Dominik Hašek: Na derby se moc těšíme

Odchovanec hradeckého fotbalu má ve své kariéře pět ligových startů v dresu Mladé Boleslavi. Fotbalový osud Dominika Haška zavál v létě loňského roku do Chrudimi, kde se chce především ukázat a říct si o angažmá v nejvyšší soutěži. Hned po svém příchodu se stal pevnou součástí základní jedenáctky, i díky němu se z nejhorší chrudimské obrany stala druhá nejlepší. Po víkendové porážce s Líšní zítra s týmem půjde do východočeského derby proti klubu, který ho vychoval pro velký fotbal.

Jarní část sezony zatím kazí dvě porážky s Ústím a Líšni. Byl rozdíl v kvalitě mezi Chrudimí a ostatními celky usilujícími o postup?

Rozdíl bych úplně neřekl. S Ústím to byl minimálně remízový zápas, kde jsme sice zaspali první poločas, ale v tom druhém jsme se výrazně zvedli a odehráli ho na jejich polovině, bohužel branku jsme nedali. Zápas pro nás však kazí penalta, která prostě neměla být, a kvůli ní jsme prohráli 0:1. Líšeň nám dala lekci z produktivity. První poločas bych řekl, že byla o něco lepší Líšeň, ale utkání jsme měli pod kontrolou, bohužel na konci poločasu rozhodla standardní situace, která určila průběh zápasu. Soupeř si druhý poločas couvnul a my jsme je, stejně jako s Ústím, dobývali marně. Výsledek 0:3 je pro nás krutý, ale musím uznat, že Líšeň ukázala svoji kvalitu a taktickou připravenost.

Vaše hostování se změnilo na začátku jara v přestup. Znamená to, že nejbližší budoucnost vidíte v Chrudimi?
Tak nejbližší budoucnost asi ano, ale netajím se tím, že mám cíle pořád nejvyšší. Beru to tak, že když budu pravidelně hrát a bude se dařit mně i týmu, nabídky přijdou. Rozhodl jsem se tak i kvůli skvělé kabině a trenérovi, který o mě stál. Velkou roli sehrálo i to, že bydlím v Hradci a do Chrudimi je to kousek.

Mluvíte o nejvyšších cílech? Co to přesně znamená?
Chtěl bych hrát první ligu a být základní stavební kámen týmu.

Nejvyšší soutěž jste si v pěti zápasech vyzkoušel v Mladé Boleslavi.
Na Boleslav vzpomínám kladně, odbyl jsem si tam debut v nejvyšší soutěži, poznal jsem se s výbornými fotbalisty a lidmi. Trochu mě mrzí, že když přišla šance hrát, já jí nevyužil úplně nejlépe. Ale ničeho nelituji, beru to jako zkušenosti do další kariéry.

Má Hradec kvalitou kádr na postup do nejvyšší soutěže?
Tak to asi nemůžu soudit já, ale má soutěž dobře rozehranou. Jestli to myslí s postupem do první ligy vážně, měl by si to tento rok rozhodně pohlídat.

Vy jste v Hradci prošel mládeží. Jaké máte na dané období vzpomínky?
Prošel jsem tam všechny kategorie až do prvního mužstva mužů. Hradec mě vychoval a naučil mě většinu, co dnes umím. Škoda vážného zranění v osmnácti letech, kdy jsem si mohl třeba připsat více startů v seniorské kategorii.

Teď vás čeká derby s Hradcem. Jaký to bude zápas?

Určitě to nebude lehké utkání, Hradec není náhodou na prvním místě. Věřím, že se na zápas dobře nachystáme a urveme nějaké body.

Řada chrudimským hráčů prošla Hradcem, stejně tak trenér. Muže být výhoda, že bude mít soupeře nastudováno více, než obvykle?

Hráčský kádr se tam hodně pozměnil od toho, co tam většina působila, ale nastudované je určitě máme. Rozhodne se ale stejně na hřišti, kdo bude chtít více vyhrát. Osobně chci každý zápas vyhrát, a zápas s Hradcem je pro většinu z nás speciální. Uvidíme, na co to bude stačit, ale moc se na utkání těším.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 23 39:27 42
3. FC SILON Táborsko 23 34:21 38
4. SK Sigma Olomouc B 23 32:34 36
5. MFK Chrudim 23 38:35 34
6. SK Líšeň 2019 23 28:27 33
7. AC Sparta Praha B 23 42:38 32
8. FK Příbram 23 24:30 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.