomohl týmu zakončit letošní sezonu co nejvýše,“ uzavřel obránce z Pobřeží slonoviny Ahmed Fofana.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 23 39:27 42
3. FC SILON Táborsko 23 34:21 38
4. SK Sigma Olomouc B 23 32:34 36
5. MFK Chrudim 23 38:35 34
6. SK Líšeň 2019 23 28:27 33
7. AC Sparta Praha B 23 42:38 32
8. FK Příbram 23 24:30 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.