Mužík střeleckým lídrem F:NL! Jen tak dál, přeje si

Fotbalisté MFK Chrudim v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY drží skvělou třetí příčku, se vší skromností mohou nyní vyhlásit dle bodového zisku záchranářskou misi za úspěšnou. Málokdo čekal, že tak brzy. Po odchodu Daniela Vašulína do Hradce Králové však v Chrudimi objevil novou střeleckou superstar – Ladislava Mužíka! Ten je po dvou gólech na Vyšehradě s deseti trefami novým střeleckým lídrem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY!

Chrudim sice sehrála se suverénně posledním Vyšehradem na jeho hřišti opticky vyrovnané utkání, svého soupeře ale školila v produktivitě. Jako rozhodující lze označit dvě trefy do šatny, které vstřelil korejský útočník Ju, jeden z nich nakonec rozhodčí označili jako vlastní. Po pauze sice Slavoj kousal, touhu po kontaktní brance ale zmařilo vyloučení a dvojnásobná pečeť Ladislava Mužíka.

„Věděli jsme, že nás nečeká lehký zápas, protože Vyšehrad má svoji kvalitu. My navíc v první půli vůbec nehráli svoji hru, domácí byli nepříjemní. Naštěstí nedali nějaké šance a my je potrestali,“ hodnotil průběh první půle chrudimský forvard Ladislav Mužík.

Mužíkovy momenty v utkání však přišly až v poslední desetiminutovce. V 80. minutě byl po zákroku na něj vyloučen po druhé žluté kartě domácí Jakab, poté dvěma trefami pečetil výhru Východočechů. „Zkušeně jsme si druhý poločas pohlídali, dali jsme třetí gól a bylo hotovo,“ chválil autor třetí a čtvrté trefy Chrudimských v utkání.

Jeho branky v rozmezí osmi minut byly hodně rozdílné. Nejprve vymetl růžek domácí branky, následně doklepával Řezníčkovu střelu do prázdné. „U prvního gólu jsem rozhodně neočekával, že skončí v šibenici. A druhý? Zakopl jsem a kostrbatě to dorazil do branky,“ culil se desetigólový střelec ve F:NL Ladislav Mužík. „Po návratu z Pardubic jsem se v přípravě chvíli střelecky hledal, chytil jsem se na Žižkově penaltou. A dnes dva góly. Doufám, že to potvrdím i v dalších zápasech,“ přeje si tahoun Chrudimi, která kotví na třetím místě tabulky.

Stanovený cíl v podobě záchrany je nyní oficiálně potvrzen, Chrudim může konečně myslet dopředu. A výhled to je opravdu pestrý. Nyní čekají Chrudimské televizní souboje s Ústím nad Labem a Líšní, mezi tím si vloží ještě výlet do Varnsdorfu. A následně východočeské derby s prvním Hradcem. „To jsme přesně chtěli. Udělali jsme body, které nám zaručily záchranu, a teď si to můžeme s týmy nahoře rozdat na férovku. Uvidíme, kam nás to vynese,“ uzavírá chrudimský Ladislav Mužík.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 23 39:27 42
3. FC SILON Táborsko 23 34:21 38
4. SK Sigma Olomouc B 23 32:34 36
5. MFK Chrudim 23 38:35 34
6. SK Líšeň 2019 23 28:27 33
7. AC Sparta Praha B 23 42:38 32
8. FK Příbram 23 24:30 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.